Rojhelat: İdam edilme tehlikesi olan Kürt tutsağın annesinden çağrı

Rojhelat: İdam edilme tehlikesi olan Kürt tutsağın annesinden çağrı

Doğu Kürdistan’daki Kürt tutsak Reza Resai’nin ailesi, önümüzdeki birkaç gün içinde oğullarının idam edilme riskinin çok yüksek olduğunu söyledi.

Kürt siyasi tutsak Reza Resai’nin annesi, sosyal paylaşım sitesinde yayınladığı videoda oğlunun idam edilme tehlikesi olduğunu söyleyerek kamuoyuna idamın engellenmesi için harekete geçme çağrısı yaptı. Anne açıklamasında, ” Ben oğlum zorluklarla ve bin bir talihsizlikle büyüttüm bu yaşa geldi, insanlık adına ve Allah rızası için oğlumu kurtarmanız için size yalvarıyorum” dedi.

Edinilen bilgiye göre, 34 yaşındaki Rıza Resai’nin ailesi aylardır Kürt tutuklunun davasının takibini talep ediyor ancak herhangi bir yanıt alamıyor.

Kirmaşan İl Kaza Dairesi 2’nci Ceza Dairesi’i Reza Reasi’yi kasıtlı cinayet suçu ile idam, bir yıl hapis, kan parası ödenmesi ve 74 kırbaç ile cezalandırdı.  2022 yılında bir Yarsan dini lideri Seyit Halik Alizadeh’in 21. Ölüm yıl dönümü anması bir siyasi gösteriye dönüşmüş İran güvenlik güçleri sivillere saldırmıştı. Bu olaylarda Kermanşah istihbarat daire başkanı Şehne Nadir Beyrami bıçaklanarak öldürülmüştü. Bu olaya ilişkin olarak tutuklanan Rezayi’nin cinayeti işlediği iddia edilmişti. Deliller yetersiz olmasına rağmen mahkeme Rezayi’yi cinayetle suçlamıştı. Fakat öldürülen kişinin ailesi olayın belirsiz olduğunu, Reza’nın cinayeti işlediğinin ıspatlanamadığını belirterek dava açmadılar. Fakat İran devleti olayı kamu davası haline getirip Reza’ya idam cezası verdi.

İran dini liderinin cezayı onaylaması halinde Reza Resayi idam edilecek.

Diğer Haberler