Derin Peşmergeler sorumlusu Mele Xıdır: Pencewin’de peşmergeyi şehit edilmesinde PKK/PJAK güçleri var

Derin Peşmergeler sorumlusu Mele Xıdır: Pencewin'de peşmergeyi şehit edilmesinde PKK/PJAK güçleri var

YNK’li  Derin Peşmerge Hêriş Mela Xidir, YNK’nin PKK ile ilişkilerini gözden geçirmesi gerektiğini belirterek, şiddet olaylarında Pêncwên’de şehit edilen Peşmerge olayının arkasında PKK/PJAK güçlerinin olduğundan şüphelendiğini söyledi.  Güney Kürdistan’daki eski peşmergelere Derin Peşmergeler deniyor.

Süleymaniye’nin Şarbajêr ilçesi YNK Dêrin Peşmergeler Sorumlusu Hêriş Mela Xidir, Süleymaniye çevre ilçe ve nahiyelerinde meydana gelen şiddet olayları içerisinde karanlık bir elin olduğunu ve göstericileri provoke ettiğini söyledi.

“Parti ve hükümet binalarını yakanlar Süleymaniye halkı değildi” diyen Hêriş Mela Xidir, “Süleymaniye halkı aydın, kültürlü ve kahraman bir halktır. Süleymaniye halkı hiçbir zaman kendi eliyle kendi şehrini yıkmaz, yakmaz” dedi.

PKK’nin yaşanan şiddet olaylarındaki rolüne dikkat çeken YNK komutanı, “PKK uzun bir süredir Süleymaniye kentinde aktif. Süleymaniye halkı misafirperwer bir halktır. Her misafire kapısını açar. Ama PKK misafirlik sınırlarını aştı. Hem soframıza oturum ekmek yiyor hem de sofrayı tekmeliyor” ifadelerini kullandı.

“YNK’nin artık PKK ile ilişkilerini gözden geçirme zamanı gelmiştir” diyen Hêriş Mela Xidir “PKK artık çalışmalarını Kuzey Kürdistan ve Türkiye’ye götürmeli. PKK, Kürdistan Bölgesi’ne saldırması için Türkiye’nin eline bahane veriyor” ifadelerini kullandı.

YNK’li Peşmerge sorumlusu “Hiç anlamış değilim, PKK neden burada gümrük alıyor?! Bildiğim kadarıyla çok fazla paraları var” şeklinde tepki gösterdi.

Pêncwên’de bir Peşmerge’nin şehit edilmesi olayına da değinen Hêriş Mela Xidir, “O Peşmerge kanas suikast silahıyla şehit düşürülmüştü. Hiçbir gösterici bu silahı kullanmayı bilmez. Ama o bölgede PKK ve PJAK güçleri vardı. Onlardan şüpheleniyorum açıkçası” yorumunda bulundu.

Kaynak: Basnews

Diğer Haberler