Sabri Ok’a soruyuz: Mazlum musunuz zalim mi?

Sabri Ok’a soruyuz: Mazlum musunuz zalim mi? Haydar Abadi, Kürt Ulusal Kongresi, Cemil Bayık, Şengal, Rojava, KCK, PKK, İran, Kerkük,

Ortadoğu’da siyaset yapanlar ya mazluma oynar ya zalime. İşin ilginci çok mazlum siyaseti ile ortaya çıkanların hepsi zamanla büyük zalimler olurlar. Mesela AKP büyük bir mazlum edebiyatı üzerinden iktidara geldi. Fakat on yıllık bir zaman dilimi içinde büyük bir zalim oldu. Daha birçok örneği var. PKK’de de aynı döngü işliyor. PKK mazlumların davasına dayanarak ortaya çıktı fakat zalimleşti. İlginçtir diğer güçler devletleşti, somut yapıları ele geçirdi ve kazanımlar elde etti daha sonra zalimleşti. PKK ise daha hiçbir şey yokken mazlumlar adına zulüm yapmaya başladı. Ve tüm zalimlerde olduğu gibi zulmünü mazlumiyetle gizlemeye çalıştı.

Sabri Ok’un geçen gece Sterk TV’de ki konuşması tam böyle bir konuşmaydı. Mağdura oynamıştı Sabri Ok. “KDP hep bizi suçluyor, bu dili bırakmalıdır” demişti. İnsanın içinden “edep yahu” diyesi geliyor. Çünkü PKK eleştirmeyi, suçlamayı bırakın 7/24 hakaret, yalan, fitne üzerine bir düzen kurmuş. Ve sürekli olarak hala biz mazlumuz diyor.

Örneğin Rojava’da PYD Emin İsa’yi işkence ile öldürüyor ama bizim bir üyemiz Hewlerde tutuklu diye insan hakları konusunda feryat figan ediyor. Biri çıkıp demiyor ki utanmaz adam faili meçhul değil, kimse üzerine kaynar su döküp, sahte otopsi raporu hazırlamamış,  adam tutuklu. Niye bu kıyameti koparıyorsun. Fakat PYD’nin bu tutumu sadece PYD ile ilgili değil. PKK’nin ruhunda bu var. O öldürür, yakar yıkar, işkence yapar. Ama hep mağdurdur, hep birileri PKK’ye bitirmeye çalışıyor rolü oynar.

İşte Sabri Ok’un açıklaması da tam buna benziyor. KDP’ye diyor ki “siz neden Şengal’de PKK var diyorsunuz, bu söylem kime hizmet eder” diyor.

Bizde Sabri Ok’a soralım: “Peki siz niye yalan söylüyorsunuz, koca koca adamlar, Haşdi Şabi ile beraber niye Şengal’i Kürdistan’dan koparmaya çalıyorsunuz?”

Eğer hafızasını kaybetmemişse bu sorunun cevabını en iyi bilen Sabri Ok’tur. Neden? Çünkü PKK ve Şii Irak yönetiminin ittifakını sağlamak için Bağdat’ta Haydar Abadi ile görüşen kendisidir.  Sabri Ok bu görüşmelerde Abadi ile ne üzerine anlaşmıştı? Her şeyi değil ama konumuzla ilgili olan birkaç maddeyi biz kendisine hatırlatalım?

  1. PKK Şengal’de bir askeri güç kuracak ve bu güçler resmi olarak Irak hükümetinden maaş alacak, silah ve araç gereçler karşılanacak. Şengal Irak hükümetine bağlı olacak. ( Statüsü ne olacak konusu daha sonra tartışılacak, fakat birinci adım olarak Kürdistan Bölgesine bağlı olacak)
  2. Kerkük’de Duz- Xurmato hattında Irak ordusu ile işbirliği yapılacak.
  3. PKK’nin Germiyan, Kerkük hattında gençlerden oluşturduğu birlik resmi olarak Irak ordusu tarafından tanınacak.
  4. PKK Bağdat ve Süleymaniye hava alanlarını kadro, silah vb. geliş gidişler için kullanacak buna engel konmayacak.
  5. Kürdistan Bölgesi’nin Irak’ın bir parçası olarak kalması için PKK elinden geleni yapacak.
  6. Barzani’nin Irak’ın ortak geleceğini boza bilecek davranışlarına karşı ortak hareket edilecek. Hewler Irak’ın bir parçası olmaya mecbur edilecek, güçlenmesi engellenecek.

Evet, anlaşmanın bazı maddeleri bunlar. Sabri Ok “KDP düşmanların oyununa gelmesin” demiş. Ama kendisi oyuna gelmek değil düşmanla beraber oyun kurmuş. Sadece KDP’ye değil tüm Kürtlere oyun kurmuş.

 Şengal’i Kürdistan’dan koparmak ne demek? Kürtlere yapılan en büyük ihanet demek.

Kürt gençlerini Irak’ın paralı milisi yapıp Şii projesinin askeri yapmak ne demek? En büyük ihanet demek.

 Sabri Ok ayrıca ulusal birlik içinde çağrı yapmış. KDP ulusal birlik için rolünü yerine getirmelidir, demiş. Aslında Kürt Ulusal Birliği etrafından dönen oyunları da en iyi bilenlerden biri de yine Sabri Ok’tur. Çünkü Sabri Ok Hewler’de ki Kürt Ulusal Kongresi çalışmalarına PKK adına katılan en üst düzey isimdi. Çok iyi biliyor ki Temmuz 2013 tarihinde Cemil Bayık’ın KCK Eş başkanı olduktan sonra PKK Ulusal Kongre masasını devirdi. Neden devirdi? Çünkü ulusal Kongre demek başka Kürt hareketlerinin de Rojava’ya girmesi demekti. PKK Rojava’da tek başına iktidar olmak için Kürtlerin bir yıllık umudu Ulusal Kongre masasını devirdi. Bunun için ulusal birlik diyerek mağdur ve onurlu rolü oynamayın. Herkes biliyor ki siz hiç kimse ile birlik kuramaz ortak olmazsınız.

Sabri Ok ve PKK bundan sonra da mağdur rolü oynamaya devam edecek. Fakat bu da uzun sürmez. PKK’nin maskesi düşmüştür. Hepimiz biliyoruz ki PKK’yi kısaca anlatmak gerekirse şunu söyleye biliriz: Dünün mazlumları, bu günün zalimleri PKK hareketi

Diğer Haberler