Kürt Dil Platformu Sözcüsü Şerefxan Ciziri: Dil meselesi, kimlik meselesine dönüşmeli

Kürt Dil Platformu Sözcüsü Şerefxan Ciziri: Dil meselesi, kimlik meselesine dönüşmeli

Kürt Dil Platformu Sözcüsü Şerefxan Ciziri, “belediye başkanı, yetkili ve vekillerin Kürtçe konuşması gerektiğini” kaydetti. Ciziri, “Dil meselesinin kimlik meselesine dönüşmesi gerekiyor. Sadece gündem olduğunda değil, daimi olarak konuşulmalı” dedi.

Türkiye’de yeni eğitim öğretim yılı bugün başlıyor.

Kürt Dil Platformu bu vesileyle basın toplantısı düzenleyip açıklamalarda bulundu.

Platform açıklamasında, “9 Eylül’de okullar açılacak ancak Kürt çocuklar Kürtçe eğitim göremeyecek. Yine asimilasyon çarkına kapılacaklar ve dişlileri arasında öğütülecekler” ifadelerine yer verdi.

Kürtçe eğitimin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirten platform, Kürtçe eğitimin sağlanmamasını ise “zulüm, gayri insani tutum” olarak addetti.

Rûdaw bültenine katılan Ciziri, “Kürt dili şu son dönemde gündem oldu. Birkaç sene önce Kürtçe bu kadar öne çıkmıyordu. Şimdi parti, örgüt ve halkımızın dil meselesini öne çıkardığını ve bu anlamda adım atmasını istediğini görebiliyoruz” dedi.

Kürtçe için daha fazla çalışma yapılması gerektiğini, vekiller, belediye başkanları ve yetkililerin daha fazla Kürtçe konuşması gerektiğini kaydeden Ciziri, şöyle konuştu:

“Dil sadece bir propaganda aracı oluyorsa bunda bir sorun var demektir.

Dil meselesinin kimlik meselesine dönüşmesi gerekiyor. Sadece gündem olduğunda değil, daimi olarak konuşulmalı.

Vekiller de bölgeye geldiğinde Türkçe konuşuyor ki bu çok büyük bir sorun.”

Kaynak: Rûdaw tv

Diğer Haberler