Gazi Salih Alixan’ın katledilişinin üstünden iki yıl geçti, katiller belli: PKK yönetimi  

Gazi Salih Alixan’ın katledilişinin üstünden iki yıl geçti, katiller belli: PKK yönetimi   Murat Karayılan, Pılıng Suruç, Özgür Jiyanda, inan çelik, HPG PKK

Gazi Salih Alixan’ın katledilmesi faili bilinmeyen bir olay değildir. Gazi Salih Alixan cinayetinin faili bellidir. Gazi Salih Alixan bizzat PKK yöneticilerinden Murat Karayılan’ın onayı ile vuruldu. Murat Karayılan direk isim olarak Gazi Salih Alixan’ın vurulmasını onayladı. Hatta bu sadece Karayılan’ın değil KCK’nin Cemil Bayık gibi bazı diğer isimlerinin de onayladığı bir cinayetti.
Karayılan’ın cinayet emrinin somut planlamasını ise Metina’nın o dönemki komutanı Pılıng Suruç vermişti.

Tetikçiler ise Pılıng Cizre ve Cesur Roboski idi.

PKK’nin gerçek tarihini bilmeyenler Gazi’yi kimin vurduğunu bilmiyordu

PKK tarihinin gerçek yüzünü bilmeyen bazı Güney Kürdistanlılar Gazi Salih Alixan’ın PKK tarafından vurulduğuna inanmak istemedi. Çünkü Gazi Salih Alixan ajan değildi, Türklere çalışmıyordu, gerillaya zarar vermemişti, kimseye karışmayan biriydi, 47 yaşında 33 yıl Peşmergelik yapmıştı. “PKK Gazi Salih Alixan’ı niye vursun” diye soruyordu, PKK’yi tanımayanlar.

PKK’yi PKK’nin Sterk TV, Ronahi TV ekranlarından tanıyanlar PKK’de hayatın bu TV ekranlarındaki gibi olduğunu sanıyor. Oysa ki medyadaki PKK gerçekle alakası olmayan bir PKK vardır. PKK’nin müzik kliplerinde çektiği uzun saçlarını örük yapan, saz çalıp, dağ keçileri ile oynayan kadroları PKK tarafından katil olarak kullanılmaktadır.

Kürtlerin o kliplerde hayranlık duyup, Facebook’ta paylaştığı PKK kadroları daha sonra gidip beş yaşındaki çocuğun önünde babasını öldürüyor. Gazi Salih Alixan 19 yaşındaki oğlu Hej ile en küçüğü 5 yaşında olan kızları Helin, Solin, Lorin ve Serin adındaki dört kızının gözleri önünde öldürüldü.  PKK Kürdistan için yola çıkan Kürt evlatlarını Kürt katili yapıyor. Kürtleri çocuklarının gözleri önünde öldürtüyor. Tıpkı Türkiye gibi, İran gibi, Suriye gibi ve Saddam gibi.

Artık PKK’nin bu yüzünün bilinmesi gerekiyor.

PKK yaşamak için, var olmak için o an ne gerekirse onu yapmaktan çekinmeyen, hiçbir sabit ilkesi, kuralı olmayan bir harekettir. PKK var olmak için kendi kadrolarını bile öldürmekten hiçbir zaman çekinmemiştir.

Hâkî Karaer’den günümüze cinayetler zinciri

PKK tarihi bir cinayetler ve tasfiyeler tarihidir. Abdullah Öcalan en yakın arkadaşı ve PKK’nin ilk kurucularından Hâkî Karaer’i kendisini eleştiriyor diye öldürmekten çekinmedi. Fakat her zaman olduğu gibi PKK o cinayeti de gizledi, Türk devleti ajanlara öldürttü dedi.

PKK işlediği hiçbir cinayeti kabul etmez, her biri için ayrı ayrı senaryo yazar.  Gazi Salih Alixan öldürülünce de PKK önce sustu, günler sonra biz öldürmedik dedi. Fakat alttan alta Türk devleti öldürmüş algısını yaymaya çalıştı. Fakat ailesi ve çevresi ilk andan itibaren PKK tarafından vurulduğunu belirtti.

Fakat en önemli gerçek ise PKK’nin asker kolu HPG’den ayrılan PKK komutanı Özgür Jiyanda kod adlı İnan Çelik’in PKK’den ayrılması ile açığa çıktı. O gelmese gerçekleri söylemese bile PKK tarihini bilenler Gazi’nin PKK tarafından vurulduğunu bile bilirdiler. Çünkü PKK tarihi Gazi gibi onlarca insanın cinayeti ile doludur.

Kürt aydını cinayete sesini çıkarmamıştır

Gazi Salih Alixan’ın PKK tarafından katledilişine Kürdistan aydını yeteri tepkiyi vermemiştir. Özellikle de Güney Kürdistanlı aydınlar ve bölge ileri gelenleri olay karşısında sessiz kalmıştır. Bu kişilere önerimiz bir kez daha PKK tarihine bakmalarıdır. Ne kadar sessiz kalırsanız PKK o kadar saldırgan ve haddini bilmez olur. Bu nedenle hem Gazi’nin anısına sahip çıkmak hem de herkesin kendi geleceğine sahip çıkması için PKK’nin bu cinayeti ve diğer pervasız hareketleri teşhir edilmelidir.

Gazi öldürülürken küçük kızı Serin 5 yaşındaydı. Şimdi Serin artık 8 yaşına giriyor. Okula gidiyor. Fakat babasının omuzunun eksikliğini yaşıyor. Babasının gözlerinin önünde nasıl yere düştüğünü ve o merminin sesini unutamıyor. Serin’e bu acıyı yaşatan katiller bellidir. Katil PKK yönetimidir. Karayılan ve Bayık gibi isimler cinayeti onaylamıştır. Başka Kürt evlatlarını da tetikçi yapmıştır.

Diğer Haberler