PKK Şengal’de Harpagoslaşmıştır

PKK Şengal’de Harpagoslaşmıştır, Koço köyü , DAİŞ; Irak Ordusu, Haşdi Şabi, Nadia murat, Peşmerge, Şengal Katilamı, 74. ferman, 75'inci ferman, Astiyages, Medler, Persler, KCK

İki gün önce IŞİD’in katlettiği Koço köyündeki 104 Ezidi Kürdün cenazesi törenle toprağa verildi. Açıkçası görüntüleri izlerken insanın kanı donuyor.  İnsanım diyen herkes o görüntülerde Ezidi halkının acısını yaşamıştır. Fakat Kürtler o acıyı iki kez yaşadılar. Çok o törende anormal bir durum vardı.

 Koço köyündeki yapılan cenaze törenini izleyen biraz aklı başında herkes o törende bir şeylerin yanlış gittiğini göre bilir. Hatta o törende 75’inci yeni bir ferman yapıldığını da göre bilir. Usul usul, sessiz sedasız, kan dökmeden yapılan ferman. Ezidiler kurtarıldıklarını sanırken aslında bir ferman yaşıyorlar. Tabutların üzerindeki Irak bayraklarının olması yeni bir fermanı gösteriyor.Bu fermanda öldürmek yerine asimilasyon, hakaret yerine dostluk masalları var.

Bir katliam yaşanıyor, bu katliamda Ezidi Kürtler öldürülüyor, bu Ezidi Kürtleri kurtarmak için dünyanın her yerinde tüm Kürtler bir oluyor, bu halkın onlarca Kürt evladı katledilen Ezidileri kurtarmak için can veriyor. Şengal’e operasyon düzenleniyor. Tekrar geri alınıyor. Kürdistan Bölgesel Yönetimi esir düşen Ezidi Kürt kadınlarını kurtarmak için özel bir büro kuruyor. Bazen operasyonla, bazen fidye vererek de olsa yüzlerce kadını kurtarıyor. Kürdistan parlamentosu toplanıp 3 Ağustosu “Ezidi Soykırım Günü” olarak kabul ediyor. Ezidi Kürtlerin yaşadığı trajedeyi tüm Kürtler kendi trajedisi görüyor. Fakat katledilen 104 kişini cenazesi geliyor ve üzerinde Irak bayrağı var. Hâlbuki o bayrak Ezidileri katleden Arapların bayrağıdır. O bayrağı oraya getiren güç Ezidilerin katleden IŞİD’in Şii versiyonu olan Haşdi Şabi’dir. Neden bunlar oluyor?

Neden? Çünkü Şengal’de Harpogos’un ruhu geziyor. Harpagosu hatırlıyor musunuz? Kürtleri için bir baş aşağı gidişin devri başlatan, büyük haini hatırladınız mı? Ünlü tarihçi Heredot bu Kürt ihanetini mitolojik ifadelerle yazmıştır.
Med Kralı Astiyages rüyasında kızı Madana’dan gelen bir su ile boğulur. Rüya yorumcuları kızı Madana’nın bir oğlu olacağını ve Astiygas’in yerine geçeceğini söyler. Astiyages bunu önlemek için kızını Medlerin çok aşağısındaki bir nevi hizmetçi-teba konumundaki Persli Kambiyeses’e verir. Kızı bir oğlan doğurur ve Astiyages bu oğlanı da öldürmek ister. Medlerin ordu komutanı olan Harpagos’a çocuğu öldürmesini söyler fakat Harpagos çocuğu öldürmez.  Harpagos cezalandırılır.

O çocuğun adı Kiros’tur. Ve Medleri yenmek istemektedir.  Olay burada başlar. Astiyages’e tepki duyan Harpagos Akhemenidler ile ilişkilenir. Kiros’a eğer Medlere saldırırsa kendisinin de ona yardım edeceğini söyler, Kiros’u Medlere saldırması için kışkırtır. Astiyages’i ona teslim edeceğini söyler. Savaş çıkar fakat orduların komutanı olan Harpagos savaşmaz, Kiryos savaşı kazanır ve Med Kralı Astiyages’i esir alır. Astiyages askerlerin arasında götürülürken Harpagos’a döner ve derki: “Ey alçak, bana ihanet ettin, krallığımın yıkılışını gerçekleştirdin. Bari kendin yerime geçseydin. Madem bunu yapmadın, hiç olmazsa krallığı Medlerde bıraksaydın. Neden alçakça götürüp Persli uşağımız Kiros’a teslim ettin?”

Bizde soruyoruz; PKK, sen neden Şengal’in Kürdistan Bölgesel Yönetimine bağlanmasını engellemek için Irak yönetimi ile işbirliği yaptın?

Neden Peşmergenin geri dönmesini engellemek için Haşdi Şabi’i ile ittifak yaptın?

PKK’sen katledilen Ezidilerin tabutlarının üstünde Irak bayrağı olmasından gurur duyuyor musun?

“Ey PKK!  Ey Hayin! Madem bu kadar yalan dolanla Şengal’i Kürdistan’dan kopardın bari Iraklıları, Arapları, Şiaları getirmeseydin. Ey PKK madem rezilliği yaptın bari o tabutların üstüne Irak bayrağını koymasaydın.”

Kürt halkının bir olup kurtarmaya çalıştığı katledilen Ezidi Kürtlerin cenazesinin üstüne Irak bayrağı asılmasının nedeni PKK’dir. Kürdistan bayrağını istemeyerek Şengal’de Irak bayrağının dalgalanmasına yol açan PKK’dir. Ezidi halkının katliam sonrası yaşadığı büyük ruhsal buhran ve açmaza birde Kürdistan ve Kürtlerden uzaklaşma darbesi ekleyen PKK’dir. Irak’a, İran’a ve Haşdi Şabi’ye peşmergeyi Şengal’den uzak tutacağım diye söz veren PKK’dir.

Şengal’de yaşananlar normal bir durum değildir. Koço’daki törende cenazelerin üstünde Irak bayrağının olması normal bir durum değildir. Nazilerin katlettiği Holokost kurbanı Yahudilerin tabutlarına Nazi bayrağı asmakla, katledilmiş Ezdilerin tabutlarına Irak bayrağı asmak aynı şeydir. Şengal’de PKK etrafında toplanan bir avuç Ezidi Kürdün sırf PKK’nin siyasi çıkarları nedeni ile Iraklaştırılması, Kürdistan’dan koparılması Kürt halkına yapılan bir ihanettir.

Bu yaşanan durumun sorumlusu ve suçlusu Ezidi halkı değildir. Fakat tüm Kürtlerin Şengal meselesine karşı duyarlı olması bir şarttır. Çünkü PKK Şengal’de Harpagoslaşmıştır, Kürtlerin düşmanları ile ittifak yapmıştır. PKK bu Harpagos siyasetine gerekli cevabı almadıkça meseleyi daha da derinleştirecektir. Kürtler için bu denli kritik önemdeki bir dönemde PKK’nin Harpagos ruhu ile hareket etmesi tıpkı Medler dönemindeki gibi büyük tehlikeyi barındırır. Büyük ve güçlü olan PKK değildir. PKK’nin başkalarının elindeki sopa gibi Kürtlere karşı kullanılmasıdır.

Diğer Haberler