Kürtlerin Zenginliği Ve Fakirliği

Kürtlerin Zenginliği Ve Fakirliği

Toplumları zor ve güç ile yönetenler ,bunun  devir daimi için egemenlik kurduğu toplumların cehaletinden ,sefaletinden ve muhtaçlığından beslenir.

Üreten ve ekonomik gücü olan toplumları aldatmak , ötelemek zor ve güç bir iştir .Eğitimli toplumları aldatmak , kandırmak ve kötü kullanmak da yine zor ve güç bir iştir. Bundan dolayı adaleti ,eşitliği demokrasiyi ıskalayan sistemlerin kullandığı temel yöntem ifade edildiği gibi toplumu cahil ve aç bırakmaktır.

Kısaca bunları ifade ettikten sonra malumunuz, Bakûr’da  yakın bir zaman önce pek çok iş çevresi faili meçhul cinayetlerin kurbanı, hedefi oldu; hatta yer altı dünyasında pek çok Kürt de bu dönemden nasibini almış ve sadece varlıklı olduğu için karanlık güçlerin katline maruz kalmıştır.

Hatta ve hatta bazı çevreler derin güçlerle  işbirliği yapmasına rağmen sermaye Kürt çevrelerin eline, denetimine geçmesin diye de katli vacip görülmüştür.

Siyaseten de aynı ahval söz konusu.

Duygusal, düşünsel dünyası ne olursa olsun bu alanda faaliyet yürüten Kürtlerde  bir biçimde tasfiye edilmiş veya etkisiz kılınmıştır .

Sosyal, siyasal ve ekonomik faaliyetler birey ve toplumu geliştirir ve gelişen ve güçlenen birey toplum da hak ve hukukuna sahiplenir.

Ondan dolayı Kürtlerin yaşam, üretim, eğitim ve gelişim alanları her geçen gün daraltılmış ve Kürtler pek çok yerde “bir nana” muhtaç kılınmış ve bu yönlü her türlü mobbing uygulamaları devreye konulmuş, feodal veya anti-feodal üretim alanları yok edilmiş, PKK üzerinden Bakûr, komple militarize edilmiş ve Kürt toplumu etkisiz kılınmış “Alavere dalavere Kürt Memet nöbete” temel bakışı egemen kılınmıştır.

Bunları neden yazıyorsun, sorusunu duyar gibiyim.

Kemalist bir yayın kuruluşu bir süre önce Barzanilerin ne kadar büyük bir servete sahip olduklarını, öfke ve nefret söylemleriyle beyan etti .

Bu minval üzerini Yavru Kürt Kemalistler de sosyal medya ağlarında “Vay efendim nasıl olur da Güney Kürdistan’ın Barzanileri bu kadar zengin olurlar, Villa alırlar, yurtdışında yatırım yapar vb…”

Küfürler, hakaretler havada uçuşuyor .

Bu tepkinin özünde Kürtlerin sermaye sahibi olmalarına duyulan öfke ,tepki ve kıskançlık vardır .Bütün Kürtlerin sefil bir şekilde yaşaması gereğine duyulan ihtiyaç ve istem vardır .

Baba Kemalistleri anlamak olası; çünkü varlıklarını Kürdün yokluğu üzerine kurgulayan bir zihniyetin taşıyıcılarıdır.

Çakma ve Yavru Kemalistlere ne oluyor ?

Bu tartışmalar 1980 öncesi Baba Kemalistlerin Yeşilçam’a uyarladıkları “Fakir ama gururlu” kadın ve erkek motiflerini anımsattı.

Derler ki; “Zenginin parası züğürdün çenesini yorar.”

Ve

Kürtler

Zenginleşmeli,

Gelişmeli,

Güçlenmeli.

Devlet kuşu Kürtlerin de başına konmalı .

Vera Koyi

Not: Yazı Kürdistan Bölgesinin Başkenti Erbil’de yayın yapan BasNews Gazetisinden alınmıştır. Yazının orjinal metnine ulaşmak için linke tıklaya bilirsiniz: https://www.basnews.com/tr/babat/729841

Diğer Haberler