Kürdistan Alerjisi

Kürdistan Alerjisi HDP; PKK; Süleyman Akkoyun, Filistin, Kürdistan, Irak, Kürdristan Bağımsızlık Referandumu, güney Kürdistan

PKK/HDP anlayışı özetle, “Bağımsız İsrail ve Filistin devleti birlikte yaşamaya alışmalıdır” anlayışıdır…

Güney Kürdistan’da bağımsızlığın yoğun olarak tartışıldığı bir dönemde PKK ve türevleri koro halinde “Irak’ın birliği” hikâyeleriyle Kürdleri kandırmaya ve bağımsızlık referandumunu hem teorik hem görsel hem de pratikleriyle anlamsızlaştırmaya çalıştılar.

Ve her zamanki gibi “ulus devlet dönemi bitmiştir, halklar demokratik birliklerini kurmalı ve birlikte yaşamalıdır” söylemlerini pazarladılar.

PKK’nin, “Ulus devlet dönemi bitmiştir” söyleminin altında yatan gerçek düşüncenin sömürgeci devletlere ait olduğunu; bu söylemin “Kürdler devlet olmamalıdır” faşizan anlayışın örtük hali olduğunu ve PKK/HDP’nin de bu faşizan anlayışın sözcüleri olduklarını ısrarla yazdık ve işledik.

Bu güne kadar dünyanın hiçbir yerinde hiçbir bağımsızlık hareketine (devletleşmeye) karşı çıkmayan PKK ve türevleri, “Ulus devlet dönemi bitmiştir” anlayışını sadece ve sadece Kürdlerin devletleş(me)mesi için kullandı/kullanıyor.

“Bağımsız İsrail ve Filistin devletleri birlikte yaşamalıdır” diyen PKK anlayış, ‘Bağımsız Kürdistan ve Irak devletleri de birlikte yaşamaya alışmalıdır’ demiyorsa/diyemiyorsa ve ısrarla “Demokratik Irak-Demokratik İran-Demokratik Suriye ve Demokratik Türkiye” söylemleriyle Kürdlerin devletleşme hakkını açıkça sömürgecilere satıyorlarsa bunun bir tek açıklaması vardır: ”PKK sadece ve sadece Kürd/Kürdistan düşmanlığı misyonuyla kurulmuş taşeron bir yapıdır ve sömürgecilerin politikalarını hayata geçiren bir ihanet çetesidir”…

“Ulus devlet dönemi bitti” ise bu ilke düzeyinde savunulmalıydı ve dünyadaki tüm halkları kapsamalıydı. Dahası mevcut ulus devletlerin tümünün ortadan kaldırılması için çaba sarf edilmeliydi. Mevcut hiçbir devletin varlığından rahatsız olmayan PKK, yakın zamanda kurulan hiçbir devletin varlığına da itiraz etmedi. Dahası kurulma aşamasındaki tüm devletleşmeleri de destekliyor. Sadece Kürdlerin devletleşmesine karşı geliştirilen “Ulus devlet dönemi bitmiştir” söylemi, sömürgeci teorisyenler tarafından demokratik bir sos ile Kürdleri kandırmak için geliştirilmiş koca bir yalandır/oyundur. Bu kirli oyunun hayata geçirilmesi ve inandırıcı olması için “Kürdler” vasıtasıyla savunulması gerekiyordu.

Bu nedenle “bir Kürd hareketi” süsü verilen PKK ve legal yansımaları hararetle “ulus devlet dönemi bitmiştir” oyununda sözcülüğe getirildiler. Kürdlere çok çok pahalıya mal olan bu kirli oyunda sona doğru gelinirken, bu kirli oyuna “dur demek” ve oyuna karşı cesurca durmak onurlu olmanın zorunlu şartıdır.

Onurlu Kürdlerin yapacağı tek şey ‘Ulus devlet dönemi bitmiştir’ diyen ihanet çetelerine kırmızı kart gösterip saha (Kürdistan) dışına atmaları ve “taşeron örgütlerin halkı kandırma dönemi bitmiştir” söylemini haykırarak bağımsız Kürdistan türkülerini söylemeleridir…

Süleyman Akkoyun

Diğer Haberler