Kim “xak firoş” muş? Buyurun beraber tanıyalım…

Kim “xak firoş” muş? Buyurun beraber tanıyalım… Cemil Bayık, Bafil Talabani, Bese Hozat, PKK, Kerkük, Metina, Peşmerge, Xaxurken, Xantur, Zap, Avaşin

YNK’nin tartışmalı lideri Bafil Talabani, YNK’nin seçim mitinginde TikTok’çu lümpenler gibi sağa sola zıplayarak bir konuşma yaptı. Konuşmanın içeriğinde YNK’nin sosyal ve toplumsal projeleri, ekonomik planı vb hiçbir şey yoktu. Bafil Talabani’nin hedeflediği tek güç KDP, verdiği tek vaat ise “KDP’yi devirmekti”.

Bafil Talabani’nin “KDP’yi devirme” projesinin patenti kendisine ait değil. Bu çok eski bir proje zamanında dedesi İbrahim Ahmed’te Irak hükümetine, İran hükümetine ve hatta İngiltere’ye aynı sözleri verdi, elbette ki başaramadı. Bu tarihi süreç çok uzun bunu fazla uzatmaya gerek yok.  Bafil Talabani’ni sahnede ki bu TikTok’çu lümpenler gibi sağa sola tekme atarak söylediklerini PKK’nin ayağına attı.

PKK medyası hiç gecikmedi ve Bafil Talabani’nin KDP için kullandığı “xak firoşları göndereceğiz” sözünü Türkiye’de yayın yapan ve tek görevi KDP karşıtı propaganda yapmak olan Yeni Yaşam gazetesi manşetten verdi.  Bu yetmedi her iki tarafta büyük bir zevkle Bafil’in bu sözünü kullanıyor.  Evet arsızlık diye bir şey var ve bu siyasette de var. Fransızların ata sözü olduğu söylenen “hırsıza hırsız demezseniz gelir size ahlak dersi verir” ata sözü PKK ve YNK’nin şahsında gerçekleşiyor.  Her ikiside “ xak firoş- xalk firoş- xwe firoş ” olan PKK-YNK cephesi “nasılsa bizim yüzümüze tükürüp hain sizsizin, xak firoş sizsiniz diyen yok” diye arsızlaştıkça arsızlaşıyorlar.

Her iki güçte xak firoştur, xelk firoştur ve xwe firoştur. Biz bunu Bafil gibi TikTok lümpenleri gibi sağla sola tekme atarak söylemiyoruz, tarihi ispatları ile söylüyoruz.  KDP’nin düşmana sattığı tek bir karış toprak yoktur.  Güney Kürdistan’da satılan ve hatta ele geçirilen her karış toprakta ya YNK ya da PKK vardı. Kerkük’te YNK ve PKK vardı.  Kerkük’ü satan Bafil Talabani’dir. Kerkük işgal edildiği zaman TV’lere çıkıp “sadece ben değil tüm YNK yönetimi Kerkük’ü teslim etme belgesini imzaladı” diye ağlıyordu. Germiyan, Xanaqin’i örtülü biçimde İran’a ve Haşdi Şabi’ye teslim eden Bafil Talabani’dir.

PKK’nin Xak Firoşluğu’nu yazmak istersek sattığı dağları, vadilerin isim listesi benim şu makaleyi yazdığım bilgisayardan İmralı’ya yol olur.  Türkiye’nin işgal ettiği tüm Güney Kürdistan topraklarında PKK vardı. Türkiye’nin ele geçirdiği hiçbir yerde KDP yoktu.  KDP canı pahasına Sere Metine’yi savunmak istedi PKK sadırıp  5 Peşmergeyi şehit etti. Şimdi o toprak dışında Kürtlerin elinde kalan toprak yoktur.  PKK, Güney Kürdistan’ı Türkiye’ye sattı. PKK, Rekan ve Nirveh’i Türkiye’ye sattı, Berwari Bala’yı sattı, Metina’yı sattı. PKK, Haftanin’i, Xantur’u, Zap’ı, , Abdalkofi’yi Avaşin’i, Mam Reşo’yu sattı.

PKK, Rojava’yı sattı. Efrin’den bir gecede İmralı’nın gönderdiği talimat ile çekildiler, Sere Kaniye’den yine aynı biçimde PKK’nin sattığı bir toprak parçasıdır.

Bakın işte eğer Xak Firoş tespit edecekseniz böyle bizim gibi tek tek belge ile söyleyeceksiniz. Yoksa öyle PKK’nin Avrupa’ya demir atmış tek bir gün Kürdistan’da yaşamaya tahammülü olan medya kadroları ile Yeni Yaşam editörü gibi PKK-MİT ortak yapımı medya çalışanlarının ve  Bafil’in karnından uydurması ile xak firoş tespit edilmez.

Hele hele o PKK’liler… Arsızlıkta rekor kırmışlar. Biraz utanma olsa ortada bir hain aradıkları zaman, veya bir xak firoş aradıkları zaman dönüp Öcalan’ın fotosuna bakacaklar.  Çünkü, o Kürtlerin son yüz yıllık tarihinde ele geçtiği zaman sömürgecilere “ülkeme hizmet etmek istiyorum, zaten benim annem Türk” diyen başka bir lider müsveddesi yoktur. Tutuklandığı an bir çırpıda ülke, parti, gerilla, şehit, yurtsever elinde ne varsa hepsini bir çırpıda sattı.   Öcalan 1970’lerden beri o sömürgecinin beslediği ortak bir haindir.

YNK ve PKK yirminci yüzyıldan başlayan kötü ve ihanetçi karakterlerini 21. Yüzyıla taşımış iki örgüttür, ikisi de şimdiye değin Kürtlere bir şey kazandırmamıştır, tam tersine tarihlerinin hiçbir döneminde bir sömürgeciye dayanarak yaşamadıkları tek bir dönem yoktur.  Bunlar sadece xak firoş ve xelk firoş değildir ayrıca Kurd -kuj’dur. YNK kendi tarihi boyunca Komela Rençderan ve Rojhilat partilerine sıktığı mermilerin dörtte birini sömürgecilere sıkmamıştır.  Kandil dağlarında Komela Rençderan-emekçiler birliği üyelerini baltalarla parçaladılar. PKK ise tarihi boyunca devlet içinde tek bir kadro vurmamışken diğer Kürt örgütlerinin liderlerini tıpkı Ferit Uzun gibi vurdu. Kendi içinde vurduğu kadrolar Topal Nasır, Gulan Garzan, Semir vb ise bir devlet yönetebilecek isimlerdi.

KDP’nin hatası şudur: “hep büyüklük bende kalsın diyerek, Kürtler dağılmasın, çok parçalanmayalım” diyerek bu iki xak firoş hareketi teşhir etmedi. O yüzden şimdi bu iki arsız çete yapısı bir olmuş KDP’ye xak firoş diyorlar. Oysa biz, tıpkı bir zamanlar suçlu arayanların resimlerini duvara yapıştırıp “wanted- aranıyor” yazıldığı gibi bu kişilerin fotolarını yazıp üzerine hain, xak firoş, xwe firoş ve xalk firoş  yazarak teşhir etmemiz gerekirdi.  “Devletime hizmek etmek istiyorum” diyen Abdullah Öcalan’ın resmine xwe firoş,  Şengal Irak’tır diyen Bese Hozat’ın, resmine xak  firoş, İran’ın yıkılmasını biz engelledik diyen Cemil Bayık’ın resminin üstüne “ xelk firoş” “Peşmerge öldürmek birakuji değildir” diyen Mustafa Karasu’nun resimlerinin üstüne  “Kurd-kuj” diye yazabiliriz. Bafil Talabani akıl hocaları Şanaz İbrahim Ahmed ve benzerlerinin üstüne de Xak Firoş yazabiliriz.

Bu xak firoş- xelk firoş- xwe firoş  ittifakı Irak’ı güncel olarak  Güney Kürdistan’a çöreklenmiş olsalar bile dört parça Kürdistan’ın kaderi ile oynuyorlar. Güney’in bunları sandığa gömmesi sadece Güney’in değil tüm Kürdistan’ın kurtuluşu olacak…

Diğer Haberler