Cemil Bayık bayram günü de Kürtlere nefret kustu

Cemil Bayık bayram günü de Kürtlere nefret kustu Misaki Milli, Abdullah Öcalan, MİT, Barzani, Süleymaniye, Ferhad Şibli, Kelar, DarkaMazi

PKK yöneticisi Cemil Bayık Avrupa’da yayın yapan PKK Medya kuruluşu ANF’ye bir röportaj verdi. Tam bayram günü yayınlanan röportajda Cemil Bayık Güney Kürdistan halkını ajan olmakla itham etti, partileri korkaklıkla suçladı, Güney Kürdistan’da yaşadıkları yenilgilerin nedeni olarak da halkın verdiği istihbaratı gerekçe gösterdi. Tabi ki her zaman olduğu nefret ve suçlamanın büyüğünü ise KDP ve Barzani siyaset geleneğine yaptı.

Bayram günü düşmanların bile birbirine saygı gösterdiği bir günde kalkıp Kürtler arası nefreti yaymak için röportaj yayınlamak da zaten ancak Cemil Bayık’a yakışırdı. Bayık Newroz günü yayınladığı mesajda da Kürtler arasında nefret tohumları ekecek konuşmalar yapmış ve Peşmerge güçlerini hedef almıştı.  Hayatı boyunca insanların kanı, canı ve cenazeleri üzerinden yaşamış, kendi yol arkadaşlarını gözünü kırpmadan öldürtmüş, düşmana tek bir kurşun sıkmamış, kurşun sıkılan yerden kaçmış olan Cemil Bayık’ın farklı bir şey yapmasını beklemek yanlış olurdu.

Cemil Bayık: KDP olmazsa Türkiye bir şey yapamaz

Cemil Bayık konuşmasında Kelar’da TSK saldırısında hayatını kaybeden Ferhad Şibli olayından başlayarak PKK pratiğinin tüm sonuçlarını KDP ve Barzani siyasi geleneğini yıkmaya çalıştı. DarkaMazi çalışanları daha önce Ferhad Şibli olayını yazmış ve sonuçta “PKK bu olayı da KDP’ye yıkacak tespitini yapmıştı. https://darkamazi.com/archives/1019806

PKK bizi yanıltmadı. Çünkü PKK tüm tarihi boyunca tüm hatalarını başka Kürtleri hain, ajan diye suçlayarak onlara yıkmaya çalıştı. Hatta sömürgecileri değil özellikle Kürtleri suçladı.

Cemil Bayık “Eğer KDP istihbarat vermezse Türk devleti Güney’de tek bir adım ilerleyemez, kayıplar verilmez” dedi. Oysa ki Kuzey Kürdistan’da gerillanın 2016 yılından beri tasfiye olduğu biliniyor.  Kuzey Kürdistan dağlarında gerillalar en fazla üç kişi bir arada gezebiliyor. Hiçbir gerilla timinin ömrü iki yıl geçmiyor. Dersim ve Amed Eyaletleri üst üste dört yıl boyunca yönetimleri tasfiye oldu. Garzan’da hiçbir gerilla yok. Sadece zaman zaman İran’dan Serhat’a, Rojava’dan da Mardin-GAP bölgesine birkaç kişi giriyor ve hemen imha oluyor.

Kuzey Kürdistan’da PKK tek bir eylem yapamıyor. Eylemi geçtik üslenme bile yapamıyor. Aslında PKK miadını doldurmuş bir gerilla savaşını sürekli tekrar ederek 2000’li yıllardan beri Kürt gençlerini sadece kendi çarkını çevirmek için kurban etti. Cemil Bayık gibi isimler bu ölen gençlerin açtığı ölerek açtığı siyasal ve coğrafik küçük bir alanda kendi hayatlarını garanti altına aldılar. Şimdi de bu gerçeği saklamak için ha bire Güney’de yaşadıkları yenilgileri KDP’ye yıkmaya çalışıyorlar.

Cemil Bayık’ın elinde KDP’nin MİT ile ilişkisini ispatlayacak tek bir belge yoktur

Cemil Bayık KDP’nin MİT ile iş birliği yaptığını iddia ediyor, tüm kayıplarını KDP’ye yıkıyor. Oysa ki gerçek şudur ne PKK’nin ne de Cemil Bayık’ın elinde KDP’nin ne Türkiye ne de başka bir sömürgeci ülke ile iş birliği yaptığına dair hiçbir belge, bilgi ve delil yoktur. Tek delil kendi basıncılarının yazdığı masa başı yalan haberler, çarpıtmalar ve manipülasyonlardır.

Oysa ki bizim elimizde PKK’nin, Abdullah Öcalan’ın ve Cemil Bayık’ın sömürgeci ülkelerle çalıştığına dönük ciddi belgeler vardır.

PKK yönetimin sömürgecilerle ilişkisi ispatlıdır

Tarihi bırakalım sadece son beş yıldır Cemil Bayık’ın Merge Pahn’da, Karaçolan’da İran’ın kendisine tahsis ettiği evlerde yaşamak için ne verdi İran’a? Mustafa Karasu geçtiğimiz kış boyunca Tahran’a nasıl gelip gitti. Hatta hala geçtiğimiz gün Tahran’daki bir hastanede tedavi olarak geri döndü. Peki ne karşılığı yapılıyor bu?

Yoksa Kürdistan’ın dört parçasından gençleri toplayıp Şengal’de omuzlarına her gün Hewler’i füzelerle vuran Haşdi Şabi’nin armasını yapıştırmanızın nedeni İran’ın siz birkaç yöneticinin canını koruyacağını beyan etmesi mi? Elbette ki budur.
Cemil Bayık kendi hayatı karşılığında Zap’da, Avaşin’de gençleri Türkiye’nin önüne atıyor. Şengal’de Kürt karşıtı Haşdi Şabi’nin kucağına atıyor.

Osmanlı projesinin mimarı Abdullah Öcalan

Cemil Bayık konuşmasında “MİT’in en büyük işbirlikçisi Barzani’dir. Bunu herkes biliyor” demiş. Hayır, herkes asıl şunu biliyor; “Türk devletine danışmanlık yapan en büyük isim Abdullah Öcalan’dır.”

 “Barzani tehlikeli, bunlar ABD ile beraber devlet kuracak, Türkiye ve PKK beraber Hewler’i kuşatıp alalım” diyen Abdullah Öcalan’dır. Tüm bunların çekilmiş kasetleri var. Abdullah Öcalan’ın binlerce sayfa konuşması var. Mahkeme tutanakları ve ifadeleri var.

Abdullah Öcalan ve PKK, Türk Devletinin Misakı Milli hayalinin Kürt garantörüdür.

MİT’in en büyük işbirlikçisi Kürt gençlerini Demokratik ve güçlü bir Türkiye için öldürten PKK’dir.

PKK gittiği her yere ölüm götürdü

Cemil Bayık hızını alamamış ve “Eğer Barzani MİT ile iş birliği yapmasaydı, Kürt halkının durumu bugün çok daha iyi olurdu. Çünkü Kürtler ellerindeki imkanlarla Ortadoğu’da güçlü bir yaşam sürdürebilir. KDP ve Barzani bunun önünü alıyor” demiş.

Gerçekte ise PKK girdiği hiçbir yere hayat götürmemiş. Tıpkı Türk Devletinin öncü gücü gibi nereye gittiyse arkasından Türk devletini götürmüştür. PKK, gittiği yerde insan hayatını, ailelerin varlığını, toplumsal çıkarları hiç gözetmeden her türlü toplumsal değeri emmiş, toplumu dejenere etmiştir. Bunun için PKK nereye gitmişse, oraya ölüm, yoksulluk, yıkılan aileler, göçler, biten gelenekler, yozlaşma ve çöken ahlak yerleşmiştir.

Sonra ölüm, ayrılık, acı ve yoksulluk gelmiştir. Kuzey Kürdistan’da PKK’ye bulaşan herkes yerinden, yurdundan olmuş, asimile olmuş, çocuklarını kaybetmiştir. Avrupa’da PKK’ye bulaşan ailelerin çocukları sokaklara düşmüş, okumamış, mafya olmuştur. Efrin’in Cizre ve Sur’un durumunu hiç söz etmiyoruz bile. PKK sivilleri, insan hayatını harcamaktan hiç çekinmemiştir.

Diğer Haberler