Darka Mazi PKK’nin Kürdistan Bölgesinde saldırı ve cinayetler dönemini başlattığını duyurmuştu

Darka Mazi PKK’nin Kürdistan Bölgesinde saldırı ve cinayetler dönemini başlattığını duyurmuştu

23 Temmuz günü Kürdistan Bölgesi Bağımsız idaresi Zaxo’da arabasına konan bombanın uzaktan kumanda ile patlatılması ile Mirza Muhammed Sofi isimli bir vatandaş hayatını kaybetti. Mirza Muhammed Sofi isimli kişi Sindi aşiretinin tanımış yüzlerinden biriydi ve siyasi bir kimliği vardı. Muhammed Mirza eski bir Peşmergeydi. 2006 yılından bu yana aktif görevde değildi. Fakat toplum üzerinde etkinliği vardı ve PKK halka göz dağı vermek için Mirza’yı hedefledi.
HPG ve KCK olayın Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajansı olayı PKK’nin yaptığı duyurdu.
Olayı PKK’nin yaptığına dair tüm belge, kullanılan arabanın plakası ve benzeri tüm bilgiler kamera görüntüleri ile beraber deşifre edildi.

Fakat PKK iki açıklama yayınlayarak olayı biz yapmadık dedi. Sadece kendi yapmadığını söylemekle yetinmedi ayrıca kimin yaptığı bilgisini de verdi. PKK’ye göre olayı Kürdistan Bölgesi istihbaratı yapmıştı.

Tüm Zaxo halkı ve Muhammed Mirza’nın ailesi PKK tarafından şehit düşürüldüğü konusunda emin. Çünkü Muhammed Mirza daha öncede de PKK tarafından tehdit edilmiş biri.  Konumu ve neden hedeflendiğine dönük Darka Mazi kapsamlı bir analiz yayınladı. https://darkamazi.com/archives/1025896

Darka Mazi daha geçtiğimiz aylar içinde PKK’nin Kürdistan Bölgesine dönük saldırılar yapacağını ön gören iki analiz yayınlamıştı.

KCK Dış ilişkiler Komitesi cinayetler işleyeceklerini açıklamıştı

11 Haziran 2023 tarihinde de KCK’nin Dış ilişkiler Komitesi bir bildiri yayınlayarak Kürdistan Bölgesi’nde cinayetler işleyeceklerini açıklamıştı. KCK’nin tetikçi gücü olan KCK direk Cemil Bayık’tan aldığı talimatlar ile çalışan ve Süleymaniye’de üslenen bir kurum. KCK Dış ilişkiler Komitesi KCK’nin birinci ağızdan söylemediklerini açıklayan bir tetikçi güç. Bu komite  Süleymaniye’de PKK Kadrosu Hüseyin Arasan’ın öldürülmesinden sonra bir açıklama yayınlamış ve olayı Kürdistan Bölgesi kurumlarına yıkmak istemiş ve “Kürdistan istihbarat Gücü Parastin’ı hedef göstermişti”. KCK açıklamasında Özellikle KDP’ye bağlı Parastin vb. kurumlar bu tür katliamların temel örgütleyicisi ve yürütücüsü pozisyonundadırlar” demiş ve bu kişileri biliyoruz, karşılık vereceğiz demişti.

KCK’nin bu açıklamasında söylenen şeyler aslında KCK’nin Kürdistan Bölgesinde yeni cinayetler işleme kararını için gerekçe aradığını gösteriyor. Çünkü tüm PKK kadroları Süleymaniye’de vuruluyor, PKK’nin kol kola gezdiği YNK’nin güvenlik birimleri kimseyi tutuklamıyor, açıklama da yapmıyor. Ama PKK Süleymaniye’de değil Erbil’i hedef gösteriyor ve cinayet işliyoruz diyor.

Aslında denile bilir ki Muhammed Mirza olayında KCK dış ilişkiler komitesi sorumlusudur, cinayeti önceden bildirmiştir.

Darka Mazi KCK’nin bu açıklamasından sonra bir analiz yayınlayarak PKK’nin yeni cinayetler işlemeye karar verdiğini duyurmuştu.

 

KCK, Kürdistan Bölgesinde yeni cinayetler işleyeceğini açıkladı

 

Zaxo PKK’nin odaklandığı bir alan haline geldi

5 Temmuz günü saat 14.02 sıralarında Zaxo Özerk Yönetimi sınırlarında bulunan Batufa Nahiyesindeki bir güvenlik noktasına iHA’lar ile bir saldırı düzenlendi. Hedef alınan güvenlik noktası Irak Sınır Muhafazları 1. Tugay’ının bulunduğu alandı.

Darka Mazi 9 Temmuz tarihinde de yine Zaxo ili sınırları içinde Sınır Muhafızlarına dönük saldırıları da “PKK Kürdistan Bölgesine karşı yeni saldırı mı başlattı?” manşeti ile gündeme taşımış ve PKK’nin Zaxo sınırlarında yeni eylemler yapacağını belirtmişti.

PKK, Kürdistan Bölgesi’ne karşı silahlı saldırılarını yeniden mi başlattı?

 

O dönemde başvurduğumuz alandaki Peşmerge sorumlusu ““PKK ister üslensin ister üslenmesin, her patlama ve saldırının arkasında PKK olduğunu ve olacağını biliyoruz” demişti.

Saldırılar devam edecek

PKK’nin Kürdistan Bölgesine saldırılarının arkasında pek çok neden var. Fakat Özellikle Irak merkezi hükümetinin Kürdistan Bölgesine dönük saldırılarını arttırması ile paralel olarak PKK’de askeri ayak olarak saldırılarını devam ettirecek.
PKK’nin bundan böyle de Kürdistan’da huzuru kaçırmaya dönük eylemler yapacağı siyasi gözlemciler tarafından belirtiliyor. Gözlemciler PKK’nin bundan sonra mülteci kamplarında sabotaj, yangın çıkara bileceğini, genel olarak Kürdistan Bölgesinde kuzeyli, PKK’den ayrılmış ve Kürdistan Bölgesi vatandaşlarına dönük suikast eylemleri yapabileceğini de belirtiyorlar.

Diğer Haberler