Zübeyir Aydar, Nagehan Akarsel’in katilini nereden biliyor?

Zübeyir Aydar, Nagehan Akarsel’in katilini nereden biliyor? ismail Peker, YNK; PKK; KCK; Zeki Çelebi

PKK’nin Avrupa’daki yapılanması KNK’nin daimî yöneticilerinden Zübeyir Aydar geçtiğimiz gün PKK’nin Sterk TV adlı televizyonuna katılarak 4 Ekim günü Süleymaniye’nin Bahtiyarı semtinde katledilen Zilan kod adlı Nagehan Akarsel cinayeti ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Zübeyir Aydar katilin Ankara-Mamak doğumlu İsmail Peker olduğun söyledi. Ayrıca katil hakkında daha fazla bilgileri olduğunun da altını çizdi. Aydar katilin itiraflarına ilişkin de bilgiler verdi. Sonuç olarak da her zaman ki gibi ve her PKK’linin yaptığı gibi topu Hewler’e attı. “katil Hewler’e kaçacaktı” dedi.

Zübeyir Aydar’ın açıklamasına bakılırsa Zübeyir Aydar Süleymaniye Asayiş müdürü gibi görülüyor. Hatta sanki katilin soruşturmasında yer bulunmuş gibi. Zübeyir Aydar Süleymaniye Asayiş Masasında komiser olmadığına göre bu açıklamanın altında başka şeyler aramaz yanlış olmayacaktır.

Cinayete dönük bu kadar ayrıntıyı elbette ki Zübeyir Aydar eş dost sohbetlerinden öğrenmedi. Zübeyir Aydar bunu direk olarak PKK’nin üst düzey yönetiminden öğrendi. Ve elbette ki kendi başına da açıklama yapmadı. Açıklama yapması istendi. Bunu da direk PKK kendisinden istedi.  Bu da şu demek oluyor: PKK bu cinayet üzerinden yeni bir karalama hamlesi başlatacak.

Daha önce Darka Mazi’nin yayınladığı bir özel dosyada cinayete dair özel bilgiler açıklamış ve kafa karışıklığı yaratan soruları özetlemiştik. Hatta yazımızda bundan sonra bu cinayet hakkında yayınlanan bilgiler güvenilmezdir demiştik.  İlgili yazıya şu linkten ulaşa bilirsiniz: https://darkamazi.com/archives/1022149

Zübeyir Aydar’ın açıklamasının zamanlaması da manidar oldu. Tam da Paris’teki üç Kürdün katledildiği olayda PKK’nin Avrupa koordinasyon üyesi Ferman Garzan’ın kitleyi şiddet eylemlerine sevk etmesi sonrası bu açıklamanın yapılması birazda konunu üstünü örtmek içindi. Ayrıca Zübeyir Aydar’ın direk Hewler’i hedef alması da bununla bağlantılıdır.
“Katil Hewler’e kaçarsa kurtulacağını düşündü” diyerek yine Kürtlerin tepkisini Hewler’e çekmeye çalışmıştır.  Süleymaniye’de YNK’ye bağlı bazı medya organları da hemen haberi tercüme etmiş ve yayınlamıştır.
Türk devleti cinayeti örtülü olarak üslenmiştir. Cinayete PKK’nin Süleymaniye örgütü içinden yardım gittiği ve PKK’nin bazı çalışanlarının da tutuklandığı bilinmektedir. Darka Mazi daha önce bu kişilerin isimlerini yayınlamıştı. Zübeyir Aydar katilin ismini açıkladığına göre birde PKK içinden giden yardımları açıklamalı, hangi üyelerinin katile yardım ettiğini söylemelidir. Hatta katilin Süleymaniye’deki Mezopotamya işçi Derneğine gelip kaldığını da söylemelidir.

Bu olaydan YNK’nin de çıkarması gereken ders vardır. YNK soruşturma hakkında PKK’ye bilgi vermiştir. Bunun da kendisine bir gün döneceğini anlayamayacak kadar basiretsizdir. Bugün PDK’ye saldırı var diye sesini çıkarmadığı bu sistem zamanı gelince YNK’nin kendisini de vuracaktır.

Zübeyir Aydar’ın açıklaması PKK’nin açıklamasıdır. PKK kendisi eğer bir katil arayacak veya katilleri organize edenleri netleştirecekse önce kendisinden başlamalıdır. PKK’nin kendi içinde işlediği cinayetler, katlettiği kadroların sayısı binleri bulmaktadır. Eğer Zübeyir Aydar, PKK’nin ayrıldığı için vurduğu kadroların isim listesini yazsa Brüksel’den Kandil’e uzanan bir liste çıkar.

Nagehan Akarsel cinayetinde de Zeki Çelebi cinayetinde de katilin ayak izleri PKK’nin içinden çıkmıştır. PKK’nin kendisi katildir. Fakat medyası aracılığı ile çamur at izi kalır siyaseti yürütmekte ve sağla sola iftira atmaktadır.

 PKK’ye siz bu cinayeti işlediğiniz dediğimiz zaman da “vay bize, devrim değerlerimize hakaret ediyorlar” diyerek kıyamet koparmaktadır. Hatta utangaç sözde aydınlarda PKK’yi eleştirdiğimiz zaman aynı tavrı göstermekte, bize “Kürt birliğine zarar veriyorsunuz” demektedir. PKK ne kadar Kürt ve Kürdistani değer varsa hakaret etmekte, Şeyh Saide İngiliz ajanı, Qazi Muhammed’e kandırılmış zavallı demektedir. On binlerce şehit vermiş Peşmergeye çete demekte, Kürtlerin tek somut kazanımı Kürdistan Bölgesinin mimarı Barzani siyaset geleneğine her gün küfretmektedir. Ama biz bir eleştiri yapınca “üslubunuz doğru değil” denmektedir.

PKK zembille gökten gelmediğine göre dokunulmaz değildir, PKK’nin 40 yıldır Kürtlerin tarihinde oynadığı uğursuz rolü de yüzlerine vurmak Kürt birliğine zarar değil fayda vermektedir. Çünkü çürük Kürtleri deşifre etmektedir. Buradan açık biçimde Zübeyir Aydar ve temsil ettiği harekete diyoruz: “Kürdistan’da hiç kimse sizin kadar cinayet işlemedi, insan katletmedi. Sözde yasını tuttuğunuz birçok cinayette de sizin parmağınız var.”

Nagehan Akarsel’in katili bir Kürt katilidir. Kürt bir kadını para için vurmuştur. Kendisinden hesap sorulmalı ve azmettirenler açıklanmalıdır. Fakat PKK’de aynı cinayeti siyasi rant için malzeme yapmıştır. Ölen kadının hesabını sormak değil bir cinayetten ne fayda sağlarım diye düşünmektedir. Cinayetten rant sağlayan katil kadar suçludur.

Çok uzatmaya gerek yoktur Zübeyir Aydar, PKK adına konuşmuştur, PKK ise katilin kendisidir.

Diğer Haberler