Bir ahlaksız teklif “eşit vatandaşlık”

Bir ahlaksız teklif “eşit vatandaşlık” Selahattin Demirtaş, kimlik, Hakikat, Türkiye, Kürdistani

Türk Egemenlik Sistemi(TES) Kuzey Kürdistan’daki Kürtleri Türkiye Devletinin vatandaşı kabul etmektedir. Bunun karşılığında Kürtlerden ulus-ülke hakikatlerinden vazgeçmelerini istemektedir. Bu 100 yıllık ahlaksız bir tekliftir. Bu teklifi ret eden Kürtler 100 yıldır ulusal kurtuluş mücadelesi sürdürüyorlar. TES de 100 yıldır Kürtlerin ulus ülke hakikatini ortadan kaldırmaya çalışmaktadır.

İşgalciler bize “al vatandaşlığı ver vatanını” diyorlar. Demirtaş’ın “Kürtler daha ne yapsın size vatanlarını verdiler” sözünü bu çerçevede anlamak lazım. Bu işgalciliğe teslim olmak anlamındadır. 100 yıllık bu işgalci proje zaman zaman eşit vatandaşlık, demokratik vatandaşlık sözleri ile süslenip güncellenmektedir. Kürdistani siyaset ulus-ülke hakikatını esas alır ve bu ahlaksız teklifi ret eder.

Anayasal Vatandaşlık, Eşit Vatandaşlık, Demokratik Vatandaşlık bu jenosidal projenin son 30 yılda güncellenen formlarıdır. İçerik aynıdır ve jenosidaldır. SSCB ile birlikte dünya düzeni de çözülmüş ve 30 yıldır dünya yeni bir düzen arayışındadır. Bu 30 yılda onlarca yeni devlet tarih sahnesine çıkmıştır. Güney Kürdi standa bağımsızlığa yönelen bir federe devletimiz var. Batı Kürdistan sınırları görünür hale gelmiş, devletleşme kendisini dayatmıştır. Kürdistan’ın bu iki parçasının birleşmesi siyaset sınıfımıza rağmen gündemdedir.

Son dönemlerde bu ahlaksız teklifin yeniden ısıtılması TES’nin kendini koruma çabasıdır. İçeride ve dışarıda sıkışan TES bir kısım Kürt siyasileri ile nikah tazeleyip, ahlaksız birlikteliğine örtü arayışındadır. Dünyanın her yerinde ahlaksızlık diz boyudur ve ahlaksız tekliflerin müşterileri çoktur. Kuzey Kürdistan’da da bu ahlaksız teklifin müşterileri vardır. Ancak hangi örtü ile örtünürlerse, örtünsünler bu örtüyü yırtıp bu siyasi fuhuşu açığa çıkaracak Kürdistani güçler de vardır ve sahadadırlar.

Kürdistan meselesi eşit, anayasal ya da demokratik vatandaşlıkla çözülecek bir mesele değildir. Kürdistan meselesi “toprak ve iktidar” meselesidir. Kürt milleti, Kürdistan’da devletleşerek kendi vatandaşlık hukukunu sağlayacaktır. Ve o zaman biz Kürdistan’ın tüm bileşenleri için eşit haklılığa dayalı birlikte yaşama hukukunu gerçekleştireceğiz. Kuşkusuz bu demokratik, gönüllü, eşit haklı bir birlikte yaşama hukuku olacaktır.

Devrimciler ahlaklı insanlardır. Onlara böylesi ahlaksız tekliflerde bulunulamaz. Devrim kendi ahlakını da yaratarak gelişecektir.

Not: Bu yazı Baze Kurdistan sitesinden alınmıştır. Yazının orjinaline şu linkten ulaşa bilirsiniz: http://bazekurdistan.com/Fuad-%C3%96nen/ID/1081/BIR-AHLAKSIZ-TEKLIF-ESIT-VATANDASLIK

Diğer Haberler