Hiva Geylani: Süleymaniye’yi altın tepside PKK’ye teslim etmek isyenler sonuçarını gördü

 Hiva Geylani: Süleymaniye’yi altın tepside PKK’ye teslim etmek isyenler sonuçarını gördü, YNK; PDK; KDP; Gösteri, SeyitSadık, Raperin,

PDK’nin Ranya bölgesi sorumlusu Hiva Geylani son üç gün içinde yaşanan olayları değerlendirdi. Geylani son yaşanan olaylarda PKK’nin başat bir rolü olduğunu söyleyerek PKK’nin hem kışkırttığını hemde direk Pratik olarak silahlı saldırıları yönlendirdiğini de söyledi. Yaşanan olayların kimin PKK’nin elinden tuttuğunu da açığa kavuşturduğunu da sözlerine ekledi.

PDK’nin 11. Bölge sorumlusu Hiva Geylani şunları söyledi: “ PKK’nin yaptıkları Kürdistan için tehlike çanları çaldığı anlamına gelmektedir. Eğer böyle giderse durum tehlikeli bir hal alır, çünkü PKK direk olara gösterilere katılmış, halkı tahrik etmiş, gösterileri yönlendirmiş ve şiddet uygulamıştır. Hükümette olan tüm tarafların görevi bu gerçeği görerek PKK’nin bu Kürdistan’ı yıkmak isteyen düşüncelerini bertaraf etmelidir.

Ayrıca Hiva Geylani konuşmasında “Süleymaniye’de ki partiler artık PKK gerçeğini ve yapmak istediklerini umarım anlamışlardır. Çünkü onlar Süleymaniye’yi altın bir tepside PKK’ye vermek istiyorladı.

PKK’nin Süleymaniye’ye dönük planları son üç gündür yaşanan olaylarda çok daha iyi görüldü. PKK’ye koşulsuz destek veren YNK’nin yerel düzeydeki yetkilileri de PKK’nin olaylardaki rolü üzerine bir çok açıklama yaptılar.

YNK’nin üst düzey askeri sorumlularından Ata Seravi de Güney Kürdistan’lı basına yaptığı açıklamada şunları söylemişti: Büromuza saldıranlar gösterici değildi. Onlar saldırgandı bazılar itlaat (İran istihbarat örgütü) bazıları da –maalesef ki dostumuz olan !- PKK’lilerdi. Biz onların hatırı için Süleymaniye’nin terör listesine girmesine göz yumduk. Onların gözlerinin hatırı için Süleymaniye hava alanının kapatılmasını göze aldık onlar sözde dostlarımız sözde hevallerimiz gelip burda YNK’nin bürosuna saldırdı.

Seravi ayrıca konuşmasında olay çıkaranların gösterici olmadığını söyleyerek şu sözlere yer verdi: “Yaşlı insanları dövüyorlar, Kuran yakıyorlar, halkın evini talan edip  buzdolaplarını omuzlarını koyup kaçırıyorlar, gaz tüplerini götürüyorlar. Bunlar gösterici değil, bunlar hırsızdır. Bunlar talancıdırlar. Bunların şimdi maaş mı istiyor yani? Bu saldırgınların hiç birinin yaşı memur olacak yaş değil zaten. Memur olan, hakkını isteyen kişiler zaten bu şekilde barbarca hareket etmez. Hakkını, maaşını isteyen gösterci saygılı biçimde hakını ister.O zaman hiç kimsede hakkını böyle isteyen insanlar saldıramaz. Fakat bu olayları yapanlar talancı ve kaosçu kişilerdi.”

Diğer Haberler