ESP’nin şaibeli ahlaksızlığı ve Türk Solunun yeminli Barzani düşmanlığı ve Kemalist Kürtler

ESP’nin şaibeli ahlaksızlığı ve Türk Solunun yeminli Barzani düşmanlığı ve Kemalist Kürtler, Figen Yüksekdağ, HDP; PKK; ESP; Yalçın Küçük, Barzani, KDP, Kürdistan, Kemalist Kürtler,

Barzani ve KDP geleneği Türk solunun hala korkulu rüyası. Barzani geleneğini tehlikeli olduğunu açık açık söyleyip Türk devletinin Kürtlerine beraber Barzani’ye karşı savaşalım diye çağrı yapan en belirgin şahsiyet Yalçın Küçük’tü. Barzani nefreti Yalçın Küçük’te paranoya haline gelmişti. Öyle bir paranoyası vardı ki 2009 yılında katıldığı 32’inci gün programında “Bana karşı bir kampanya var bu kampanyayı Barzani yapıyor” diyordu. Oysa büyük ihtimal Barzani siyasi çizgisi o zamanlar Yalçın Küçük diye birinin varlığını bile bilmiyordu.

Öyle görünüyor ki Yalçın Küçük’ün bu anti-Barzanicilik paranoyası şimdi de ESP’ye bulaşmış. ESP aynı hezeyanlarla inliyor “Barzaniciler bize saldırdı” diyorlar.

 ESP’nin Haber Ajansı ETHA dün KDP’nin ESP binasına saldırdığı yönünde bir haber yapmış. Buna göre bir kişi ESP’nin Amed’deki yerine giderek kapıya “Biji Biratiya Kurda” yazmış. ESP’de “Yaşasın Kürtlerin Kardeşliği” sloganını kendisine saldırı olarak ele almış. Aslında doğru söylüyor. Kürtlerin kardeşliği ve birliği tüm böyle Kemalist türevlerin bitişidir.

Aslında gerçeği söylemek gerekirse ESP tüm yorumları yapmaya değmeyecek kadar küçük bir yapıdır. Fakat derler ya “sinek küçüktür ama mide bulandırır”. ESP’nin bu ahlaksız kurgusu ve haberine cevap vermemizin nedeni sadece arkasındaki zihniyeti açığa çıkarmaktır.

ESP ve ilk başkanı Figen Yüksekdağ’ın bilinmeyen tarihi

ESP 2010’da kurulmuş bir parti.  Hakkında hiçbir doğru dürüst belge yok. Tek bildiğimiz Marksist Leninist olduğu. Birdenbire yerden bitmiş gibi bitmiş bir parti.  Toplasanız 1500 civarında oyu var tüm Türkiye’de. Ama gelmiş Kürtlerin başına tünemiş.

Tabi söylemeden geçemeyeceğiz ESP, Figen Yüksekdağ’ın da bir zamanlar başkanı olduğu parti.  Hatta kurucularından. Figen Yüksekdağ’da partisi gibi bilinmeyen bir isim. Hiç siyasette yer etmemiş, hiç kimse tek bir gün görmemiş, ismi cismi yokken birdenbire İmralı’dan HDP Eşbaşkanlığı için önerilmiş.  Gelmiş Kürtlerin başına konmuş. Van’dan birinci sırada vekil olmuş. Bir Türk hiç Kürt mücadelesi içinde yer almamış, hiçbir vasfı yok, tek kelime Kürtçe bilmez ama gelip Kürtlerin en büyük şehrinde vekil olmuştu. Hatta haddini aşmıştı.
Başkan Barzani 10 Aralık 2015’de Ankara’da HDP heyeti ile görüşmüş ve Hendeklerin Kürtlere zarar vereceğini belirtmişti. Figen Yüksekdağ ise Başkan Barzani’ye “Yalnız bunlar bizim iç işlerimizdir. Halkın devletle de bir sorunu yoktur, sorun AKP ve saraydır. AKP istifa edene kadar sokaklarda direnmeye devam edeceğiz. Bu sorun Türk halkının iç meselesidir, dışarıdan müdahale etmenizi kabul etmeyiz’ demişti.

Figen Yüksekdağ’ın o küstah cevabının atında yatan asıl şey sırtını Türk devletine dayamış “egemen ulus küstahlığıdır”.  Bugün ESP’nin Barzani oligarşisi demesi de aynı küstahlığın ürünüdür. Her ikisi de aslında Türk Kemalist egemen devletinin ruhunu taşıyorlar. Tek bir gün Kemalist oligarşiye karşı slogan atmamıştırlar. PKK 17 gerillasının Kimyasal ile hayatını kaybettiğini söyleyince ESP’liler izmir’de “kahrolsun KDP” vb. Barzani karşıtı sloganlar yazdılar duvarlara. Ama gençleri öldüren kendi devletleriydi.  Kemalizm onbinlerce Kürdü öldürdü ama tek bir gün “kahrolsun Kemalizm, kahrolsun Türkiye” yazmadılar, yazmazlar yazamazlar.

Yerden biter gibi bitip gelip Kürtlerin içine ağalık yapan, hatta haddini aşarak Kürtlere ayar veren ESP gibi yapılar şaibeli yapılardır. Tabanlarında bazı dürüst öğelerin olması hiçbir şeyi değiştirmez. ESP aslında MLKP’nin bir parçasıdır. MLKP’nin 1980’lerden sonra nasıl devlet tarafından kullanıldığı bellidir. Bunlar kendi arkadaşlarını bile cezaevinde canlı canlı yakanlardır. Devlet Türkiye toplumu içindeki birkaç temiz genci de bu hareket çekerek tüketti. Özellikle de Dersim’de, Malatya’da ki Kürtler bilinçli olarak bu harekete yönlendirildi. Sonra da tasfiye edildiler.
ESP adlı yapının son misyonu ise bellidir. Türk devleti İslamcı Kemalistler yarattı, liberal Kemalistler yarattı, sol Kemalistler yarattı ve uzun zamandır Türk devletinin Kemalist Kürtler yaratma gibi bir çabası var.

 Abdullah Öcalan sayesinde Kemalist Kürtler yaratmak için büyük bir proje yaptılar. Bu proje adım adım uygulanıyor. Kahvede oyun oynarken gelip izleyen bedavacılar vardır. Bunlara yancı denir. Yancılar akıl satar kışkırtırlar, oyuncudan daha fazla bağırırlar ama bir özelliklileri vardır bedavacıdırlar. İşte ESP ve figüranlarının Kemalist Kürt yaratma projesinde böyle bir rolleri vardır. Bunlar ana unsur değildirler. Olaya yancı olarak konmuşturlar. PKK ve Türk devleti oynuyor, Kürtler ölüyor. ESP ve benzerleri sağdan soldan slogan atıyor, her nedense sadece “Barzani karşıtı slogan atıyor”.

Hiç kimsenin tanımadığı Figen Yüksekdağ’ı Abdullah Öcalan’ın önermiş gibi gösterilse de Figen aslında Türk devletinin önerisidir.  Yani aslında “Barzani’ye karşıtlık yapacağız” diye kendini paralayan ESP değildir. ESP Türk devleti ve PKK’nin üzerinde anlaştığı bir yancıdır.  Bunlar Kürt toplumunu içten içe kemirip Kürt damarını kesmeye çalışan kemirgenlerdir.

Diğer Haberler