Kobani: Ciwanen Şoreşger üyelerinin kaçırmak istediği oğlunu kurtarmak için silah kullandı, YPG babayı tutukladı, oğluna el koydu

Kobani: Ciwanen Şoreşger üyelerinin kaçırmak istediği oğlunu kurtarmak için silah kullandı, YPG babayı tutukladı, oğluna el koydu

PKK’nin gençlik örgütünün Rojava kolu olan “Devrimci Gençlik” adlı yapı gençleri kaçırmaya devam ediyor. Bir çete gibi hareket eden ve halkın korkulu rüyası haline gelen bu  çetevari yapılanma son olarak , parti saflarına silahlandırmak amacıyla Kobanê kentinden bir küçük çocuğu kaçırdı.

Rojava Kürdistanı’ndaki DarkaMazi kaynaklarının bildirdiğine göre Ciwanen Şoreşger adlı yapının üyeleri 10/9/2024 tarihinde Bîr Mihli köyünde Nesredîn Salih Şêxî adlı 12 yaşındaki erkek çocuğunu  kaçırmaya çalıştı.

Darka Mazi’nin kaynakları,  çocuğun babasının duruma müdahele etmek istediğini ve oğlunu kurtarmak için  evde bulunan silahı ile  çetelere ateş ettiğini belirtiyorlar. Açılan ateş nedeni ile çocuğu kaçırmak isteyen guruptan bir Xalid İsa Müslüm adlı kişi yaralanıyor.

12 yaşındaki Nesredin’in babası  oğlunu kurtarmak için açtığı ateş bahane edilerek PYD asayişi tarafından tutuklanıyor. Babasının tüm  çabalarına rağmen oğlu “Devrimci Gençlik” çeteleri tarafından kaçırılarak bilinmeyen bir yere götürüldü.

HSD, Haziran 2019’da Birleşmiş Milletler ile çocukların silahlı kuvvetlere dahil edilmesini sona erdirmek ve yasaklamak için bir plan imzalamıştı. Ancak anlaşmanın imzalanmasından bu yana çocuk kaçırma durumu sona ermedi.

Son olarak HRW’de Rojava’da küçük yaşta kaçırılın çocuklara ilişkin bir rapor yayınlamıştı.

Diğer Haberler