Bese Hozat, Zozan Çevlik hain misiniz kahraman mı?

Bese Hozat, Zozan Çevlik hain misiniz kahraman mı? Hendek Savaşları, Betrut, HGP, Murata Karayılan, Cemil Bayık, PKK, savaş tüneli, Kato Jirka şehitleri,

PKK kadrosu ve KCK yöneticisi Bese Hozat PKK’nin yayın organı Yeni Özgür Politikaya iki bölümlük bir röportaj vermiş. Röportajda israil’e, ABD’ye, KDP’ye, Barzanilere, Ezidiler’e, Hoşyar Zebari’ye, Viyan Daxil’e herkese hakaret etmiş, ayar vermeye çalışmış. İsrail ve ABD’yi düşman ilan etmiş.

Fakat KDP düşmanlığında hiç sınır tanımamış. Öyle görünüyor ki Bese Hozat ve tabi ki temsil ettiği PKK, Mesrur Barzani’nin İngiltere ziyaretine karşı büyük bir öfke ve kin duymuşlar. Kürtlere çok şey kazandıra bilecek Kürdistan-İngiltere ilişkilerini bir ihanet ilişkisi olarak görmüş. Mesrur Barzani’nin Irak için Konfederalizm önerisini ise ters yüz etmeye çalışmış. Fakat KDP düşmanlığında o kadar ileri gitmiş ki Bese Hozat İran’ın Erbil saldırısını bile meşrulaştırmış. İran’ın Erbil’e attığı füzeleri “İran’ın meşru savunması ve ABD, İsrail, Türkiye ve KDP’ye bir uyarı” olarak lanse etmiş. Demek ki Bese Hozat’ta göre Erbil’e yapılan saldırı oldukça meşru ve haklı saldırı. Yani Bese Hozat aslında bu saldırıyı ayakta alkışlamış.
Bese Hozat o küçücük beyni ile büyük büyük laflar söylemiş. Normalde kendi başına kalsa bir şehirde yiyecek ekmek bulamayacak biri olan Bese Hozat tüm dünyaya ayar vermeye çalışmış.  Gülmeyi bilmeyen gözleri ile Kürtlere nefret ve kin saçmış.  Bese Hozat Cemil Bayık’ın kadın versiyonu. Siyasi olarak da PKK’de sırtını Cemil Bayık, Mustafa Karasu’nun çektiği Ankara gurubuna dayandıran bir erkek karikatürü. Onlar öne sürdüğü zaman çıkıp sağa sola saldıran bir tetikçi, daha fazlası değil.

  Bese Hozat gibi başka böyle tipler daha var. Zozan Çevlik’de bunlarda biri. Zozan Çevlik HPG yönetiminde yer alan biri. Bese Hozat nasıl sırtını Cemil Bayık’a dayandırmış ve onun karikatürü ise   Çevlik’de Murat Karayılan’ın karikatürü. O da Karayılan’ın söylediklerini tekrar ediyor. Geçen gün tıpkı Bese Hozat gibi hadsiz ve şuursuz bir biçimde “Eğer Zap’ta yenilirsek bizde Barzan’ı alırız” gibi haddini bilmez sözler etmişti. Gidip düşmandan Amed’i kendi şehri Bingöl’ü almaktan söz edemeyen bu cahil varlık Kürdistan Bölgesini Barzan’ı almakla tehdit ediyordu. Fakat Zozan bilmiyor ki gün gelecek bu halk yüzünüze tükürecek.

Bese Hozat hain mi kahraman mı? Evet gerçek şu Bese Hozat her konuşmasında birilerini hain ilan etse de asıl hain kendisi. Hatta zamanı geldiğinde hain olarak mahkemelerde yargılanacak suçlarının hesabını verecek. Çünkü Bese Hozat’ın elinde Kürt evlatlarının kanı var. Bunun için hiç kimse hakkında, hele Kürtler hakkında hiçbir şey konuşma hakkına sahip değildir.

Bese Hozat’ın konuşmasını PKK medyası “Bese Hozat KDP ve Türkiye arasındaki anlaşmaları açıklıyor” diye verdi. Hâlbuki, Bese Hozat’ın önce kendilerine ilişkin açıklaması gerekenler vardı. Bese Hozat Hendekleri kazmak için PKK’nin kiminle anlaşma yaptığını açıklamalıdır.

Çünkü, Bese Hozat, PKK’nin hendek faciasının sorumlusudur. 2015 yılında yürütülen hendekleri bizzat yürütmüştür. PKK’nin hendek savaşlarında, 12 şehir hedef oldu, 100 000 ev yıkıldı, 400 000 insan savaş nedeni ile göç etti. Neden? Hangi güçlerle yapılan hangi anlaşmasının sonucunda bunlar yaşandı?

 Bese Hozat işte bu yıkımın ve karanlık anlaşmaların sorumlularından biridir. Amaçsız biçimde o şehirlere sürülen, tek tek ölümleri izlenen o gençlerin kanı Bese Hozat’ın elindedir. Cizre’de Türk devletinin yakarak katlettiği gençlerin diğer katili de Bese Hozat’tır. Çünkü o insanların bodurumlardan çıkma gibi bir şansları vardı. Fakat Bese Hozat sadece “PKK geri çekiliyor, denmesin, PKK’nin imajı bozulmasın” diye talimat vererek insanları ölüme mahkum etti.

Zozan Çewlik; Bese Hozat’ın zayıf versiyonu. Oda HPG’nin son yıllardaki anlamsız kayıplarının sorumlusu. Zozan Çewlik “Türk devletine verdikleri onlarca dağı, Şekifi, Xantur’u, Abdal Kovi’yi, Tepe Xwedeyi geri almaktan söz etmiyor ama Barzanı almakla tehdit ediyor. Bu şuursuzluk, bu kendini bilmezlik durumu bile Zozan Çewlik’in bir mahkeme de yargılanmasını gerektirir. Kaldı ki Zozan Çewlik’in başka suçları da vardır.

Hala ilan edilmeyen birkaç yüz gencin neden ve nasıl öldüğünden de sorumludur Zozan Çewlik.  Mesela HPG’nin “Savaş tüneli” adı altında piyasa sunduğu ölüm mevzilerinden Murat Karayılan kadar Zozan Çewlik’de sorumludur.  Örneğin 2017 yılında Betrut’ta (Kela Etruş) iki kadın gerilla bırakıldı. Yaşları 20 civarındaki iki kadın gerilla resmen Türk askerlerinin önüne bir yem gibi atıldı. Türk askerleri mevzinin başına gelerek tünellin ağzına beton döktü. Zozan Çewlik önce çıkıp açıklamak zorunda neden bu iki kadın ölecekleri bile bile orada bırakıldı. Zendura tepesindeki 6 gerilla ölecekleri bilindiği halde neden o savaş mevzisinde mahkum edildi? Peki Zozan Çewlik hain midir, kahraman mı?

Zozan Çewlik herkesi hain ilan edip, Barzan’ı almakla tehdit edeceğine önce gidip 2017 yılında Beytülşebap’a bağlı  Kato Jirka’da tünelde üzerine beton dökülen 5 kadın gerillanın cenazesini almalıdır. Onlarca kayıp cenaze, ölecekleri bilindiği halde ölüme sürülen insanların isimleri gizlenip, cenazelerinin yeri bilinmezken utanmadan Barzan’ı almakla tehdit eden Zozan ancak bir hain ola bilir.

Bese Hozat ve Zozan Çewlik erkek karikatürü haline gelmiş, PKK’nin iki dişlisidir. İkisi de kendini bilmez, şuursuz ve cahildir. Üstelik vatanseverlik duyguları kalmamıştır. Bugün kendilerini kahraman gibi sundukları bir kitleleri ola bilir. Fakat bu halkın bunların yakasını tutup “çocuklarımız nerede, çocuklarımızı daha güzel bir Türkiye için mi ölüme gönderdiniz” diyeceği zaman yakındır.

Diğer Haberler