PKK medyası Sudani’nin danışmanı adına yalan haber yayınladı

PKK medyası Sudani’nin danışmanı adına yalan haber yayınladı Seban Mulla Ciyad, Şiya es Sudani, PKK; Rojnews

PKK’nin Süleymaniye’de yayın yapan yayın organı Rojnews Irak Başbanı  Muhammed Şiya-es Sudani’nin danışmanı adına yalan haber yayınladı.  Rojnews Sudani’nin danışmanının “PKK Türkiye’nin isteği ile Güney Kürdistan’da geldi, işgalci değildir” biçiminde haber yayınladı. Oysa ki danışmanını “Türk devleti Irak’tan geri çekilmek için PKK’nin buradaki varlığının sonlandırılmasını istiyor” dediği ortaya çıktı.

Danışman Wa ajansına ne demiş?

Irak Başbakanı Şiya-es Sudani’nin danışmanı olan Sebhan Mela Ciyad 30 Temmuz günü Irak’ta yayın yapan Wa ajansına bir röportaj verdi. Röportajda Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın beklenen Irak ziyaretini de değerlendirdi.  Mela Ciyad Erdoğan ile iki ülke arasındaki sular meselesini ve PKK’yi konuşacaklarını belirterek şunları söylüyor: “Irak hükümeti Türkiye topraklarında ki askerlerini geri çekmesini istiyor, Türkiye ise PKK bitmeden çekilmeyiz diyor”. Sebah Mela Ciyad Wa Ajansına verdiği röportajda PKK’den sadece bu cümle ile söz ediyor.

Sudani’nin danışmanı’nın söz konusu röportajının linkine şuradan ulaşa bilirsiniz:

PKK medyası Sudani’nin danışmanı adına yalan haber yayınladıRojnews’in haberi ne söylüyor?

PKK’nin yayın organı Rojnew ise 5 Ağustos günü bu röportajın bir bölümünü çarpıtarak yayınladı.

Rojnew danışman Mela Ciyad adına şu sözleri yayınladı: “PKK’nin Irak’taki konumuna da değinen Irak Başbakanı Danışmanı Sabhan Mulla Ciyad, PKK’nin Irak’a Türkiye’nin isteği üzerine yerleştiğine işaret ederek, “Türkiye 2013’te Abdullah Öcalan’la yaptığı müzakerelerde PKK’lilleri Irak’a onları silahsızlandırmak için tahliye etti. Türkiye’nin Öcalan’la vardığı antlaşma kapsamında Irak’a çok sayıda PKK savaşçısı geldi, ondan önce PKK’lilerin Irak’taki sayısı azdı” dedi.

 Ayrıca Rojnews yine şu sözlerle habere devam etti: “Danışman, konuya ilişkin önemli değerlendirmelerini şöyle sürdürüyor: “Bana göre İşçi Partisi (PKK) sorununu çözmek için Irak, Türkiye ve İran’daki Kürtler ve Kürdistan sorununu çözmek zorundayız. Bu çok önemli ve Irak Kürt meselesi konusunda söz sahibidir.”

PKK son dönemde kitlesinde ki kırılmayı aşmak için kendini bir yandan mağdur bir yandan da güçlü göstermeye çalışıyor. Buna göre de kendisinin güçlü ve staratejik bağlantıları varmış gibi göstermeye çalışıyor. Bunun içinde hem resmi medyasında hem de sosyal medyada asparagas haberler yayıyor.

PKK’nin bu medya savaşında ise Güney ayağını Rojnews oluşturuyor. Süleymaniye’de yayın yapan Rojnews kuzeyli PKK kadrolarının yönetiminde yaptığı yayınlarla sürekli Kürdistan Bölgesini karalayan, yalan haberler ve Irak devletini öven haberler yapıyor. Ayrıca birçok kez aydınların açıklamalarını bilinçli biçimde çarpıtarak yalan ve eksik tercüme ediyor.

Diğer Haberler