Başbakan Barzani, Uluslararası İngiliz Üniversitesinin açılışını gerçekleştirdi

Başbakan Barzani, Uluslararası İngiliz Üniversitesinin açılışını gerçekleştirdi

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Erbil’de Uluslararası İngiliz Üniversitesinin açılışını yaparken, üniversitenin göletinin temelini de attı.

Başbakan ​​Barzani, bugün (7 Eylül 2024 Cumartesi günü) Erbil’de Uluslararası İngiliz Üniversite Göleti’nin temelini atmasının üniversitenin resmi açılışını yaptı.

Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta bir ilk olma özelliği taşıyan Uluslararası İngiliz Üniversitesinin merkezi Londra’da bulunuyor.

Başbakan Mesrur Barzani, 8 Aralık 2022’de başkent Erbil’de Uluslararası İngiliz Üniversitesinin temel taşını atmıştı.

Başbakan, üniversitenin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “Kürdistan Bölgesi’nde öğrenim ve bilim alanında daha fazla hizmet sunulmasını umuyorum. Şüphesiz bu tür bilimsel kuruluşlar bilinç, bilim ve akademik düzeyin de yükselmesini sağlayacaktır.” demişti.

Kürdistan’daki her üniversitenin kendi alanında uzmanlık ve imkanlarıyla toplum üzerinde olumlu etkisinin olduğunu vurgulayan Başbakan, kurulacak yeni üniversitenin de bu alanda iz bırakacağının altını çizmişti.

Hükümet olarak bilimsel çalışmalara öncelik verdiklerini anımsatan Başbakan Mesrur Barzani, eğitim öğretim sektöründe aralıksız bir şekilde ihtiyaçları karşılamaya devam edeceklerini ifade etmişti.

Kaynak: K24

Diğer Haberler