Başbakan Barzani: Geleceğimiz eğitimli bir topluma bağlı, ulusal stratejimizin gelişmesinde eğitim yol açacaktır

Başbakan: Geleceğimiz eğitimli bir topluma bağlı, ulusal stratejimizin gelişmesinde eğitim yol açacaktır

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi Parlamentosu’nda onaylanan eğitim ve öğretim yasa tasarısına önem verdiğini belirterek sosyal medya hesabı Twitter üzerinden bir paylaşımda bulundu.

Başbakan paylaşımında şunları yazdı: “Eğitim bir toplumda adalet, gelişim ve yükselmenin esasıdır. Geleceğimiz eğitime bağlıdır. Bu nedenle bu kabinemizde eğitimi en temel çalışma olarak belirledik.”

Öğrenci ve öğretmenlerin daha fazla bütçeye ihtiyaç duyduklarınının farkında olduklarını vurgulayan başbakan paylaşımının devamında şunları yazdı: “Öğrencilerin ve öğretmenlerin daha fazla bütçeye ihtiyaç duyduklarının farkındayız. Mezun olanların da daha fazla iş imkanlarına ihtiyaç duyduklarını biliyoruz. Bu nedenle daha fazla hizmet hakkeden çocuklarımızın eğitimlerine önem vermeliyiz. Kürdistan’ın geleceği bu yaklaşımla garanti altına alınacaktır.”

Başbakan paylaşımının sonunda şu hususlara dikkat çekti: “Bugün Kürdistan Bölgesi Parlamentosu’nda onaylanan Eğitim ve öğretim yasa tasarısı bizim açımızdan şu anlamları ortaya çıkartıyor; güçlü eğtim ulusal stratejimizin gelişmesine yol açacak. Bu nedenle bu yasa tasarısının geçmesinde emek sarfeden herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Özellikle bakanlık ve bakanlık ekibi, parlamento başkanlığı, eğitmenler ile akademisyenlere bu konudaki desteklerinden dolayı ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum.”

Diğer Haberler