PKK’nin provakasyon eylemine kimse katılmadı

PKK’nin provakasyon eylemine kimse katılmadı

PKK’nin Güney Kürdistan’da bulunan gençlik kurumu Ciwanen Walatparez tarafından organize edilen eylemi kimse katılmadı.
Cıwanen Waletparez adlı örgüt iki gün önce halka çağrı yaparak “KDP’ye karşı halkı sokağa çıkmaya çağırdı”. Dün yapılan eylem gençlik eylemi olduğu halde PKK’nin Süleymaniye’de bulunan tüm kitlesel gücü katıldı. Buna rağmen eylemi yapanların sayısı 80’i geçmedi.

Özellikle Süleymaniye halkı eyleme katılmadı. Eyleme PKK gençlik örgütünün Halepçe, Kelar, Kerkük ve Ranya’dan getirdiği gençlerde katıldı. Ayrıca Kuzey Kürdistan’lı ve Rojavalı bir gurup PKK taraftarı da katıldı. Yapılan bu organizasyona rağmen halk toplanmadı.

Eylemin zamanlaması

PKK tam Irak seçimleri için propaganda döneminin başladığı günlere denk geldi. PKK’nin bu biçimde gündem saptırmak istediği düşünülüyor.

Ayrıca PKK medyası ve yerelde ki PKK kadroları YNK’deki yönetim sorunlarında da “Lahor Cengi, KDP istemediği için Talabani ailesinin saldırısına maruz kaldı” propagandası yapıyor. Bu biçimde halktan birilerini yanına çekmeye çalışıyor.

Behdinan – Soran çelişkisi

Ayrıca yürüyüşte mahkeme tarafından suçları ispatlanmış gazeteci kimliği ile PKK’ye asayiş ve peşmerge noktalarının bilgilerini veren bir gurubun tutukluğunu öne çıkarmak istendi. Bu gurubun tamamı Behdinanlı kişilerden oluşuyor. Kendilerinin de itirafları bulunuyor. Fakat PKK Soran – Behdini çelişkisini kullanmak için Süleymaniye’de bu gurup için yürüyüş yapmak istediğini söyledi.

Bu üç temel amaca rağmen PKK istediği sonucu alamadı. Daha önceleri PKK yürüyüşlerinde görülen aydın, gazeteci vb hiç kişiler yürüyüşe katılmadı. PKK küçük bir gurup ile yürüyüşü bitirmek zorunda kaldı. Fakat bölgedeki siyasi gözlemciler PKK’nin özellikle seçim döneminde bu tür yürüyüş ve provakasyonlara devam edeceği uyarısında bulunuyorlar.

Diğer Haberler