Ezidxan Komutanı Şeşo; PKK, Haşdi Şabi ve IŞİD arasındaki anlaşmayı açıkladı

Ezidxan Komutanı Şeşo: PKK, Haşdi Şabi ve IŞİD arasındaki anlaşmayı açıkladı

Ezidxan Gücü Komutanı Heyder Şeşo, PKK’nin tek işinin Kürdistan’ın neresinde olursa olsun huzur ve istikrarı bozmak olduğunu söyledi. Şeşo, PKK’nin Haşdi Şabi’nin telebiz ile IŞİD ile anlaşmaya gittiğini kaydetti.

K24’te yayınlanan Juri Hewal (Haber Odası) programına konuk olan Ezidxan Gücü Komutanı Heyder Şeşo, PKK’nin Kürdistan’ın neresinde olursa olsun huzur ve istikrarı bozmayı hedeflediğini belirterek, “PKK bazı ülkelerin ajandasını uyguluyor” dedi.

PKK, Suriye sınırını ele geçirmek isteyen Haşdi Şabi ile ortak

PKK’nin, Türkiye’ye Şengal’de hava saldırısı düzenleme bahanesi verdiğini belirten Şeşo, bundan zarar gören tarafın ise Şengal ve Ezdiler olduğunu vurguladı.

PKK ile Şii milis grubu Haşdi Şabi’nin ortak çıkarlarına ilişkin ise Şeşo, şunları söyledi:

“Bu iki tarafın planı, Şengal halkının kendi topraklarına dönmesini engellemektir. Bir yandan Haşdi Şabi Suriye sınırını ele geçirmeye çalışıyor. Bu da Suriye, Lübnan, Irak ve İran’ı birbirine bağlamayı hedefleyen stratejik Şii Hilali planı çerçevesindedir. Haşdi Şabi, Suriye’ye açılan Şengal yolunu da ne pahasına olursa olsun kontrolü altına almak istiyor.

Diğer yandan PKK de Türkiye’ye, ayda bir Şengal Dağı’nı bombalaması için fırsat yaratıyor ki Ezdi halkı mağdur oluyor. Kısacası Haşdi Şabi İran’ın planını uygulamak için çalışıyor, PKK de Türkiye’nin çıkarlarına hizmet ediyor.”

“PKK Haşdi Şabi’nin talebi üzerine IŞİD ile anlaşma yaptı”  

PKK’nin Şengal Anlaşması’na karşı çıkması hakkında ise Heyder Şeşo, şu değerlendirmede bulundu.

“PKK Şengal’e geldiğinde kendi çıkarları için geldi, Ezdileri korumak için değil. PKK bu bölgeye geldi, daha sonra Haşdi Şabi’nin talebi üzerine, insanları Şengal’in dışına çıkarmalarını sağlayacak bir yol açması için IŞİD’le anlaşma yaptı. Bu, insanları kendi topraklarından çıkarmak için planlı bir şekilde yapıldı. Şimdi de Ezdilere minnet ederek, ‘Sizi biz kurtardık’ diyorlar. PKK, IŞİD’le yaptığı anlaşma karşılığında Haşdi Şabi’den milyonlarca dolar aldı. Haşdi Şabi içinde temsilcileri de vardı.”

 PKK’nin o zamanki amacının Şengal halkını kendi topraklarından çıkarmak olduğunu ve halen bunu sürdürdüğünü vurgulayan Şeşo, “Türkiye’ye zemin hazırlıyorlar ki Şengal halkı zaman zaman bombardıman ve saldırılarla kurban edilsin ve planları hayata geçsin” dedi.

PKK, Rojava’yı değil kendi çıkarlarını koruyor

PKK’nin Şengal’de olduğu gibi Rojava’da da halkı değil kendi çıkarlarını koruduğunu söyleyen Şeşo, “PKK’nin amacı Kandil ile Kürdistan’ın Türkiye’yle olan sınırlarını savunmak değildir. Amaçları, onları yönlendiren ülkelerin istediği şekilde Kürdistan Bölgesi’nde hiçbir zaman güvenlik ve istikrarın sağlanmamasıdır” ifadelerini kullandı.

Şeşo sözlerini şöyle sürdürdü:

“PKK Rojava’daki durumu da bozmuştur. Rojava halkına izin verilse, bir ay içinde yüz binlerce kişi PKK’nin zulmünden kaçacaktır. Esad rejimi veya Türkiye’nin top saldırılarından değil, PKK’nin halka karşı uyguladığı zulümden kaçacaklardır. Şengal’de de onların kontrolündeki bölgelerde ara ara büyük bir sorun yarattıklarını görüyoruz.”

Diğer Haberler