PKK’nin Peşmerge’ye teslim etmeyi ret ettiği, Keste köyünde Türk askeri volta atıyor, tek bir mermi sıkan yok

PKK’nin Peşmerge’ye teslim etmeyi ret ettiği, Keste köyünde Türk askeri volta atıyor, tek bir mermi sıkan yok murat Karayılan, Cemil Bayık, Berwari Bala, Qaşura,

Türk askerleri Berwari Bala bölgesinde yeni bir hamle başlattı. Ellerini kollarını sallayarak Keste köyünün içinde tur atıyor, Babirê, Belizane köyleri arasına ise kontrol noktaları kurmuş durumda.  Berwari Bala, Kürdistan’ın en güzel köylerinin ve yayalarının olduğu Behdinan’ın koynunda bir mücevher gibi duran bu topraklar Türk ordusu tarafından işgal ediliyor. Halk öfkeli tepkili, Kürt gençleri dün gece Keste köyünde Kürdistan bayrağı açmışlar.

Berwari Bala’daki Türk askerinin sorumlusu PKK’dir

Fakat bu alana yıllarca “Medya savunma alanları, Gerilla alanları” diyen PKK, HPG ve bilumum uzantılarından ses seda yok, tek bir mermi atmıyorlar.  Hani buralar “gerilla alanıydı, hani Medya Savunma alanlarıydı” şumdi kalkıp savunmak için tek bir mermi atmıyor bir de KCK kalkmış hiç utanmadan “Güney Kürdistan halkına” işgale karşı başkaldırı çağrısı yapmış. PKK’nin bu tutumu ihanettir, şerefsizliktir, soysuzluktur.

PKK daha Mahsum Korkmaz sağken 1985 yılında bile bu köydeydi. 1990’lardan sonra bu köyün çevresinde onlarca kamp kurdu, o köye giden herkes PKK’nin kontrol noktasında geçerek gidiyordu. PKK 30 yıldır tuttuğu tepeyi 30 günü bırakın 30 saat savunmadan TSK’ya bıraktı. Gerçek budur.

PKK Keste kayalıklarına Peşmerge’nin girmesini ret etti

TSK 23 Nisan 2021 tarihinde Berwari Bala ve Metina bölgesinde bulanan alanlara bir operasyon başlattı. Zendura, Keste kayalıkları ve Hiror’dan Seri Zeriye kadar Kaşura ve Berwari hattını kapsayan operasyonun ilk saatlerinde Peşmerge güçleri, PKK’ye haber gönderildi, dendi ki “alandan uzaklaşın biz gelip yerleşelim Türk ordusu gelmesin”. Ama PKK ne yaptı “savaş gerekçesi yaparız” dedi ve Peşmerge’nin gelişini ret etti. Bugün ne oldu Peşmerge güçlerini kabul etmeyen PKK alanı Türk ordusuna bıraktı, Türk ordusu kalkıp alana kendi bayrağını astı. Peşmerge gücü gelemeyince Kürdistan Bölgesi Hükümeti kalkıp Irak Sınır Muhafızlarının alana gelmesini istedi ve 2021 Mayıs ayında Kela Qumriye denen başka bir alana yerleşti. Eğer Kürdistan hükümeti bu adımı atmasa şimdi Kela Qumriye’de de Türk ordusu olacaktı.  Yani bugün Berwari Bala’da Türk bayrağı ve Irak bayrağı varsa sorumlusu PKK’dir.

Eğer oraya Peşmegre gitmiş olsaydı, Keste köyüne güç göndermiş olsaydı şimdi PKK mayınla, füze ile 30 peşmerge şehit etmişti. Ama tek bir asker vurmuyor.

Türk askeri Duhok veya Amediye’den  operasyon alanına gitmiyor

PKK medyası ve bazı kalemşörleri öyle bir yansıtıyor ki sanki bu askerler sanki Habur sınır kapısından geçip Duhok’tan Amediye’den geçip Kesteye, Şelaze’ye, Hiror’a gidiyor. Öyle bir şey yok. Bu askerler PKK’nin Türkiye’ye verdiği sınır hattından geliyor. Yani bu askerler Türkiye’nin Kayseri şehrinden yola çıkıyor 1100 km yol yapıyor. Oradan da Beytülşebap ve Çukurca’ya ulaşıyor sonra da arabalar binip Kürdistan Bölgesi’ndeki kalıcı üslerine geliyor. Oradan da çevreye yayılıyor. Bu duble yolların yapıldığı yerler ve TSK’nınkalıcı üs inşa ettiği  bölgelerin hepsi PKK’nin elindeydi, TSK’ya bıraktı.

Murat Karayılan’ın zafer tünelleri nerede?

Buyursun durdurmak istiyorsa durdursun elini tutan mı var? Gitsin Amed’de Hakkari’de Faraşin yaylasında pusu atsın engellesin. Hadi onu yapamadı gitsin Aruş’ta Aşute’de engellesin. Ama hiç birin yapmıyor kalkmış Güney Kürdistan halkı sömürgeciliğe karşı savaşsın diyor.  Sömürgeciliğe karşı savaşacağım diyerek yola çıkan PKK, bunun için eline silah alan PKK ama şimdi kalkmış halk savaşsın diyor. 40 yıldır Kuzey Kürdistan’da halk PKK’nin önünde mücadele etti, şimdi de istiyor ki Güney Kürdistan halkının arkasına saklansın. Öyle yağma yok.

PKK buyursun öne geçsin savaşsın. Hani Murat Karayılan’ın büyük buluşu olan savaş tünelleri zafer tüneliydi. Hani tünel savaşçıları nerede, Türk askerini niye durdurmuyor? Biri çıkıp desin ki “Karayılan, utanmaz komutan senin ve partin 30 yıldır Metina  ve Berwari Bala dağlarını tuttunuz niye savunmuyorsunuz?”

Kürtlerin kazanımlarının kaybedilmesinden Bayık, Karayılan ve PKK-KCK yönetimi sorumludur

KCK açıklama yapmış Kürt oğullarının ve kızlarının kanından KDP sorumludur demiştir. Peki  Efrin, Sere Kaniye’de kim sorumludur? Eğer bugün Berwari Bala’da, Keste’de, Kani Masi’de, Sinya’da, Kure Jaro’da, Sorasegire’de Türk askeri elini kolunu sallayarak geziyorsa sorumlusu PKK’dir. Bunun Barzaniler ve KDP ile zerre bağı yoktur.

PKK, sadece kendi partisinin ömrünü uzatmak için Kürtleri, Kürtlerin topraklarını sömürgecilere peşkeş çekmiştir.

PKK’nin Güney Kürdistan’daki duruşu Güney Kürdistan halkının kazanımlarını Türk ordusuna altın tepside sunma duruşudur, ihanet duruşudur.

Diğer Haberler