Rızgar İsa: PKK, Kürdistan Bölgesi’nden çıkmadığı sürece Türkiye’nin saldırıları sürecek ve son bulmayacak

Rızgar İsa: “PKK, Kürdistan Bölgesi’nden çıkartılmadığı sürece Türkiye’nin saldırıları sürecek ve son bulmayacak”

 Kürdistan Parlamentosu İçişleri ve Asayiş Komisyonu üyesi Rizgar Îsa, PKK’nin varlığı nedeniyle Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi topraklarında ilerlediğini belirterek, “PKK, Kürdistan Bölgesi’nden çıkartılmadığı sürece Türkiye’nin saldırıları sürecek ve son bulmayacak” dedi.

Dün Türk savaş uçakları Haci Omeran’a bağlı bir köyü bombalamış bombardımanda 3 sivil yaralanmış çok sayıda koyun ise telef olmuştu.

Konu hakkında BasNews’e konuşan Kürdistan Parlamentosu İçişleri ve Asayiş Komisyonu üyesi Rizgar Îsa, “Eğer PKK’nin arkasında bir güç olmasaydı PKK Kürdistan Bölgesi’nde bu kadar yeri işgal edemezdi. Bölgesel bazı devletler PKK’yi destekliyor. PKK onların talimatı ile hareket ediyor. Şengal’in işgali de bu çerçevededir. Türkiye şüphesi bu durumu kendi güvenliğine karşı bir tehdit olarak yorumluyor ve saldırmak için kendine meşru zemin oluşturuyor. En büyük sorun Kürdistan Bölgesi’nin bu işgal ve saldırıları önleyecek güce sahip olmaması” ifadelerini kullandı.

“PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ni işgali Türkiye’nin saldırılarına bahane sunuyor” değerlendirmedinde bulunan PDK’li parlamenter Rizgar Îsa, “PKK, Kürdistan Bölgesi’nden çıkartılmadığı sürece Türkiye’nin saldırıları sürecek. PKK’nin siyaseti Kürt düşmanlarının çıkarlarına hizmet ediyor. PKK, Türkiye, Irak ve İran’ı sevindecek tarzda hareket etmekte

Diğer Haberler