KDP Politbüro üyesi Mirani: Türkiye’de PKK’de savaşı Güney Kürdistan’a çekmek istiyor

KDP Politbüro üyesi Mirani: Türkiye’de PKK’de savaşı Güney Kürdistan’a çekmek istiyor

Güney Kürdistan’da yayın yapan Rudaw TV’deki bir programa katılan Fazıl Mirani gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Mirani TSK’nın Güney Kürdistan’daki operasyonlarına dönük dikkat çekici açıklamalar yaptı. Mirani “her iki tarafında savaşın Güney Kürdistana kaymasından memnun olduğunu belirtti.

“Sanki PKK, Türkiye’nin Irak Kürdistan Bölgesi’ni işgal etmesini istiyormuş gibi davranıyor”

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde PKK’ye yönelik başlattığı operasyonlara ve zaman zaman Peşmerge ile PKK’liler arasında yaşanan gerginliğe dair bir soruya yanıt veren Mirani, “Asıl tehlike sayın Başkan Barzani’nin de haram ettiği Kürdün Kürdle çatışmasıdır. Biz Kürdistan Yurtseverler Birliği ile barıştık, daha öncesinde PKK ile barış yaptık. Dediğim gibi, Başkan Barzani Kürdün Kürt kanı dökmesini haram kıldı. Bununla birlikte biz PKK ile Türkiye hükümeti arasında yaşanan çatışmalarda halkımızın da zarar görmesini, insanlarımızın öldürülmesini istemiyoruz” ifadesini kullandı.

PKK’nin Türkiye’ye, Kürdistan Bölgesi topraklarına geçmesi için “bahane” verdiğini belirten Fazıl Mirani, “Sanki PKK, Türkiye’nin Irak Kürdistan Bölgesi’ni işgal etmesini istiyormuş gibi davranıyor” dedi.

“Her iki taraf da savaşı buraya çekmek istiyor”

PKK’nin geçmişte TSK’nın Zaho ve diğer sınır bölgelerine düzenlediği operasyonlarda, “burayı Türk ordusu için Viyetnam’a çevireceğiz” dediğini ve Türk hükümetinin de kamuoyuna “buralarda PKK’liler kalmadı, Kuzey Irak’ta peşlerine düştük” mesajı vermek istediğini kaydeden Mirani, “Çatışmaların bizim ülkemizde olması her iki tarafın da isteğiymiş gibi görünüyor” diye belirtti.

 “PKK ulus devlete istemiyorsa insanlar neden ölüyor”

Fazıl Mirani, PKK’nin “ulus-devlete karşıyız” dediğini hatırlatarak, “Ulusal bir meselemiz yok diyorlar. Madem ulusal probleminiz yok neden hala insanları öldürtüyorsunuz? Suriye, İran ve Irak’ta konfederalizmi kuracaklarını söylüyorlar. Neyiniz var ki başka halklarla federalizm kurabilesiniz? Biz federalizme sahibiz buna rağmen Irak hala bizi kabul etmiyor. Halkımıza bunu anlatmanın zamanı geldi. Biz PKK’ye karşı değiliz, biz bu ülkelerle Kürt partiler arasındaki bu tür davranışlara karşıyız” diye konuştu.

TSK ile PKK arasında yaşanan çatışmalardan sınır bölgelerindeki halkın zarar gördüğünün altını çizen Mirani, “PKK, Türkiye’nin Hakurki’ye, Şeladize ve Zaho’nun etrafına gelmesine izin veriyor ama burada yaşayan halkın, çiftçilerin kendi topraklarına girmesine izin vermiyor. Dünyanın neresinde böyle bir şey var?” diye sordu.

KDP Politbüro Sekreteri, Peşmerge ile PKK arasında çatışma yaşanmasını asla istemediklerini, herkesin de böyle bir durumu “kötü” bulduğunu vurguladı.

Diğer Haberler