Karayılan’ın 5 tespiti ve çakallık siyasetine dair birkaç söz

Karayılan’ın 5 tespiti ve çakallık siyasetine dair birkaç söz

Murat Karayılan PKK’nin Ankara gurubu dışından olup da en üste tırmanan yöneticilerindendir. 2004 yılında KCK Yürütme Konseyi Başkanı vb. diğer görevler alınca siyaset ve medya içinde daha görünen biri oldu. Özellikle Rojavalı ve Güneyli Kürtler onun PKK içindeki Kürdistani bir kişi olduğuna inandı. Kürtçe konuşuyordu, Kürtlük duygularına sesleniyordu, konuşmaları ideolojik değil duygulara dönüktü. Özellikle de Güney Kürdistan’da bunun için büyük bir sempati duyuldu kendisine. Fakat yıllar geçti takke düştü ve kel göründü. Murat Karayılan’ın takkesi düşünce Kürtçü değil çakkal olduğu ortaya çıktı.

Özellikle de 22 Eylül tarihinde PKK’nin Avrupa’da yayın yapan ANF adlı sitesine verdiği röportaj iyi incelenince neden Karayılan’a çakal dendiği çok iyi anlaşılır. Çünkü Karayılan’ın röportajı düzenbazlık, kurnazlık, sinsilik ve profesyonel bir yalancılık üstünü kurulmuş. Aslında ortada bir röportaj yok, Karayılan soruları kendisi yazdırmış, sonrada yumuşak yumuşak, sanki çok iyi niyetli ve saf bir insan kılıfı altında çakallık yapmış. Karayılan alttan alta Peşmerge güçlerine korucu demiş, saldırı yapama tehdidinde bulunmuş.

Bir de kamuoyunu kışkırtmak için çakallığına ivme yaptırmış. Beş maddeden söz etmiş. Bu beş maddede 1-Barzaniler’in Türk devletin tanımdığı 2-PKK’nin Kürtleri öldürmek istemediği, 3-KDP’nin Kuzey Kürdistan çözümünü engellediğini 4- Kürtlerin KDP’nin yaptığı düşmanlıkları unutmayacağını 5- Kürtler arası diyalog olması gerektiğini söylemiş.

Karayılan: Beş aydır Türk devletini durdurduk

Karayılan tüm konuşması boyunca Türk devletini beş aydır durdurduklarını söylüyor. Maddem Karayılan Türk devletini durdurmuş niye Türk askeri şimdi Kurejari’nin başında oturuyor. Neden Çele’den Zap suyuna kadar yol yapıyor. Eğer Karayılan Türk ordusunu durdurmuşsa neden Karayılan birkaç yıl önce yüzlerce savaşçısını topladığı Xinere, Xaxurekeye gidemiyor?

Türk ordusu durdurulmamıştır. PKK, 1986’dan beri kontrol ettiği; Botan Behdinan Savaş Hükümeti, Zap Cumhuriyeti, Medya Savunma Alanları gibi onlarca isim ile yönettiği Güney Kürdistan’ın sınır hattının hepsini Türk devletine vermiştir.

Senin Amediye’de değil Amed’de Türk devletini yenmen gerekiyordu

Karayılan gerçek bir çakaldır. Ağzından tükürükler saçarak “Biz bu savaşta hiçbir yerden geri çekilmedik, geri çekilmeyi yasakladık, KDP bıraksın biz Amediye’de Türk ordusunu yeneceğiz” demiş. Karayılan sen Amed’den, Dersim’den, Garzan’dan, Botan’dan geri çekilmişsin. Kuzey’de tık yok. Güney’de de Türk devletine Zap’ı, Avaşin’i, Çiyaye Reş’i, Cehennem Tepesini, vermişsin. Geri çekile çekile Amediye’nin önüne gelmişsin. Arkadaşım sen sağını solunu şaşırmışsın. Seni Türk devletini Amediye’de değil Amed’de yenmen gerekiyordu. Amediye ile Amed arasında nerden baksan yol yol bile gitsen 400 km. Çok kaymışsın. Yanlış yere kaymışsın. Böyle giderse Karayılan ve PKK yönetimi Hewler’de alışveriş merkezi Famili Mall’ın önüne gelip burada da “KDP bu binanın üstüne mevzi kurmamıza izin vermiyor, Türk devletine yardım ediyor” diyecek.  Karayılan ağzından köpükte saçsan, başını duvarlara da vursan “neden Türk devleti ile Güney Kürdistan’da savaştığını” izah edemezsin.

İstanbul’da Amanos’ta savaşmana KDP mi izin vermiyor?

Senin Amediye’de ne işin var? Sen Türk devletini kuyruğuna takmışsın, Bolu’dan Şeladize’ye, Kani Masi’ye kadar gelen askere mermi sıkmıyorsun. Amediye’de oturup Türk devletin yeneceksin.  Tamam dediğin gibi olsun hadi KDP Amediye’de yenmene izin veriyor. Kalk git Herekol’de, Cudi’de yen, Botan’da yen. Orda da mı KDP izin vermiyor. İstanbul’da patlama yapmıyorsun onu da mı KDP engelliyor.

Boşuna Karayılan çakal demedik. Çakal ceset sevicidir. Çakal bir yerde bir ölü bir beden varsa, etrafında gelip gider “acaba bana düşecek” der. Karayılan da konuşmasının her yerine birkaç isim yerleştirmiş. Hayatını kaybetmiş insanların isimlerini. Sen öleceği kesin bir tünele koyacaksın bir çocuğu sonra da çıkıp TV’de isimleri ile rant yapacaksın. Bu ceset seviciliktir. 1992 yılından beri Karayılan’ın denetiminde binlerce insan hayatını kaybetti. Hatta onu kurtarmak için bile insanlar hayatını kaybetti. Sen yirmi yıl önce Herekol’de, hayatını kaybedenin ismini hatırlamıyorsun ha bire yeni yeni isimleri ölüme gönderiyorsun.  Komutan olmak için ölüme ihtiyaç duyuyorsun.

Çakallık sinsiliktir

Karayılan çakal tabi ki, çakallık sinsiliktir. Karayılan kalkmış kendi sinsiliğini beş maddede izah etmiş. Aslında duygu sömürüsü yapmak istemiş. En çok da Kuzey halkını kışkırtmak istemiş. Saydığı beş maddenin üçüncüsünde “KDP Kuzey Kürdistan’da Kürt sorunun çözülmesini engelliyor” demiş. Kuzey’de çözümü en çok destekleyen güç KDP’dir. Her halükârda çatışmasızlık ortamı KDP’yi güçlendirir. Ama Kuzey Kürdistan’da savaştan nemalanan iki kesim vardır. Türk devleti ve PKK. Eğer bu savaş olmazsa Türk devleti kendi çarkını Ortadoğu da çeviremez. Cemil Bayık eğer savaş olmazsa bırak siyasi lider olmayı köy muhtarı olamaz. PKK yönetimi savaş içinde kendini var etmiştir. Kuzey Kürdistan’da Kürt sorunun çözümünü engelleyen şey “PKK ve Türk devletinin hiç kimseye açıklamadığı” ilişki ve görüşmeleridir.

Karayılan: ENKS, Özerk Yönetim’in bir araya gelmesi için Amerika’nın arabulucu olması ayıp değil mi?

Karayılan sorularının beşincisinde Kürtler arası diyalog olması gerektiğini söylemiş ve sonra “ENKS, Özerk Yönetim’in bir araya gelmesi için Amerika’nın arabulucu olması ayıp değil mi. Kürtlerin aklı yok mu?” diye sormuş. Açıkçası bu soru Karayılan’ın çakallıkta level atladığını gösteriyor.

 Rojava’daki siyasi yönetimden Murat Karayılan 2019 yılına kadar bizzat sorumluydu.  Şimdi de askeri işler yine Karayılan’a bağlıdır. PKK Rojava’da sömürgecilerinden öğrendiği bütün tekçi ve dikta uygulamaları, adam kaçırma, faili meçhul, gazete kapatma, binalara molotof atma, işkence ne varsa ENKS ve diğer muhaliflere karşı uyguladı. Onu geçtik PKK Rojava’da ki görüşmeleri sadece oyalamak için kullandı. Bu bir politikaydı. PKK tarihi boyunca Türk solu hariç hiçbir Kürt örgüt ile iş birliği ve ittifak yapmamıştır. Bazen ittifak tiyatrosu yaparak puan kazanmak istemiştir. Eğer yapmak zorunda kalmışsa da hep darbe vurmuştur. Bu Rojhilat içinde geçerlidir.

Çakal oyunları bitmez

Çakalın oyunları bitmez. Karayılan beş maddesinin tümü bu çakal oyunlarının bir parçasıdır. Aslında PKK siyaseti çakal siyasetidir. Düzenbazlık, sinsilik, hırsızlık, yalancılık çakal karakterinden gelir. Unutmamak gerek çakal eğer siz karşılık verip biraz çığlık atmazsanız bağıra çağıra gelir ve sofranızdaki ekmeği de yer. Bunun için çakal etrafta gezince biraz bağırmak onu kaçırmak gerekir.  Karayılan dahil PKK yönetimine cevap vermek de Kürdistan aydınının görevidir.

Diğer Haberler