KCK’nin açıklaması ve Süleymaniye gerçeği

KCK’nin açıklaması ve Süleymaniye gerçeği Kani Yılmaz, Şükrü Serhat, Yasin bulut, Gazi Salih Alixan, Celal Talabani,

PKK kadrosu Şükrü Serhat yani Yasin Bulut’un vurulmasından sonra PKK ve KCK birer bildiri yayınlayarak katillerin bulunmasını istedi. Ayrıca bu olayı Kürt soykırımının bir parçası olarak değerlendirdi.

KCK açıklamada  “bir Kürt, PKK kadrosu ya da sempatizanı katledilirse ona açıkça sahip çıkılmalıdır.” dedi.  Yalnız PKK’nin unuttuğu bir şey vardı. Şükrü Serhat’tan önce iki Peşmerge Akre ilçesi Dinarte bölgesinde kendileri tarafından öldürülmüştü. PKK ve her hangi bir medyası bu olayı yanlışlıkla bile görmedi. Kürtlerin asıl görmesi gereken şey işte asıl PKK’nin bu yaptığının bir soy kırım olduğunu görmektir.

PKK bir Kürt öldüğü zaman eğer kendi işine geliyor ve onu propaganda malzemesi yapa biliyorsa önemli görüyor. PKK’ye fayda sağlamayan Kürtlerin öldürülmesi onu ilgilendirmiyor. Hatta diye biliriz ki PKK işine yaramayan herkesi öldürmeyi kendi hakkı görüyor. PKK bir Türk öldürürken bin kez düşünüyor. Bir Fars öldürmüyor. Ama Kürt öldürmek konusunda hiç tereddüt etmiyor. O Kürt PKK’ye zarar bile vermese fark etmez eğer faydalı değilse öldüre biliyor. Mesela dağ gibi bir insan Gazi Salih Alixan, 30 yıllık bir Peşmerge idi, gencecik bir insandı, PKK’ye tek bir taş atmazdı, önüne bir gerilla getirip bunu vur deseniz, vurmazdı. Ama PKK sadece insanlara göz dağı vermek için onu vurdu. PKK için insan hayatının bir değeri yok. Şükrü Serhat’ın da hayatının bir değeri yok. Sadece şu PKK onun üzerinden propaganda yapa bildiği için ona sahip çıkıyor.

KCK halka “öldürülen PKK kadrolarına sahip çıkın, hesap sorun ” demiş. Doğru söylüyor. Halk PKK kadrolarına sahip çıkmalı. Mesala PKK’nin öldürdüğü Haki Karaer’in hesabını sorunmalı. Mesala PKK eli öldürülen Mahsum Kormaz’ın hesabını sorulmalı. Mesela PKK’nin vurduğu Sarı İbrahim ( Ramazan Toptaş)’ın hesabını sorun. Yine Nasır Serhat ( Faruk Bozkurt) hesabını sorulmalı. PKK’nin vurduğu Kürt çocuklarının hesabı sorulmalı.
PKK Süleymaniye evlatlarına sahip çıksın diye çağrı yapıyor. PKK Süleymaniye’de şehit ettiği Kani Yılmaz’ı ( Faysal Dunlaycı) 2006 yılı 11 Şubat’ın da nasıl şehit ettiğini hatırlıyor mu?

Kani Yılmaz’da tıpkı Şükrü Serhat gibi 12 Eylül askeri darbesi sonra 1990’ların başına kadar cezaevinde kalmış işkence görmüş biri idi. Kani Yılmaz PKK adına Avrupa’da çok önemli görevler yapmış bir isimdi. PKK’den ayrılmıştı. Abdullah Öcalan’ın çizgisini doğru bulmuyorum demişti. PKK arabasına koyduğu bir bomba ile katletti.  Yani PKK’nin Süleymaniye cinayet hatıraları var. Tabi Süleymaniye halkı eğer cinayetlere tavır koyacaksa ebette ki PKK’nin cinayetlerine de tavır koymalı.

PKK MİT Süleymaniye’yi karıştırıyor dese de aslında Süleymaniye’yi karıştıran PKK’dir.

 PKK 2014 yılından bu yana MİT’i Süleymaniye’ye taşımış ve topluma tanıştırmıştır. Süleymaniye’deki MİT ajanlarının hepsi PKK kadrosu veya taraftarıdır. PKK kadrolarının Süleymaniye’de oturduğu restoranlar, cafeler, iş merkezleri, bürolar hepsi MİT’çiler tarafından yürütülüyor. Bu insanların büyük çoğunluğu da PKK taraftarı, yurtsever olarak geziyor. Bunların büyük çoğunluğuna PKK ikame alıyor. Şu anda Kürdistan Bölgesi ve Süleymaniye için en büyük tehlike PKK’dir. PKK Kürdistan Bölgesinde Haşdi Şabi ve iran’ın temsicisidir. PKK Kürdistan bölgesini bitirmek istemektedir. PKK Erbil’in yanında değildir. PKK Erbil’de Bağdat taraftarıdır.

PKK ve KCK devlet kadar Kürt evladı öldürmüştür. 11 aydır Güney Kürdistan’da 12 Peşmerge’yi katletmiştir. Onlarca çocuğu yetim bırakmıştır. Şimdi mağdur ve mağrur rolü oynayarak “biz Kürtleri soy kırımdan kurtaracağız” diyemez. PKK Kürt soykırımı yapmak isteyen güçlerin elinde bir sopa gibi Kürdistan Bölgesinin ve Süleymaniye’nin üstündü dönüp duruyor.  PKK yaptığı bu ihaneti de mağdur rolü  kapatamaz

Diğer Haberler