PDK Politbüro Danışmanı Arif Ruşdî: Şii partiler, Kürdistan Bölgesini Güney Irak’a dönüştürmek istiyorlar

Şii partiler, Kürdistan Bölgesi’nin huzur ve güven ortamını bozmıyı amaçlıyorlar. Bu güçler Kürdistan Bölgesini, Güney Irak’a dönüştürmek istiyorlar.

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Politbüro Danışmanı Arif Ruşdî yaptığı açıklamaya göre, Bağdat’ın Kürdistan Bölgesi’ni Güney Irak’a dönüştürmek istediğini söyledi.

PDK Politbüro Danışmanı Arif Ruşdî’nin yaptığı açıklamaya göre, Kürdistan’ın tehlikeli bir süreçten geçtiğini ve Bağdat’ın Kürdistan Bölgesi’ni Güney Irak’a dönüştürmek istediğini yaşanan bu tehlikeli durumlara karşı PDK’nin Kürdistani siyasi partilerle bir dizi görüşmeler gerçekleştirmeyi planladığını belirtti.

Danışman Arif Ruşdî BasNews’e konu hakkında şunları söyledi: “PDK, Kürtlerin, Bağdat’a karşı daha güçlü bir tutum sahibi olması için ilkin kendi evimiz olan Kürdistan Bölgesi içerisinde örgütlü bir güç oluşturmayı amaçlıyor. Yaşanan tehlikelere karşı daha fazla birliğe ve ortak tutuma ihtiyacımız var. Çünkü bazı Şii partiler, Kürdistan Bölgesi’nin huzur ve güven ortamını bozmıyı amaçlıyorlar. Bu güçler Kürdistan Bölgesini, Güney Irak’a dönüştürmek istiyorlar. Bunu ilkin bütçe ve maaş kesintisi yoluyla yapmak istediler, bu nedenle tarihi misyonumuzun farkında olmalıyız.”

Arif Ruşdî konuşmasının devamında şu hususa dikkat çekti: “PDK, her koşulda Kürdistan Bölgesi’nin güçlü olması gerektiğine inanıyor ve bunun için siyasi bir çalışma başlattı. İlk olarak Kürdistani partilerle bu tehlikelere dikkat çekmek üzere görüşme toplantılarını geliştiriyor. Bu görüşmeler sonucunda ortak bir heyet oluşturmayı hedefliyor. Oluşacak heyet ile Irak’taki bütün partiler Bağdat’ta ziyaret edilecek.”

PDK Polit Büro Danışmanı Arif Rüşdi açıklamasının sonunda şunları söyledi: “PDK, Irak’ın anayasal hukuk çerçevesinde bir devlet gibi yönetilmesi gerektiğine inanıyor ve bu temelde Kürdistan’ın meşru ve yasal haklarının tanınmasını istiyor.”

Diğer Haberler