PKK Medyasından yine yalan iftira haber: KDP Afganları ve SMO’yu boşaltılan köylere yerleştiriyor

PKK Medyasından yine yalan iftira haber: KDP Afganları ve ÖSO’yu boşaltılan köylere yerleştiriyor Erdoğan Altan, Mezopotamya Haber Ajansı, SMÖ, KDP, Peşmerge,

Dün PKK’nin Türkiye’de  yayın yapan Mezopotamya Haber Ajansında  Erdoğan Altan imzası ile bir haber yayınlandı. Haberde “KDP’nin 70 köyü boşalttığı ve Türkiye’nin SMO’lu aileleri yerleştirme çalışması devam ediyor” dendi. Haberde ayrıca buraya “Afganistan’dan gelen mültecilerin yerleştirileceği” de iddia edildi.

Köyleri kimler boşalttı

Habere göre Haftanin ve Bradost bölgesi arasında yaklaşık 70 köy KDP tarafından boşaltıldı. Oysaki şu ana değin boşaltılan köylerin tek sorumlusu KDP ve PKK arasında yaşana çatışmalar. Köylerin boşaltılmasını isteyen Türk devletine PKK’nin halkı canlı kalkan olarak kullanması zemin sunuyor. PKK sivil kıyafetler giyerek, köylülerin araba ve telefonlarını kullanarak köylerin içinde mevzi ve tüneller kazıyor. Bu da köylerin boşaltılmasına yol açıyor.

PKK son dört yıldır her yaz ayında ortalama kuş uçuşu 15-20 km arasında bir bölgeyi daha Türk ordusuna terk ediyor.

PKK ve TSK çatışmalarının sonucu olarak şu ana değin Kürdistan Bölesinde 504 boşalmış durumda. Bu yılda 10 köy daha boşaldı ve sayı 514 çıktı.

Köylere yerleştirilenler var mı?

PKK medyası bahar ayı başından bu yana TSK operasyonlarına SMO’nun da katıldığını iddia etti. İddia her zaman ki gibi kaynaksız ve gerçek dışı idi.  Boşaltılan köylerin tamamı PKK ve TSK arasında ki bölgelerde ve sıcak çatışma alanı. Buraya yeni insanlar götürülmediği gibi zaten yaşanacak bir ortam bulunmuyor.

 Yine kaynağı olmayan haber

PKK kadrosu ve medya çalışanı Erdoğan Altan’ın haberinde her zaman olduğu gibi kaynak gösterilmedi. Kaynak yerine bölge halkından alınan bilgi gibi yansıtıldı. Oysaki görüşlerini aldığımız bölge halkı ve yetkileri bu konuda her hangi bir bilgeleri olmadığını da belirtiyorlar.

PKK medyasında sürekli olarak adı açıklanmayan kaynaklara dayanarak basın prensiplerine uymayan pek çok haber yapıyor. Bu haberlerde sürekli olarak Güney Kürdistan ve KDP hedefleniyor.

Erdoğan Altan

PKK kadrosu olan Erdoğan Altan uzun yıllar Kuzey Kürdistan PKK medyasında yer almış bir isim. Türkiye’den ayrıldıktan sonra Güney Kürdistan’a gelip PKK eğitim devresine katılıp bir dönem Duran Kalkan ve Mustafa Karasu ile beraber kalıyor. Son iki yıldır Süleymaniye, Mahmur ve Rojava’da çalışıp Mezopotamya Haber Ajansının Güney Kürdistan sorumluluğunu yapıyor.

Şu ana kadar kaynağı belli olmayan, Kürtler arası kin ve nefreti kışkırtan pek çok haber yaptı. Yaptığı haberlerin kurgulanmış haberler olduğu ise çok belli. Amaç sadece Kürdistan Bölgesel Yönetimi ve KDP düşmanlığı. Sadece PKK’nin ihtiyacı olan ve üzeriden açıklama yapacağı masa başı haberleri yazıyor.
Şu ana değin yaptığı haberlerin neredeyse tümünün yalan çıkmasına rağmen kamuoyunda her hangi bir özür de dilemedi.

Amaç ne?

Erdoğan Altan ve diğer PKK medyasının yaptığı bu tür haberlerin tek amacı PKK’nin Kürdistan Bölesi ve Peşmergelere saldırmasını meşrulaştıracak zemin yaratmak.

Diğer Haberler