Süleymaniye’de katledilen PKK kadrosu Yasin Bulut ve birkaç soru

Süleymaniye’de katledilen PKK kadrosu Yasin Bulut ve birkaç soru Süleymaniye, Lahor Cengi, YNK, Celal Talabani, MİT; Türkiye

PKK kadrosu Yasin Bulut yani Şükrü Serhat Süleymaniye’de vuruldu.  PKK olayın yapıldığı ilk saatlerde olayı Türk devletine yükledi ve intikamı alınacaktır biçiminde açıklamalar yaptı. Olayın gerçekte MİT ile ilişkili olup olmadığı konusunda bir ise bir bilgi yok.

Şükrü Serhat kim, Türk devleti neden hedeflesin?

Şükrü Serhat kod adlı Yasin Bulut’un hayat hikayesinde eski bir kadro olarak anlatılıyor, bir çok kaynak PKK yöneticisi olarak söz ediyor. Oysaki küçük bir araştırma ile Şükrü Serhat’ın bir yönetici olmadığı hatta etkili bir kadro olmadığı ortaya çıkıyor. Şükrü Serhat eski bir tarihte PKK’ye katıldığı halde hiçbir zaman etkili bir görevde bulunmamış, örgütün çok benimsemediği biri. Yaşı ve sağlık sorunları nedeni ile PKK’nin bir kurumuna yerleştirilmiş biri.

Böyle birinin Türk devletinin böylesi zor ve özel bir operasyonu ile hedeflenmesini gerektirecek bir neden yok. Üstelik Süleymaniye’de PKK’nin birçok üst düzey yöneticisi var. PJAK, PYD vb. kurumların dışında hem KCK yürütme konseyi hem kadın yönetimi adına pek çok önemli kişi var.  Özellikle de çok yüksek sayıda medya çalışanı var. Bu kişiler ellerini kollarını sallayarak Süleymaniye’deki AVM ve kafelerde geze biliyorlar. Bu kadar önemli isim varken Şükrü Serhat’ın hedeflenmiş olması şaşırtıcı bir durum. Süleymaniye’deki bazı çevreler Şükrü Serhat’ın öldürülme nedenini siyasal olmadığını da iddia ediyor. Elbette ki gerçekler açığa çıkacak.

PKK’nin ölümden rant sağlama istemi

64 yaşında bir insanın caddenin ortasında böyle öldürülmesi kabul edilemez. İster Türkler yapsın ister toplumsal bir olay olsun fark etmez. Yaşam hakkı kutsaldır. Fakat cenaze üzerinden rant sağlamak da cinayet kadar ahlaksız bir durumdur. Şükrü Serhat sağken onu yük gören ve nereye yerleştireceğini bilmeyen PKK şimdi ölüsünden rant sağlamak istiyor, işi bir propaganda malzemesi haline getirmek istiyor? Oysaki gerçek şudur Şükrü Serhat vurulmadan önce PKK yönetimi için bir ağırlık pozisyonunda ve özel bir yeri yok. Şimdi ise PKK Şükrü Serhat üzerinden siyaset yapmaya çalışıyor.

Kalkıp bir taziye çadırı açıp sıraya gençler dizerek her ziyaretçi geldiği zaman “biji serok apo” sloganı atıp, müzik çalmak nedir? Ölümden de bir kazanç elde etmeye çalışmaktır. Ölümün bile kutsallığını bozmaktır. Sağken Şükrü Serhattan yeterince yararlanamayan PKK ölüsünden mi yararlanmak istiyor? Evet öyle yapıyor
PKK’nin yapmak istediği ilk şey Şükrü Serhat üzerinden YNK’ye baskı yaparak tavizler almak. Lahor Cengi zamanı bunlar yoktu, Türkiye Lahor Cengi’yi diskalifiye etti bu olaylar başladı demeye getiriyor. Oysaki Lahor Cengi zamanında PKK’nin en önemli as adamları öldürülmüştü. Bu konudaki yazımız için şu linke tıklaya bilirsiniz:https://darkamazi.com/archives/1015379

PKK medyasının Süleymaniye’de üslenen RojNews haber ajansı Lahor Cengi’nin Şükrü Serhat’ın taziye çadırında yaptığı konuşmayı bile yanlış tercüme etti. Lahor Cengi “katili bu kadar erken yakalayan güvenlik güçlerini tebrik ediyorum” sözlerini “Güvenlik güçleri bir an önce olay aydınlatmalı” biçiminde tercüme etti. Böylelikle genel olarak Soranca bilmeyen Kürtlerin gözüne Lahor iyi diğer yöneticiler kötü gibi bir algı yaratmak istedi.

Süleymaniye kaosunun sorumlusu PKK’dir
PKK Süleymaniye’de bu olay başta olmak üzere tüm kaostan sorumludur. Süleymaniye’yi kaosa iten temel güç PKK’dir. YNK’nin eski başkanı rahmetli Celal Talabani 1998’da “ne yapıp edip PKK’yi Süleymaniye’den uzak tutmamız lazım, onların olduğu yerde kimse rahat içinde uyuyamaz, gerekirse silah kullanarak çıkaracağız” demişti. Ve dediği şeyi yaptı. Askeri ve siyasi zor kullanarak PKK’yi Süleymaniye’den uzak tutmuştu. Şu anda da Süleymaniye’yi rahatlatacak şey PKK’nin Süleymaniye’den uzak tutulmasıdır. Çünkü ne var olan kanunları kabul eder nede huzuru sever. PKK bir kaos hareketidir.  Şükrü Serhat olayında bile bakarsanız olaydan tek rant devşiren PKK’dir.

Diğer Haberler