PKK’e Peşmergeye saldırmak için yeni bir senaryo yazdı: Eli Ewni ve Hulisi Akar ortak toplantı yaptı, Türk askeri Peşmerge kıyafeti ile geziyor

PKK’e Peşmergeye saldırmak için yeni bir senaryo yazdı: Eli Ewni ve Hulisi Akar ortak toplantı yaptı, Türk askeri Peşmerge kıyafeti ile geziyor

PKK, askeri sahada ki gerçekleri medya yalanları ile gizlemeye devam ediyor. Bu kez de PDK Başkanlık Konseyi üyesi Eli Ewni ve Peşmerge güçleri üzerine yeni bir senaryo yazdı.
Dün PKK’nin Türkiye’de yayın yapan Mezopotamya Ajansı tarafından servis edilen haber Hulisi Akar’dan, Eli Ewni’ye Kuzey Kürdistan’daki koruculara kadar uzanan haber yine yalan senaryolar üzerine kurgulanmıştır. Fakat PKK medyası her zaman olduğu Güney Kürdistan halkının gerçeklere daha fazla ulaşma şansı olduğu için yalanını sitesinin değişik dillerinde değişik biçimlerde servis etti.

PKK senaryosu neden Sorani bölümde farklı yayınlandı?

 PKK medyasının Türkçe bölümlerinde dallı budaklı olarak servis edilen haberde birçok isim geçiyordu. Buna göre Eli Ewni ve Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar sınır hattında ortak toplantı yapmış ve buna göre Peşmerge, korucular ve Türk askerlerinin hareket tarzını belirlemişler. Ayrıca Mukkadım Hac, Muhammed Fazıl Muhammed vb Peşmergeler Türk ordusu ile ortak hareket edecek Peşmerge komutanları. PKK’nin senaryosuna göre Liwa 4 isimli Peşmerge gurubu tümden Türk ordusu ile hareket edecek.

Behdinan halkı tüm bunları duymamış ola bilir mi?

Ayrıca habere göre Bamerne’de iki çocuğun şehit düştüğü PKK ve TSK saldırısında iki Peşmerge subayı da şehit düşmüş ama isimleri açıklanmamış.
Fakat PKK medyası bu haberi Kurmanci ve Sorani bölümünde çok kısa bir haber olarak geçmiş. Çünkü Güney halkının olayın doğru olup olmadığını teyit etmesi çok kolaydır.  Behdinan gibi aile, aşiret ilişkilerinin çok sıkı ve iç içe olduğu insanların yoğun sosyal medya kullandığı bir yerde hiçbir şey gizlim kalamaz. Eğer iki Peşmerge subayı şehit düşmüş olsa değil KDP hiçbir kimse bunun duyulmasını durduramaz.

Ayrıca Türk ordusu ile hareket ettiği söylenen Liwa 4 gücü de birkaç kişiden oluşmuyor. Liwa demek Türkçe tugay demektir: Ortalama olarak 3000 kişiden oluşur. PKK medyasına göre 3000 Peşmerge Metina hattında operasyona katılmıştır. Bunun da hiçbir doğruluğu yoktur. Değil 3000, eğer 30 peşmerge bile Türk devletinin yanında operasyona katılmış olsa tüm Behdinan bölgesi bunu duyardı.

Sicili bozuk Erdoğan Altan ve kuşkulu PKK medyası

Yani PKK’nin servis ettiği haber tamamen yalana dayalıdır. Zaten haber daha öncede bu tür yalanlar barındıran Erdoğan Altan imzasını taşıyor. Erdoğan Altan’ın geçen yıl da “KDP, Behdinan’da 70 köyü boşaltıp Afganları ve SMO üyelerini yerleştirdi” başlığı ile haber yapmış. Darka Mazi bu yalanı da ifşa etmişti. (https://darkamazi.com/archives/1015993) Öyle görünüyor ki Mezopatamya Haber Ajansı PKK’nin provokatif eylemlerine zemin hazırlamak için haber yapma talimatı almış ve duyduğu, bulup buluşturduğu isimlerle de bu yalan haberi yazmıştır. İşin ilginç yanı Kürdistan Bölgesine en çok saldıran ve yalan haber yapan Mezopotamya Haber Ajansı ve Yeni Yaşam gazetelerinin Türkiye’de yayın yapması ve hiçbir engelle karşılaşmıyor olmasıdır.  Bu da PKK medyası üzerindeki kuşkuları arttırmaktadır. Pek çok insan “PKK medyasını Türk devleti mi yönetiyor.” diye sormaktadır.

PKK tek bir haberine tek bir kanıt sunamaz

PKK   son dört yılda Peşmerge ve Türk ordusunun ortak hareket ettiğine dair onlarca haber yayınladı. Bu haberlerin içinde ortak toplantılar, Peşmerge’nin Türk askeri kıyafeti giymesi, Türk askerinin Peşmerge kıyafeti giymesi, Türk ordusunun Kürdistan Bölgesi toprakları üzerinden operasyon yaptığı, IŞİD çetelerinin Peşmerge kıyafeti ile savaşa katıldığı, Türk helikopterlerinin Duhok şehir merkezine yakın Kasrê Saddam gibi yerlerden kalkıp gerillayı vurduğu, gerillayı ihbarların Peşmergeler tarafından yapıldığı gibi onlarca husus vardı.

Oysa ki Kasrê Saddam her gün binlerce insanın ziyaret ettiği bir piknik alanıdır. Değil helikopter bir bisiklet bile orda hareket etse tüm halk bunu bilir.

PKK’nin Peşmerge’yi Türk ordusu ile ortak göstermesi ve özellikle aynı elbiseyi giyiyorlar demesindeki amaç Peşmerge vurmayı meşrulaştırmaktır. PKK, Peşmergeleri şehit edip “Türk ordusu ile iç içeydiler biz ayrıştıramadık” demek için bunu yapmaktadır.

PKK’nin Kürtler arası nefret geliştirme siyaseti

Bu haberlerin tek birinin doğru olduğuna dair tek bir kanıt yoktur. PKK bunlar için tek bir kanıt sunamaz. PKK iyi senaryo yazmak ve senaryo sürekli tekrarlamak dışında bir şey yapamaz. Tüm bunların yalan olduğun en iyi bilenler de Güney Kürdistan halkıdır. Fakat PKK bu söylemlerine dayanarak diğer Kürdistan parçalarını etkilemektedir. PKK Kürtler arasında nefret yayan bu yalanlarından dolayı teşhir edilmelidir. Fakat PKK’nin sömürgeciler tarafından Kürdistan Bölgesine karşı kullanılan bir sopadır. Yani düşman saflarında yer tutmuştur. PKK’den daha çok PKK’nin bu yalanlarına tavır koymayan, teşhir etmeyen, harekete geçmeyen ve PKK’den hesap istemeyen Güney Kürdistan’lı aydınlar eleştirilmelidir.

Güney Kürdistan aydınları PKK’nin yalanlarına tavır göstermelidir

Güney Kürdistanlı aydınlar, özellikle Behdinan bölgesinde yaşayanlar PKK’nin bu yalanlarına karşı tutum almakta zayıftır. PKK medyasının bu yalanları Güney Kürdistanlı aydınlar tarafından küçük, basit ve anlamsız görülmektedir. Özellikle de PKK’nin medya dilinin Türkçe olması nedeni ile aslında PKK medyasının tüm Kürdistani değerlere ve Kürdistan tarihine yaptığı saldırı tam olarak görülmemektedir. Kürdistanlı aydınların bu pasif tutumu, PKK’nin gittikçe daha pervasız, haddini bilmez söylem ve yalanlarına zemin açmaktadır.

Güney Kürdistan’da aydınlar PKK’nin Kürtler arası nefreti körükleyen bu tutumlarına karşı tavır koymalıdır. PKK “5000 IŞİD’li Peşmerge kıyafeti ile Şeladize alanında operasyona katıldı” diyecek kadar cesaretli bir yalan söylüyorsa sorumlusu Behdinanlı gazeteci ve aydınlardır. Eğer 10 aydın, birkaç gazeteci gidip Şeladize’de “hani PKK’nin 5000 IŞİD’lisi?” diyerek açıklama yapsa PKK bir daha ki sefere ayağını denk atardı.  İki medya organı olayı haberleştirip Şeladize sokaklarında halka “siz 5000 IŞİD’li gördünüz mü?” dese PKK böylesine saldırgan davranamazdı.

PKK’nin Kürtler arası nefret siyasetini ve yalan haberlerini durduracak şey Kürt aydınları ve medyasıdır.

Diğer Haberler