Özgür Jiyanda’nın açıklamaları, PKK’nin olası tepkileri ve hakikatler

Özgür Jiyanda’nın açıklamaları, PKK’nin olası tepkileri ve hakikatler Vedat Aydın, Gazi Salih Alixan, Peşmerge, Metina, PKK medyası, gerilla, hakikat,

HPG komutanlarından Özgür Jiyanda’nın kod adlı İnan Çelik geçtiğimiz 9 Haziran günü PKK saflarından ayrılarak Peşmerge güçlerinin yanına geldi. Dün medyaya düşen bu haber beraberinde pek çok tartışmayı da açtı ve açacak görünüyor.

Özgür Jiyanda PKK’nin karanlık eylemlerini aydınlattı

 Özgür Jiyanda’nın konuşmaları aslında son bir yıldır Güney Kürdistan’da ve özellikle de Behdinan alanında yaşanan bazı provakatif hareketleri aydınlığa kavuşturdu. Özellikle Serêzêre Asayiş Müdürü Gazi Salih Alixan’ın kendi evinde suikast silahı ile katledilmesi ve en son şehit edilen 5 Peşmerge’ye ilişkin önemli bilgiler veriyor konuşmasında Özgür Jiyanda.

Aslında her iki olayı da PKK’nin yaptığı konusunda kuşku yoktu. PKK her iki olayı da inkar etti fakat bu inkarı kendi kitlesi dışında kimseyi ikna etmedi. PKK olayı bulandırmak için Gazi Salih Alixan’ı Türk devletinin vurduğunu söyledi. Aynı biçimde beş Peşmerge’nin şehit edilmesini de Türkiye’yi işin içine katarak meseleyi bulandırmaya çalıştı. Fakat bu kez kendi evinden birinin çıkıp mekan, zaman ve şahit göstererek olayın nasıl olduğunu ve kimlerin yaptığını da izah etti. Özgür Jiyanda’nın konuşmaları PKK açıklamalarının güvenilmezliğini ve Kürt halkına karşı yapabileceği vicdansızlığı ve vefasızlığı gösteriyor.

PKK Özgür Jiyanda’yı karalamak isteyecek

Bundan sonra PKK aynı vicdansızlığı Özgür Jiyanda’ya da gösterecek. Özgür’ün açığa çıkardığı gerçekleri örtmek için yeni senaryolar ve yeni kaoslar üretecekler. Kişiliğine, ailesine, hayatına dönük saldırılar ve pazarlıklar yapılacak. Fakat önce bu olayı unutturmaya ve karalamaya çalışacaklar. Bunu sosyal medyada yapacaklar. Medya çalışanları olay hiç yokmuş gibi davranıp olayı küçümseyecekler. Özgür Jiyanda’nın görevi yoktu diyecekler. Olayı basit bir gencin kandırılıp konuşması gibi lanse edecekler.Oysaki ANF’nin kendisi daha 20 Temmuz 2020 yılında Özgür Jiyanda’yı Haftanin’de direnen bir komutan olarak haber yapmıştı. Yine Nisan 2021 yılında da Metina’daki savaşın yönetimi olarak göstermişti. Fakat büyük ihtimal PKK kalkıp şimdi önemli bir görevi yoktu, komutan değildi diyecek. Hatta sosyal medya tetikçileri de korkaktı, Türk devleti ile savaşamadı, sorunları vardı vb şeyler söyleycek. Hatta belki kişisel başka iftiralar atılacak, ajandı, eskiden şuydu buydu denecek. Olayı basit bir savaşçının basit bir kopması gibi gösterecek olayı küçük göstermeye çalışacaklar. Hani diyecekler, ajan diyecekler, düşman gösterecekler.

Yöntemi Türklerin yöntemi olan PKK’nin kendisidir

PKK her zaman olduğu gibi en iyi savunma saldırıdır diyecek ve karşı saldırı başlatacak. PKK hemen “bu Türklerin yöntemidir, KDP Türkleri taklit etmiş, bu çaresizliğin sonucu yapılmıştır” diyecek. Oysaki yöntemi Türklerin ki gibi olan PKK’dir. PKK dağ gibi Peşmerge ve beş çocuk babası Gazi Salih Alixan’ı öldürüp bizim bilgimiz yok, fail meçhul oldu diyor. Türk devletinin Vedat Aydını kaçırıp işkence ile öldürmesi ile PKK’nin Gazi Salih Alixan’ı çocuklarının gözü önünde, evinin bahçesinde vurması arasında hiçbir fark yoktur. Türk devletinin Deniz Poyraz’ı dolaylı katiller aracılığı ile İzmir’de vurup olay tüm yönleri ile soruşturulmalı demesi ile PKK’nin beş peşmergeyi şehit edip olay araştırılsın demesi arasında hiçbir fark yoktur. Yöntemi Türklerin yöntemi olan PKK’dir.

PKK kendisine yakın köylerdeki gençleri tutuklayıp, aylarca işkenceden geçirdikten sonra TV’ye yüzlerini ve sicillerini verip teşhir ediyor, ailelerine de eğer çıkıp bizim propagandamızı yapmazsanız çocuklarını bırakmayız diyerek şantaj yapıyor. Bu kimin yöntemine benziyor. Elbette ki Türkiye’nin. PKK’nin siyaset ve toplum metodolojisi Türkiye’ninkinin iz düşümüdür.

Kürdistan Bölgesine gelen binlerce gerilladan tek biri bir gün TV’ye çıkarılmamış

Ve en önemlisi de Özgür Jiyanda oraya zorla çıkmamıştır. Oraya kendi isteği ve talebi ile çıkmıştır. Yoksa PKK’den ayrılıp Kürdistan bölgesine gelen onlarca insan var. Hamile gelenler, işkence görüp gelenler vb. kötü olaylar yaşayıp gelmiş olan binlerce PKK’li var Kürdistan Bölgesel yönetimi sınırları içinde. PKK infazından kaçıp gelininden tutalım öldü diye yola atılıp da gelene kadar, savaşçısından komutanına binlerce insan geliyor. Ve tek bir gün birine konuşun baskısı yapılmıyor, resimleri, isimleri yayınlanmıyor. Kürdistan Bölgesi ve Peşmerge güçlerine gelen tek bir insan kötü muamele görmüyor, işkence görmüyor. Türkiye’ye teslim edilmiyor. Bizimle çalışacaksanız baskısı görmüyor. Herkes gelip kendi hayatını kuruyor.

Özgür Jiyanda Kürtler arası çatışmayı durdurmak için kendisi konuşmak istiyor

Özgür Jiyanda kendisi yaşananları anlatarak, eğer gerekirse tüm bunları kamuoyu ile de paylaşacağını söylüyor. Çünkü bu bilgileri paylaşmasının PKK’nin savaş çıkarmak için ortaya attığı bahaneleri ortadan kaldıracağına inanıyor. Yoksa kimse başına silah dayatarak çıkarmıyor. Zaten görüntülerden de anlaşılan Özgür Jiyanda son derece rahat ve evinde gibi huzurlu hareket ediyor.

PKK’nin Yavuz hırsızlığının sonu geldi

Özgür Jiyanda çok sınırlı bilgilerine rağmen PKK’nin son bir yıldır Kürdistan bölgesini sürmek istediği kaosu çok net ortaya koymuştur. Biz PKK’nin ve avenesinin olayın üstünü karalamak için yapacaklarını tek tek boşa çıkaralım ve işin özünü öne çıkaralım. Sonuç olarak Gazi Salih Alixan’ın katili kimdir, beş Peşmerge’nin katili kimdir. PKK’dir. PKK tüm buna rağmen yavuz hırsız gibi hem eve hırsızlığa girmiş hem de ev sahibini dövmek istiyor.

PKK, Avrupa’dan, Rojava’dan insan toplayıp değişik değişik isimlerle gürültü yaparak bu insanları yürütmek ve gürültü içinde de arada gerçekleri kaybettirmek istiyor. Medyada ki tetikçileri aracılığı ile “KDP guh bide kurdan- KDP Kürtlere kulak ver” diye tag açıp masum rolü oynuyor. Ama kuzu postu içinde bir çakkal gibi hareket ediyor. Mazlum ve masum görünüp yalan, çarpıtma, cinayet ve vicdansızlığın en alasını yapıyor.
PKK’nin bunu medyada gündem yapması, ses çıkarmayı başarması elbette bir sorun ve engellenmeli, bu dezenformasyona son verilmeli. Fakat hakikatin gücü medya tetikçilerin gücünden daha fazladır. Kaç tag açarsanız açın Gazi Salih Alixan’ın ve diğer beş Peşmerge’nin 37 çocuğunu yetim bıraktığınız hakikatini yok edemezsiniz. Özgür Jiyanda bu hakikatlerin bir kaçını ortaya serdi. Oysaki daha ortaya dökülecek çok hakikatiniz var. Ve bu hakikatler gelip tek tek boğazınıza sarılacak.

Diğer Haberler