Cemil Bayık’ın El Nahar’a verdiği röportaj bir çeşit itirafnamedir 

Cemil Bayık'ın El Nahar’a verdiği röportaj bir çeşit itirafnamedir  Mısır, PKK, KCK, KDP, Barzani, Peşmerge, Türkiye, İran, Irak, Suriye, Esad, Rojava şehitleri, ulusa ihanet,

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık Mısır’da yayın yapan El Nahar’a bir röportaj verdi. Açıkçası bu röportaj yenilir yutulur cinsten değil. Cemil Bayık’ın röportajı PKK’nin hatta Cemil Bayık’ın gerçeğini tekrar hatırlamak açısından oldukça önemli. 

Röportajın ilk bir kaç paragrafını okuduğumuz zaman arkadaşlarımdan birinin ilk tepkisi şu oldu: “Ahlaksızlığın bile bir sınırı var, bunların ki sınırsız ahlaksızlık”. Yerinde tepki  çünkü Cemil Bayık’ın konuşmasının içeriğinde “ihbarcılık, itirafçılık, işbirlikçilik,yağcılık, tetikçilik veb bilimum kötü kavram” vardı. Yani hangi kötü sözü söyleseniz bu röportaja uyar.

Ben zararsız Kürdüm

Al Nahar Mısır’da yayın yapıyor. Mısır, Türkiye ile yaşadığı  gerginliklerden dolayı PKK’ye biraz çalışma imkanı verdi. Bildiğimiz kadarı ile bazı Rojavalı kadrolara ANF- Havan News gibi ajanslar adı altında çalışıyorlar. PKK bu medya ayağı ile biraz Araplara şirin görünme gösterileri yapıyor. Özellikle de hem kendi yayın organlarında hemde Arapça röportajlarında Erdoğan’a duyulan tepkiden nemalanmak için ortaya karışık laflar söylüyorlar. 

Türkiye’de en iyi Türkiyeci ve Türk- Kürt kardeşliği diye ortaya çıkan PKK Arap dünyasında ise birden bire Arap sevici oluyor.Kürt-Arap kardeşliğinden söz ediyor. PKK’ninbu denli iki yüzlü, pargamatik, her şeden bir çıkar uman, tüccar gibi, her konuda taviz veren,her şeyi çıkara dayalı yürüten politikası nedeni güvenilmez bir partner olarak görüldüğünü herkes biliyor.

 PKK herşeyde faydalanmaya çalışınca aslında herkesin faydalandığı, herkese bir şeyler veren herkesten birşeyler alan konuma düşüyor. Tıpkı konsomatrisler gibi , her masaya gidip oradan bir şeyler kapmaya çalışıyor. Siyaset elbette açık gözlü olmak, çıkarlarını korumaktır. Özellikle Kürtlerin daha fazla böyle olması gerekir. Fakat PKK’de ne net bir siyasi çizgi ne net bir amaç ne de net bir politik duruş yoktur. PKK siyaseti parayı veren düdüğü çalar siyasetidir. 

KDP’yi şeytanlıştırma istemi 

PKK’nin uzun yıllardır medya gücüne dayanarak KDP’yi hem Kürtler hem Ortadoğu hemde dünyada şeytanlaştırmaya çalışıyor. Sömürgeci ülkelere biz uysal Kürtleriz, biz sizi zorlamayız diyorlar. Biz iyiyiz Barzani kötü, biz sizinle yaşamak istiyoruzBarzani ayrılmak istiyor, Biz ABD karşıtıyız, KDP ABD yandaşı, biz sınırlar değişmesin diyoruz, Barzani tehlikeli sınırları değiştirecek diyor. Bu biçimde  KDP’yi ve Barzani siyaset geleneğini Ortadoğu’da şeytanlaştırmak istiyorlar.

 Zaten bu Güney Kürdistan ikinci israil olacak diye ilk ortaya çıkan da Abdullah Öcalan’dı. Cemil Bayık konuşmasında aynı geleneği devam ettirmiş. Arapların Erdoğan anti-patisini kullanıp KDP, AKP’ye Türklere yardım ediyor,askeri işbirliği yapıyor diyerek, KDP nefreti yaratmak istemiş, kendine burdana yer açılacağını düşünmüş. 

Bayık her olumsuzluğu KDP ile izah etmiş. Türkiye eğer Irak’ta bazı tepeleri tutuyorsa bu KDP yardım ettiği içindir” diyor. Ama Kuzeyde neden hiç adım atmadığını, tek bir mermi patlamadığını hiç açıklamıyor. Cemil Bayık’ın Arap medyasında KDP düşmanlığı yapmasının siyasi rekabet ile alakası yoktur.Bunun adı siyasi ahlaksızlık,gammazlık,kalleşliktir ama hepsinden önemlisi bu Kürt milletine yapılan bir ihanettir. 

PKK; Araplar, Farslar, Şiiler, Türkler Kürdistan Bölgesel yönetimine,peşmergeye saldırısında kendisine yer açılsın diye bekliyor.

Cemil Bayık ABD üssünü neden dile getirdi

Ortadoğu insanlarının zihninde çok eski dönemden beri Batı’ya karşı bir antipati vardır.  İslam karekteri nedeni ile Hristiyan Batı bakış var.  Özellikle de devletler bu ayrışmayı çok fazla propaganda ediyor. . 

Paradokstur, Ortadoğu devletlerinin hepsi Batılılar eli ile kurulmuştur ama toplumu batı karşıtlığı ile bir arada tutmaya çalışır. Özellikle de Batı’nın  başka halklara, muhaliflere yaklaşmasını asla kabul etmez.Örneğin; Türkiye NATO ülkesi, batı ile  binlerce ticari ilişkisi var ama Kürtleri Batılı dış güçler tarafından kullanılmakla suçlar. 

Kürdistanı sömüren ülkeler Kürtlerin özgürlük istemini kafirlik ve batı maşası olmakla suçlarlar. Kürtlerin Batı ile ilişkilenmesini büyük bir risk olarak görürler.Kürtlerin Güney Kürdistan’da elde ettiği resmi pozisyonun batı eli ile olduğunu bilirler. 

Macron, Papa gibi isimlerin Kürdistan Bölgesini ziyaretleri Sömürgeci dört devlette de büyük bir rahatsızlık oluştu. Cemil Bayık bu tabloyu biliyor ve  hazır sahaya çıkmışken bir golde bu pozisyonda deneyeyim demiş ve ABD üslerini gündem yapmış. ABD’nin Kürdistan Bölgesinde ki büyük üssü ile Irak’ın her yerine saldıra bilir demesi aslında Irak’taki Şii milisler ve İran’a bakın bizde ABD’den rahatsız mesajı vermiş oldu. Böylelikle sömürgeci ülkelerin akıllı çocuğu olduğunu gösterdi. 

Suriye-Rojava ve 11 bin insanın cenazesi üzerine söylenen sözler

Cemil Bayık’ın en can acıtıcı konuşmaları da Rojava-Suriye’ye dönük konuşmaları oldu. Biz Rojava’yı yönetiyoruz demesini beklemiyoruz. Fakat Suriye devleti

ve Rojava hakkında bu denli sıradan konuşması, Esad’ı övmesi de Kürt milletine yapılan başka bir ihanet biçimidir. Rojava’da 11 bin insan hayatını kaybetmiş, 

şehit düşmüş, 22 bin gazi var. Madem Esad İle anlaşmak bu denli kolaydı baştan anlaşma yapılsaydı. Efrin’i, Gire Sipi’yi Esad’a verseydiniz. Binlerce insan göç etmiş,bir toplum yıkılmış ve 11 bin insan ölmüş Cemil Bayık normal bir aşiret kavgasında bile gösterilmeyecek bir basitlik ve hafiflikte Suriye’yi övüyor, Esad ailesine geçmişte ve bugün olan bağlılıklarını hatırlatıyor. 

Mağaracıktan Devletçiğe burun kıvırma 

Cemil Bayık’ın konuşmasında satır arası gibi görünen önemli bir cümle vardı. “Kürt sorununda devlet yada devletçik biçiminde bir çözüm arayışımız yoktur.”Madem devletçik aramıyorsun, sadece bu ülkeleri demokratikleştirmeye çalıyorsun niye her bir parçadan her yıl yüzlerce genç hayatını kaybediyor. Neden Kürtler bedel veriyor?

Cemil Bayık’ın devletçik demesi özünde sömürgecilerin retoriğidir. Kürtlerin tek resmi statüssüne İkinci israil, devletçik, gerici feodal sistem, KDP asayişi, KDP yönetimi, KDP askeri gücü derken Kürdistan Bölgesel yönetimi diyememek bir Kürdistan düşmanlığıdır. 

Türkler bir ara Mesut Barzani için aşiret lideri  diyordu, Kürtlerin devlet olmasını kabul edemiyordu. Cemil Bayık’da aslında aynı şeyi söylüyor. Kürtleri küçümsüyor. Güney Kürdistan’ı küçümseyip devletçik diyor.

Cemil Bayık İran’ın tahsis ettiği küçük mağaracıktan Kürt devletçiğini küçümsüyor. Mağaracığında oturmuş tüm dünyanın kabul ettiği Kürdistan Bölgesel yönetimine gerici diyor. Kürtlerin kazanımına burun kıvırıyor. 

Cemil Bayık Araplarla Kürtler kardeştir demiş. Arap ülkelerinde Araplarla kardeşsiniz, İran’da Farslarla, Türkiye’de Türklerle, Şengal’de Haşdi Şabi ile kardeşsiniz neden Kürdistan’da Kürtler ile kardeş değilsiniz?  

Neden Şengal’de katledilen Ezidilerin tabutuna Irak bayrağı serilmesini kabul ediyorsunuz,  ama Kürdistan bayrağını kabul etmiyorsunuz? Neden, Ezidi gençlerinin koluna Haşdi Şabi arması yapıştırıp Kürdistan peşmergesi arması kabul etmiyorsunuz? 

PKK hırs, kin, kıskançlık ile zehirlenmiştir. PKK kullanılan bir düzeye gelmiştir. PKK’nin bundan sonra tek bir misyonu vardır. Kürtlerin kendini yönetir düzeye gelmesini, kendi uluslaşmasını tamamlamasını engellemek. PKK Ortadoğu gericiliği ve sömürgeciliğine şunu söylemektedir. Eğer Kürtlerin devletleşmesini istemiyorsanız beni kullana bilirsiniz. Ben Kürt devletleşmesini engellerim. Yeterki siz bana imkan verin. 

Cemil Bayık’ın El Nahar’a verdiği röportajı gerçek anlamda idrak edenler bu konuşmanın Kürtlere karşı bir ihanet belgesi olduğunu çok net görebilirler. Cemil Bayık’ın o konuşması tarihi bir belgedir, Kürt halkına yapılan bir ihanetin belgesidir.

Diğer Haberler