Güney Kürdistan’ın “Doski ve Mizuri” Bölgeleri Tehlike Altında !

Güney Kürdistan'ın "Doski ve Mizuri" Bölgeleri Tehlike Altında !

PKK güney Kürdistan sınırındaki güçlerini yerleşim yerlerine yakın mevzilendiriyor.  Pkk bu mevzilenme tarzı ile birçok bazı şeyler amaçlıyor. En önemli amacı da bölgeyi karıştırmak ve şehirlere yakın yerleri askeri bölge yaparak işgalci Türk devletine bahane yaratıp bombalatmak istiyor.

Nasıl ki avcı köpeği av için kokuyu takip ediyorsa, Türk devleti de PKK’nin kokusunu takip ediyor. Ancak bazı farklılıklar gözeterek. O da bu avcı köpeği ( T.C.)  avını (PKK)avlamak istemiyor sadece bu avı bahane ederek tüm kürtleri avlamak istiyor. Pkk sadece bu iş için araçtır. Maalesef pkk Kürdistan’ın işgal edilmesi için yol gösteriyor ve kolaylık sağlıyor.

Pkk Kuzey ve güney Kürdistan sınırını Türk devletine teslim ettikten sonra,  tüm güçlerini güney Kürdistan’ın derinliklerine çekerek tüm güneyi Türk devletine  bombalatmayı ve işgal ettirmeyi amaçlamaktadır.

Pkk daha öncede Nerwe, Rêkan ve Nihêlê bölgelerini kendine üs alanı yaparak halkı kendi köylerinden kovmuş ve adeta köylüler uzaktan bile köylerine bakamaz duruma gelmişlerdir. Bu sonlarda pkk aynı taktiği Doski ve Mizuri bölgelerinde uygulamaya koyarak halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye atıp, göçertmek istiyor. Böylelikle göçen halk şehirlerin zorlu hayatına yönünü vermek zorunda bırakılıyorlar. Bu Danışıklı iki gücün (pkk ve türk devleti) ateşi arasında çoluk-çocuğunu koruma telaşına girmişler.

Anlaşılan o ki Türk devleti şimdi de pkk ye “ güney Kürdistan’ın şehirlerine yakın üstlenin demiş”. Bu bahane ile tüm güney Kürdistan’ı işgal planını devreye koymuştur. Çünkü adeta pkk aleni ve serbest (araçlarla) hareket ederek türk devletine şunu demeye çalışıyor; gelin biz buradayız. Eğer PKK’nin amacı bu olmasaydı o zaman kendini gizlerdi. Dünya’nın neresinde görülmüş PKK gibi bir hareket yerleşim yerlerinin içinde gelip dolaşsın.

Nasıl ki pkk Rojava  Kürdistan’ı askeri bir sahaya çevirmişse şimdi aynı planı güney Kürdistan’ın bir çok bölgesinde uyguluyor özellikle de Doski ve Mizuri bölgelerini aktif kullanarak işgalci türk devletinin uçaklarına hedefi haline getirmiştir. Pkk nasıl ki kuzeyde hendek savaşları ile kürt şehirlerini yıktırıp türk devletine peşkeş çektirdiyse, nasıl ki Kürd gençlerini türk askeri ve tanklarının insafına terk ettiyse  şimdi de güney Kürdistan’ı bu statüye getirmek istiyor. Ancak pkk bunu çok açık anlasın ki bu çok zor bi görev. Çünkü güney Kürdistan halkı Pkk nin oyun ve zihirbazlık numaralarını çok iyi anlamış ve asla böyle bir emele geçit vermeyecektir.

Pkk güney Kürdistan halkının yurtseverlik duygularını çarpıtmaya çalışıyor. Pkk nin medya savunma alanı olarak adlandırdığı (Haftanin,Zap,Xakurkê )kendi denetiminde olan bölgelere saldırı olduğunda hemen kendi medya organlarında  güney Kürdistan işgal ediliyor ve Kürdistan hükümeti niye müsaade ediyor diyerek suçlamaya başlarlar. Bu konuda manipülasyon yapmada sahiplerine (türklere) çekmişler. Hemen Kürt kamuoyunu yönlendirmeye başlarlar. Peki pkk ye soruyoruz sen bırakıyor musun Bölge Hükümetinin resmi güvenlik güçleri bu bölgelere girsin veya köylüler gelip köylerindeki ürünlerini toplasın? Hayır. Sıkıştığında bölge hükûmetini suçla ve halkı ona karşı kışkırtmaya çalış. bu ikiyüzlü siyasi cambazlığın halk nezdinde pkk ye bir getirisi olmayacak.

Diğer Haberler