Kürdistan Bölgesi Hükümeti: Peşmergeye saldırı tüm Kürt halkına saldırıdır, PKK’nin bu siyasetine artık yol vermeyeceğiz

Kürdistan Bölgesi Hükümeti: Peşmergeye saldırı tüm Kürt halkına saldırıdır Cotyar Adil, PKK, Peşmerge, Amediye, Metina,

PKK’nin Peşmerge Güçlerine saldırısını sert bir dille kınayan Kürdistan Bölgesi Hükumeti Sözcüsü Cutyar Adil, “Kürdistan Bölgesi ve halkı artık PKK’nin yanlış siyasetine kurban edilmelerine, can ve mal kaybına neden olmalarına yol vermeyecektir” açıklamasını yaptı.

Bugün sabah saatlerinde Duhok’un Amedi ilçesi kırsalında Peşmerge Güçleri’ne PKK’lilerce pusu kuruldu. Saldırıda 5 Peşmerge şehit düştü, 4 Peşmerge de yaralandı.

Konuya ilişkin bir açıklama da Kürdistan Bölgesi Hükumeti Sözcüsü Cutyar Adil’den geldi.

“Maalesef bugün sabah saatlerinde Amedi’de PKK’lilerin kurduğu pusu sonucu 5 Peşmerge şehit düştü, bazı Peşmergeler de yaralandı” diyen Adil, açıklamasında şunları kaydetti:

“Kürdistan Bölgesi Hükumeti PKK’nin bu saldısını sert bir dille kınıyor. Kürdistan Bölgesi ve halkı artık PKK’nin yanlış siyasetine kurban edilmelerine, can ve mal kaybına neden olmalarına yol vermeyecektir.

Peşmerge Güçlerine saldırıyı tüm Kürdistan halkına karşı bri saldırı olarak gördüğümüzü vurguluyoruz. Kürdistan Peşmergesi, vatandaşların ve her karış Kürdistan Bölgesi topraklarını savunmaya devem ettiği gibi, savunmayı da görev bilmektedir.

Şehitlerin aileleri ve yakınlarına başsağlığı, Yüce Allah’tan ruhlarını cennetle mükafatlandırmasını diliyorum, yaralılara acil şifa diliyorum.”

Ne olmuştu?

Bugün sabah saatlerinde Amedi ilçesi kırsalında bulunan Metina Dağı bölgesine giden Peşmerge Güçleri konvoyu PKK’lilerin saldırısına uğramıştı.

Açılan ateş esnasında roketlerden biri Peşmerge aracına isabet etmiş ve Hejar Subhi Amedi (35), İmad Maruf (36), Qaid Reşit Kelekçi (35), Karwan Tofiq Dinarteyi (34), Nezwar Abdulrahman (44) isimli Peşmergeler şehit düşmüş, 4 Peşmerge de yaralanmıştı.

Peşmerge Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, sabah saatlerinde Peşmerge Zerevani güçleri bomba imha ekiplerinin, Amedi ilçesi Metina dağı bölgedeki halkı ve köyleri korumak, güvenliği yeniden tesis etmek amacıyla askeri görevini icra ettiği sırada saldırıya uğradığı kaydedildi.

Açıklamada, “Birlik, dört ay önce kurulan bir askeri üsse gitmeye çalıştıkları sırada PKK’nin pususuna düştü. Saldırıda 5 peşmerge şehit olurken, 4 Peşmerge de yaralandı” denildi.

Küridstan Parlamentosu Peşmerge Komisyonundan yapılan açıklamada ise, “PKK’liler yıllardır Türk devleti ile savaş bahanesiyle Kürdistan Bölgesi üzerinde tehlike unsuru haline gelmiş birçok kez bu bölgenin evlatlarını şehit etmişlerdir. Aynı zamanda Kürdistan Bölgesi’nin yüzlerce köyünün boşaltılması ve tahrip edilmesine sebep olmuşlardır” denildi.

PKK’nin Türkiye ile savaşını Kürdistan Bölgesi topraklarına taşırmaması gerektiğine vurgulanan açıklamada, “PKK, Kürdistan Bölgesi’nin kazanımları ve egemenliğine yönelik tehlike sebebi olmamalıdır. Bölgenin sınırlarına saygı göstermeli, Kürdistan Bölgesi’nin güvenlik ve istikrarını tehlikeye atmamalı, Kürt kanının Kürtler eliyle dökülmesine sebebiyet vermemeliler. Bu nedenle PKK ile Türkiye arasındaki sorunların barış yoluyla çözülmesini talep ediyoruz. Bu sorun da Türkiye topraklarında çözülmelidir” ifadelerine yer verildi.

Diğer Haberler