Germiyan Selahadin PKK’nin askeri varlığının yol açtığı nedenleri değerlendirdi

Germiyan Selahadin PKK'nin askeri varlığının yol açtığı nedenleri değerlendirdi

Askeri Uzman Germiyan Selahadin yaptığı açıklamada, Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) kurulduğu günden beridir direniş adı altında mücadele ettiğini ama ne Kuzey Kürdistan’da ne de Kürdistan’ın diğer parçalarında herhangi bir başarı elde edemediğini, aksine bulunduğu bölgelerde çocuk kaçırdıklarını ve bölgenin bombalanmasına sebep olduğunu belirtti.

Türk askerlerini Kürdistan Bölgesi sınırlarına çektiler

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Germiyan Selahadin şunları söyledi: “PKK yıllardır silahlı bir grup olarak direniş adı altında Türkiye’ye karşı savaş yürütüyor. Ama şimdiye kadar bir defa bile başarılı olamadılar. Kuzey Kürdistan halkı için başarı sayılacak hiç bir şeye imza atmadılar. Aksine PKK nerede olduysa çocuk kaçırdı, köyleri boşalttı. Türk ordusunun bölgeleri bombalamasını ve askerlerini oraya yerleştirmesini sağladılar. Örneğin son 2 yılda Kuzey Kürdistan’dan kaçarak Kürdistan Bölgesi sınırlarına yerleşen PKK’lilerden dolayı Kürdistan Bölgesi’nin turistik bölgeleri hep çatışma sahasına dönmüş vaziyette. Türk askerlerini hem Kürdistan Bölgesi sınırlarına hem de Rojava Kürdistanı sınırlarına çektiler.”

PKK en az 6 ülkenin vesayetinde kaçak silah taşıyan bir şirkete döndü

Selahadin açıklamalarına şöyle devam etti: “PKK bölgenin kuklası olmuş durumda ve Kürtlere karşı kullanılıyor. PKK grup ve kurumlarıyla bölgenin 4’ten fazla ülkesinde aktif olarak çalışıyor. En az 6 ülkenin vesayetinde kaçak malzeme, silah taşıma, sağlama görevi gören bir şirket haline gelmiş durumda. Bu ülkeler uluslararası problemlerini PKK vekaletiyle çözmeye ya da derinleştirmeye çalışıyorlar. PKK bu yönüyle şu ana kadar Kürt halkının mücadelesine herhangi bir hizmet sunmuş değil.”

PKK’nin bu yaklaşımının sadece kan ve ölümlere yol açtığına dikkat çeken Askeri Uzman açıklamasının devamında, bu sebeplerden dolayı PKK’nin Kürt halkının bir partisi olmadığını, sadece vekalet savaşlarını bölgede yürüten bazı ülkeler tarafından kurulduğunu ifade etti.

Askeri Uzman Germiyan Selahadin açıklamalarının sonunda şu ayrıntılara değindi: “PKK tarihi tecrübeler ve kazanımlardan da ders çıkartmak istemiyor. Bu nedenle Rojava Kürdistanı’nda kurdukları kantonları da giderek Ankara ve Şam hükümetlerine teslim ediyorlar. Bu konuda Türk askerlerini Rojava Kürdistanı ile Kürdistan Bölgesi sınıralarına çekmesi en iyi belgedir ve en son Zaxo’ya bağlı Perex Köyü’nde yaşananlar büyük bir kuşku yaratıyor. Türkiye burada direk suçludur ama geçen yıllarda Süleymaniye kentine bağlı Kunemasî turistik yerine yapılan saldırıyla kıyaslandığında, PKK’nin böylesi sivil halkın kullandığı turistik yerlerde silah taşımalarının ne gereği var? Ya da böyle yerlerde sözde Türklere karşı örgütlenmeye gitmenin ne anlamı var? Süleymaniye, Kunemasî neresi, Türkiye neresi? İşte bütün bunlar yukarıda belirttiklerimin belgeleri ve ispatları.”

Diğer Haberler