Elî Ewnî: Rojava Kürdistanı’nın başına gelen tüm felaketler PKK’nin siyasetinden kaynaklanıyor

Elî Ewnî: Rojava Kürdistanı’nın başına gelen tüm felaketler PKK’nin siyasetinden kaynaklanıyor

PDK Yönetim Kurulu Üyesi Elî Ewnî, Rojava Kürdistanı’nın şu anki durumunun PKK siyasetinden kaynaklandığını, Kürdistan Bölgesi’nin de bazı bölgelerinin bu siyasetten olumsuz yönde etkilendiğini ve zarar gördüğünü söyledi.

Son dönemde Sêmalka Sınır Kapısı’nın kapatılmasını BasNews’e değerlendiren PDK Yönetim Kurulu Üyesi Elî Ewnî, PKK’nin bazı oyunlar yaparak halkı kışkırtarak sınır kapısının kapanmasını ve daha sonra da kapının açılmasını talep ettiğini dile getirdi.

Güney ve Rojava Kürdistanı’nın birbirine bağlayan Sêmalka Sınır Kapısı PKK taraftarlarının Peşmerge Güçlerine saldırması sonrası kapatılmıştı.

PKK yönetimi sınırın kapatılmasından Kürdistan Bölgesi yönetimini sorumlu tutuyor.

“PKK Rojava2daki yenilgisini gizlemek için saldırıyor”

PDK Yönetim Kurulu Üyesi Elî Ewnî PKK’nin sınır kapısındaki gümrük ve güvenlik görevlilere saldırarak Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin egemenlik iradesini zayıflatmayı hedeflediğini söyledi.

Rojava Kürdistanı’nın başına gelen tüm felaketlerin PKK’nin yanlış siyasetinden kaynaklandığını dile getiren Elî Ewnî “PKK en son Sêmalka Sınır Kapısı’nın kapanmasına neden oldu. Şimdi de açılması için gösteri yapıyorlar. PKK, Rojava’daki yenilgisini kargaşa yaratarak gizlemeye çalışıyor. Çünkü, Rojava’yı hem idari hem de hizmet anlamında yönetmeyi başaramadılar. Halk onların yönetiminden rahatsız. Bundan ötürü Kandil Rojava Kürdistanı’nı Kürdistan Bölgesi’ne karşı bir baskı aracı olarak kullanılmasını istiyor” ifadelerini kullandı.

“Devrimci Gençlik neden Efrin sınırında eylem yapmıyor?”

Sınırdaki kargaşayı yaratan PKK’nin Devrimci Gençlik(Ciwanên Şoreşger) yapılanmasına da değinen Elî Ewnî, “Madem Rojava konusunda bu kadar samimiler neden Devrimci Gençlik(Ciwanên Şoreşger) yapılanması Efrin ile Türkiye arasında sınırda eylem yapmıyor? Madem Apo’nun özgürlüğünü istiyorlar o zaman Türkiye’ye karşı savaşmalılar, neden Kürdistan Bölgesi’ne saldırıyorlar? Halktan ne istiyorlar?” şeklinde değerlendirdi.

PKK’nin Rojava Kürdistanı’nın başına büyük bela olduğunu söyleyen PDK’li Elî Ewnî, “Bu politikaları nedeniyle ABD; Rusya ve Avrupa ülkelerinin desteğini kaybettiler. Bu yenilgilerinin üzerini örtmek için bu tür saldırılar düzenliyorlar” dedi.

“PDK Rojava’ya kök salmıştır”

PDK Yönetim Kurulu Üyesi Elî Ewnî sözlerini şöyle sürdürdü: “PKK, PDK’nin Rojava’ya kök saldığının farkında, özellikle Rojava halkı Başkan Barzani’yi çok seviyor. Bundan ötürü PDK’yi halka kötü göstermek istiyor. Ancak bu konuda başarılı olamamışlardır.”

“Süleymaniye PKK’ye teslim edildi”

PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kentine de büyük zararalar verdiğini belirten Elî Ewnî “Lahûr Cengî  ve mafyası döneminde PKK Süleymaniye’de iktidardı. PDK karşıtlığı üzerinden Süleymaniye, PKK’ye teslim edildi ve bu yüzden Süleymaniye kenti kendini PKK ve Türkiye’nin savaşının ortasında buldu, bölge hergün bombalanıyor. PKK orada kamplarını açıktan kurdu ve günlük halktan haraç topluyor” değerlendirmesinde bulundu.

PDK Yönetim Kurulu Üyesi Elî Ewnî, YNK’nin PKK’nin kötü siyasetinin önünü almaması halinde Süleymaniye kentinin PKK ve Türkiye arasındaki savaşa kurban edileceği uyarısında bulundu.

Diğer Haberler