Duran Kalkan bir hain arıyorsa nereye bakması gerek?

Duran Kalkan bir hain arıyorsa nereye bakması gerek? Abdullah Öcalan KCK; PKK; Cemil Bayık, Mustfa Karasu , Bırakuji, Kürtler arası savaş, Peşmerge, Kurdistan,. KRG, Barzani

Duran Kalkan 24 Ağustos gecesi PKK’nin medya kuruluşlarından Mezopotamya TV’de bir röportajı yayınlandı. Duran Kalkan konuşmasında peşmergeye dönük ilginç ifadeler ve suçlamalarda bulundu.

Duran Kalkan konuşmasında şunları söyledi: Bütün Kürt güçlerini yanımızda görmek istiyoruz. Gerilla peşmerge ile omuz omuza işgalcilere karşı savaşmak istiyor ama veriler gösteriyor ki peşmerge Türk ordusunun yanında duruyor. AKP ve MHP faşizmine Türkiye’de destek olan faşisttir, Kürdistan’da destek veren haindir.

PKK yönetimi trol gibi davranıyor

PKK son dönemde direksiyonu iyice Güney Kürdistan’a karşı savaş ilanına doğru kırdı. Tüm yöneticileri ve kurumları tek tek TV’lere konuşuyor, makaleler yazıyor, hiç aslı astarı olmayan bilgiler paylaşıyor. Koskocaman PKK yönetimi sosyal medyadaki genç troller gibi yalan haber yayıyor. Tüm bunları da algı operasyonu için yapıyorlar. PKK Peşmergeye karşı savaşmaya karar vermiş bunun için gerekli alt yapıyı hazırlıyorlar. Bu Nisan ayından bu yana Zine Werte ile başladı. Hala devam ediyor. Duran Kalkan’ın konuşması da bu kararlılığın devamı ve bu kez artık PDK de değil açıktan peşmerge diyor. Fakat Duran Kalkan’ın bilmesi gereken birkaç şey var.

Birincisi: Duran Kalkan konuşmasında bir kez bile Türkiye devleti, Türkiye ordusu bile demedi, diyemez. Çünkü PKK Türk devletini değil AKP-MHP ortaklığını sorun olarak görüyor. Türk devletini yıkmayacağız diyor, toprak istemiyoruz diyor, Türk devletinin 95 yıldır Kürtlere yaptığı katliamları görmezden gelip sanki Türkiye devleti çok iyiydi de AKP yönetimi kötü gibi yansıtıyor. Kürtler buna gelmez. Duran Kalkan ve partisi öncelikle Sömürgeciye sömürgeci diye bilmelidir.

Abdullah Öcalan ve Misakı Milli

İkincisi: Duran Kalkan “ Peşmerge AKP-MHP faşizmine destek veriyor, bu ihanettir” diyor. Açık söylemek gerekirse Ortadoğu’da son 20 yıldır Türk devletini ve AKP hükümetini destekleyen güçlerin içinde en önde gelenlerden biri de PKK’dir, PKK lideri Abdullah Öcalan’dır. Eğer Duran Kalkan Türk devletini destekleyen hainleri bulmak istiyorsa öncelikle Türkiyelileşmeyi, Türkiyelilik üst kimliğini ve Misakı Milliyi Kürtlerin gündemine koyan ve meşrulaştıran Abdullah Öcalan’ı görmelidir.

Abdullah Öcalan’ın kendisi 23 Şubat 2013 tarihinde kendisini ziyaret eden HDP heyetini şunu söyler:  “AKP’yi 10 yıldır ayakta tutan benim. Biz AKP’yi çıkartan gücüz.”  AKP’yi ayakta tutan ve onun Türkiye devletini ele geçirmesine yardım eden kişiyi bulduğumuza göre Duran Kalkan önce başkanı Abdullah Öcalan’a hain demelidir. Çünkü AKP’nin başı her sıkıştığında mektup yazan, ateşkes çağrısı yapan, MİT müsteşarı Hakan Fidan’ı öve öve bitiremeyen kişi Abdullah Öcalan’dır.

30 yıldır Peşmergenin Haftanine girmesine izin vermediniz

Üçüncüsü: Duran Kalkan gerilla Peşmergeyi kendisi ile omuz omuza görmek istiyor diyor. Yani Peşmerge gelsin Haftanine bizimle savaşsın diyor. Duran Kalkan ve hareketi PKK 1990’dan beri kendisinin elinde tuttuğu hiçbir alana tek bir peşmergenin girmesine izin vermemiştir. 90’lardan beri tek bir peşmerge Haftaninde Xantur dağının tepesine çıkamamıştır. PKK tek bir peşmerge gücünün Zap vadisine, Xaxurkeye girmesine izin vermemiştir. Değil örgütlü bir güç olarak tek başına bile girememiştir. Duran Kalkan 30 yıldır Peşmergenin girmesine izin vermediği toprakları gel şimdi beraber savunalım diyor. Sen savaş başlattığın zaman Kürdistan hükümetine danıştın mı, peşmergenin görüşünü aldın mı? Hayır.

 Senin 50 yıllık arkadaşın Cemil Bayık ve örgütün değil miydi Peşmergeyi karalamak için Avrupa, Türkiye gazetelerine peşmerge savaşamaz, silahları bize verin diye peşmergeyi kötüleyen kimdi? Elbette ki Cemil Bayık, Mustafa Karasu ve örgütünüzün yönettiği basın trolleri ordusuydu.

Kürtler arası  bölücülüğünün adresi PKK

PKK yıllardır Peşmergeyi geri, feodal, ilkel milliyetçi diye kendi kitlesi içinde teşhir etti. PKK’nin PKK düşmanlığı öyle bir hale geldi ki Kürtler içinde bir bölücü rolü oynadı. Kürtlerin Türkiye devleti ile kaynaşması için çalışan PKK Kürtleri ise ayrıştırdı, Kürtleri böldü. Kürtler arası fikir ayrılıklarını ölüm kalım meselesi gibi yansıttı, Kürtleri birbirine düşman gibi gösterdi. Öyle bir duruma geldi ki kendi kitlesine Peşmerge ve güney Kürdistanı, KDP’yi Türk devletinden ve askerlerinden daha çok düşman gibi kabul ettirdi. Türk bayrağına sempati duyan ama Ala Renginden feodalizmin sembolü diye nefret eden bir Kürt kitlesi yarattı PKK.
Bu gün Duran Kalkan kuzu postuna bürünmüş bir Kurt gibi 30 yıldır Güney Köylerini işgal eden, peşmergenin girmesine izin vermeyen kendisi değilmiş gibi, gelin beraber savaşalım diyor. Duran Kalkan’ın amacı yarın öbür gün madem bizimle değilsin o zaman düşmansın diyerek saldırmayı meşrulaştırmaktır.

Diğer Haberler