Iraklı siyasi gözlemci Meşhedani: İngilizlerin çizdiği sınırlar anlamını yitirdi, Irak yıkılmalı, Kürdistan kurulmalı

Iraklı siyasi gözlemci Meşhedani: İngilizlerin çizdiği sınırlar anlamını yitirdi, Irak yıkılmalı, Kürdistan kurulmalı

Iraklı siyasi yorumcu Cebar Meşhedanî Irak’ın parçalanması ve Kürdistan’ın kurulmasının tek çözüm yolu olduğunu söyledi.

Iraklı siyasi yorumcu Cebar Meşhedanî Irak’ın mevcut durumu hakkında K24 televizyonuna açıklamalarda bulundu. Iraklı siyasi yorumcu Cebar Meşhedanî Irak’ın parçalanması ve Kürdistan’ın kurulmasının tek çözüm yolu olduğunu söyledi.

Meşhedanî,” Siz Kürtsünüz ve kendinize has özellikleriniz var. Neden kendi devletinizin sahibi olmayasınız. Bu durumun tek çözüm yolu ise Irak’ın parçalanmasıdır. Britanya tarafından 100 yıl önce çizilmiş sınırlar bütünüyle anlamını yitirdi” ifadelerini kullandı.

Meşhedanî: Kazimi bazı şeyleri yapmak istedi fakat başarılı olamadı

Öte yandan Meşhedanî Mustafa Kazimi’nin başbakanlığı hakkında da şöyle konuşuyor,” Zaten Kazimi’nin ismi eylem ve kaosa çözüm bulmak için öne çıktı. Onun elinden gelen bir şey yok ve tek başına da başbakan olamaz. Bazı şeyleri yapmak istedi fakat başarılı olamadı.”

“Irak’ta seçimler yapılırsa da hiçbir değişim olmayacaktır”

Cebar Meşhedanî, Irak seçimleri hakkında konuştu ve şunları söyledi,” Öyle inanıyorum ki seçimler yapılmayacak. Seçimler yapılırsa da hiçbir değişim olmayacaktır. Hatta seçimler üzerinden kavgaların yaşanması da muhtemeldir.”

Meşhedanî: Irak’ta her şey İran tarafından yönetiliyor

Iraklı siyasi yorumcu Cebar Meşhedanî’nin verdiği bilgilere göre, Irak’ın her şeyinin İran tarafından belirlendiği ve hayata geçirildiğini söyledi. Iraklı yöneticilerin elinden gelen hiçbir şeyin olmadığı ve her şeyin İran tarafından yönetildiğini de sözlerine ekledi.

Diğer Haberler