Kürt siyasetçi Dîndar Doskî: PKK, Türkiye’nin bölgesel olarak genişlemesine yol açıyor

Kürt siyasetçi Dîndar Doskî: PKK, Türkiye'nin bölgesel olarak genişlemesinde iyi bir rol oynuyor, Gare Dağına opearsoyna Pençe Kaplan 2, HPG, Amideye, Gerilla, KCK, duhok Türk ordusu

Kürt siyasetçi Dîndar Doskî, PKK’nın Kürt karşıtları tarafından araçsallaştırıldığını Türkiye’nin bölgesel nüfuzunun artırmasında rol oynadığını söyledi.

Türkiye Savunma Bakanlığı, Kürdistan Bölgesi’ne bağlı Duhok kentinin Gare Dağı’ nda PKK gerillalarına yönelik büyük bir operasyon başlattığını duyurdu. Kürdistan Bölgesi’nin Gare Dağ uzantılarını kapsayan bölgede artık bir savaş hali hakim.

Gare operasyonu hakkında Kürt siyasetçi Dîndar Doskî önemli  açıklamalarda bulundu: “Türk Ordusu bir bölgeye girdiğinde onu oralardan çıkartmak çok zor. Gare Dağı’na konuşlanan Türk askeri güçleri sınırlı sayıda olabilir. Ancak orada bir askeri üs kuracaklarını düşünüyorum.

Dîndar Doskî açıklamasının devamında şunları söyledi: “Ne yazık ki PKK artık Kürt karşıtlarının elinde bir sopaya dönüştü. Türkiye’nin bölgesel olarak genişlemesinde iyi bir rol oynuyor. PKK buradaki varlığı olmasaydı, uluslararası hukuka gereği Türkiye kuvvetlerini bu yerlere asla yerleştiremezdi. Ama şimdi, “güvenliğim tehlikede ve Irak sınırlarını koruyamıyor, bu yüzden kendimi savunuyorum” gerekçesi üzerinden Kürdistan Bölgesi topraklarına giriyor.”

Dîndar Doskî, açıklamasının sonunda şunları belirtti: “PKK’ nin olduğu her yere Türkiye saldırıyor. Türk ordusu, PKK yüzünden Efrin ve Rojava Kürdistanı’nın diğer bölgelerine geçti. Tabii ki oralara Türkiye’nin girmesi Suriye rejiminin de yararınaydı. Çünkü Suriye’de Kürtlerin güç kaybetmesini istiyordu. Suriye şovenist bir rejimdir ve onun için Türkiye Kürtlerden daha iyidir.”

Diğer Haberler