PKK’nin yeni partneri, ulusal birlik ve Lozan’ı yenmek

PKK’nin yeni partneri, ulusal birlik ve Lozan’ı yenmek, Bafil Talabani, Lahor Cengi, Wahap Halepçeyi, Murat Kani Kurdayi, YNK, Hawkar Abdullah Resul, Hewlerde patlama, YNK Anti terör güçleri, Lahor Cengi, Mela Bahtiyar, Bese Hozat, Amed Newrozu, HSD Helikopteri, Haseki, Süleymaniye, Kubat Talabani

PKK’nin siyasetçileri ve medyası ile son zamanda ismini öne çıkarmaya çalıştığı yeni bir partnerleri var: Bafil Talabani

Bafil Talabani, son dönemde PKK’nin gözde ismi. Özellikle de PKK’nin Türkçe yayın yapan medyası Bafil Talabani için olumlu imaj çizmek ve Kürtlere umut vaat eden isimi olarak parlatılıyor. A PKK’nin Rojava merkezli siyaseti ve medyası bu konuda görevlendirilmiş gibi görünüyor.  Ayrıca PKK, İngilizce yayınlarında da Bafil Talabani’i için olumlu bir algı yaratma çabası var.

Bafil Talabani birlik havarisi mi yoksa mafya lideri mi?
PKK medyasına göre Bafil Talabani büyük bir demokrasi ve insan hakları militanı, ekonomik eşitlik ve refahı sağlayacak bir isim.  Ayrıca yüreği Kürdistani bir  aşk ile dolu veBafil  Kürt birliğini gerçekleştirecek. Yani bir havari.  PKK bu imajı pekiştirmek için Amed Newroz’una videolu bir mesaj göndermesini istedi. Ayrıca sürekli olarak Kürtler arası birlik mesajları veriyor ve Rojava’yı destekliyor.
Fakat bu imaj sadece PKK’nin yaratmak istediği imaj. Oysa ki Güney Kürdistanlılar Bafil Talabani’nin PKK’nin yaratmak istediği imajından çok farklı olduğunu çok iyi biliyor. Bafil Talabani Süleymaniye’de siyasi bir kişi olarak değil mafyavari uygulamaları ile biliniyor.

Örneğin Amed Newroz’una videolu mesaj gönderen Bafil Talabani Süleymaniye’deki hiçbir kutlamaya katılmıyor, katılamıyor. Süleymaniye’deki çetevari pratiği nedeni ile tepki çektiğini biliyor.  Partisinde de sadece korku ile hüküm sürüyor.

Bafil Talabani, YNK Kongre kararlarını hiçe saydı, eşbaşkanlığı kaldırdı, Lahor Cengi ve ekibini tasfiye etti. Bu olay fiziki tasfiyeye ve şiddete kadar gitti. Örneğin YNK’nin önemli askeri isimlerinden Albay Murat Kani Kurdayi 25 Kasım 2021 tarihinde aracında giderken Ranya yakınlarında pusuya düşürüldü ve katledildi. Katiller Bafil Talabin’ye bağlı kişilerdi. Murat Kani sadece Lahor Cengi’ye yakın olduğu için öldürüldü.

10 Temmuz 2022 tarihinde ise YNK’nin anti Terör güçleri eski komutanı Hawkar Abdullah Resul’un içinde küçük çocuklarının da olduğu araba uzaktan kumandalı bir bomba ile patlatıldı. Hawkar Abdullah hayatını kaybetti, çocukları ise yaralandı. Bombayı koyma talimatı Bafil Talabani’den gitmiş Anti Terör güçleri sorumlusu Wahap Halepçeyi de işi organize etmişti.
Bafil Talabani’nin kayın pederi ve YNK’nin en önemli isimlerinden Mela Bahtiyar’ın geçtiğimiz Şubat ayında yayınlanan ses kaydında “ Bafil ve Qubad Talabani bir gecede Başmax Sınır Kapısı’nda 11 milyon dolar gelire el koydu” diyordu.

Bafil Talabani Süleymaniye’de ki restoran, cafe ve benzer mekanlardan kendisine haraç vermeyen sahiplerini tehdit ediyor, herkes mekanı terk ediyor. Süleymaniye’de imkanı olan isimler başkent Hewler’e kaçıyor.

PKK medyasının Kürtlere “havari” diye lanse ettiği Pafil Talabani’nin sadece birkaç icraatı bu. Biz Kerkük’ün teslim edilmesi vb olaylardaki rolünü söylemiyoruz bile.

Süleymaniye’de katil Rojava’da kahraman: Wahap Halepçeyi

Kendi şehrinde terör estiren, can alan Bafil Talabani ve ekibi Rojava merkezli parlatılmak isteniyor.
Örneğin Bafil Talabani’nin çete gibi kendi muhaliflerine karşı kullandığı Anti Terör Güçleri’nin sorumlusu Wahap Halepçeyi de düşen YNK-HSD helikopterinde hayatını kaybedenlerin cenaze törenine katılmak için Haseki’de boy gösterdi. Özellikle de Mazlum Abdi’nin yeğeni Şervan Kobani için göz yaşı döktü, boy boy fotoğraflarını paylaştı. Fakat Wahap Halepçeyi, Hawkar Abdullah’ın dört ve sekiz yaşındaki iki kızının olduğu araca bomba koyup patlattıran kişiydi.  Yani Süleymaniye’de çocuk öldürenler Rojava’da merhamet şovu yaptı. Süleymaniye’nin katilleri Rojava’da Vatansever ve kahraman gibi gösterilmek isteniyor.
Geçtiğimiz gün KCK Eşbaşkanı Bese Hozat yaptığı bir açıklamada Bafil Talabani’nin Amed Newroz mesajından övgü ile söz ediyordu. Çocuk öldürmekten çekinmemelerin, mafyaların Bese Hozat’tan övgü olması hem Bese Hozat’ın gerçeğini hem de PKK’nin planı için her şeyi yapa bileceğini de gösteriyor.

PKK için “eski camlar bardak oldu”, Lahor gitti Bafil geldi

PKK’nin Süleymaniye’deki ilk ortağı Lahor Cengi idi. Lahor Cengi’nin YNK içinde pozisyonunun güçlenmesi için çaba sarf etti. O zamanlar Lahor Cengi’nin Rojavada çekilen fotolarını paylaşıyor, övgüler diziyordu. Ve bir zamanlar Bafil Talabani karşısında Lahor Cengi’nin yanında yer aldı. Lahor Cengi güç kaybettiği gibi PKK hemen tarafını değiştirdi ve bu kez yola Bafil Talabani ile yola devam etti. Hatta PKK’nin özel güç yapılanması içindeki bazı kişilerin Bafil Talabani’nin yakın güvenliğini sağladığı da gelen bilgiler arasında. PKK Bafil Talabani’nin pohpahlanmayı seven yüzeysel ve oturmamış kişiliğini kullanarak bir zamanlar Lahor Cengi’nin yayında yer almamış gibi davrandı ve PKK Lahor Cengi’yi bir kalemde sildi.
PKK’nin gizli olamayan ajandası ve Lozan  

PKK’nin artık gizli diyemeyeceğimiz ulusal birlik adı altında bir toplantı yapmak gibi planı var. PKK kendi çevresindeki bazı yapılarla beraber ulusal birlik adı altında Süleymaniye merkezli bir toplantı yapmak için uzun zamandır hazırlık yapıyor. Bunun ilk ön denemesi de “Lozan’ın yüzüncü yılında, Lozan’ı yeneceğiz” gibi bir kocaman bir isim ve amaç belirlenmiş. Bunu da Bafil Talabani ile beraber yapacaklarını söylüyorlar.
Bafil Talabani’nin pozisyonunun anlattık. Kendi partisin içinde birlik kuramayan, çoluk çocuk öldürerek, haraç alarak ayakta duran bir yapı. Ayrıca Kerkük’ün Irak ve Haşdi Şabi’ye sattığını kameraların önünde hiç çekinmeden anlatan biri. Elinde Kerkük ihaneti olan biri Kürtler için nasıl hayırlı bir şey yapa bilir ki?

PKK Kürdistan’ın bölünen sınırlarının garantörüdür

PKK’nin Kürtlük ve Kürdistaniliği ise bambaşka bir meseledir. PKK yöneticileri İran’ın izni ile Süleymaniye’de yaşıyor, İran istihbaratı itlaatın araçları ile Urmiye’ye, uçakları ile Şam’a gelip gidiyor. Kürt gençlerin omuzuna Haşdi Şabi arması takıp Şii Milislere asker topluyor.

Suriye’de “Esad’ı biz kurtardık, Suriye’nin dağılmasına izin vermedik” diyerek övünüyor.
Türkiye’de Abdullah Öcalan’ın kendisi “Bana izin verin Türkiye’nin taşeronu olayım” diyor. PKK Kuzey Kürdistan’da Kürtler için hiçbir talepte bulunmuyor.

1990 Körfez savaşında PKK Avrupa’da taraftarlarını “Saddam rejiminin yıkılmasını engellemek için” sokağa salmıştı. Taraftarlarının ellerinde Saddam resmi ile eylem yaptılar. 2003 yılında Irak’a yapılan müdahalesinde de Londra’da Abdullah Öcalan fotoları ile yine “Halepçe katliamın mimarı Saddam rejimine karşı müdahaleyi engellemek için” eylem yapıyordular.

Kürdistani olmayanlar Lozan’ı yenemezler
PKK’ye göre Türkiye büyüsün, Irak Kürdistan petrollerini satsın, ABD İran’a müdahale etmesin, Esad Rejimi yıkılmasın. PKK’nin programında Lozan anlaşmasının ürünü olan, Kürtlerin yokluğu üzerine inşa edilmiş bu dört devlete karşı bir mücadele stratejisi yoktur. Bu devletler var olmalıdır. Hatta güçlenmelidir. PKK’nin Ortadoğu’da karşı olduğu tek devlet Kürdistan’dır. O Kürdistan’da Lozan’da engellenmiştir.
Bunu için uzatmaya gerek yoktur. PKK Lozan’a karşı mücadele edemez. Çünkü PKK Lozan’ın devamını ön gören güçlerin cephesinde anti Kürdistani cephede yer almaktadır. PKK Lozan’ın kendini gizlemesinin garantörüdür.
PKK’nin Lozan’a karşı konferansı aslında Lozan’ın garantörlüğünü tekrarlamak içindir. Çünkü o konferans projesinin asıl sahipleri anti-Kürdistani cephedir. PKK ve Bafil Talabani arasındaki bu ittifakın esas mimarı İran olsa da uluslararası alanda da Kürdistan’ın ekonomik, diplomatik vb çok yok yönden güçlenmesinden rahatsız olan batılı bir lobi tarafından da desteklenmektedirler.

Yani Kürdistan’ın ayakları üzerinde durmasını istemeyenlerin sponsorluğunda PKK ve Bafil Talabani ekibi adı ulusal birlik kongresi olan bir Lozan Konferansı yapacaklar perde arkasında da Lozan’ın ömrünü uzatacaklardır.

Diğer Haberler