Duhok İşçi Sendikası: PKK Kürdistan Bölgesinde  emekçilerin ve yoksulların ekmeği ile oynuyor

Duhok İşçi Sendikası: PKK Kürdistan Bölgesinde  emekçilerin ve yoksulların fakirlerin ekmeği ile oynuyor

Duhok İşçi Sendikası Başkanı Welat Ozmani, PKK’nın bölge ekonomisine ve halkın geçim kaynaklarına zarar verdiğini belirtti. Ozmani, PKK’nın Duhok çarşısında çıkardığı şehre ve emekçilerin geçimi üzerine yarattığı tahribatı değerlendirdi.

İşçi Sendikası Başkanı Ozmani, şöyle konuştu: “Geçmişte köylerden şehirlere getirilen ürünler sayesinde büyük bir ekonomik kazanç elde ediliyordu. Ancak PKK’nın bölgeyi işgal etmesi nedeniyle bölge halkı çok mağdur oldu, halk topraklarından koparıldı” dedi.

Ozmani 1991 yılından bu yana PKK nedeni ile köyler yok ediliyor

Ozmani, “PKK 1991’den bu yana bu bölgede bize zarar veriyor. Bu örgüt insanların ata topraklarına, köylerine dönmesine izin vermiyor” dedi. PKK’nın Kürdistan Bölgesi ekonomisine zarar verdiğine, köylerin boşaltıldığına dikkat çeken Ozmani, “PKK yüzlerce köyü yaktı.” Köyler yok edilmek üzere. PKK yoksulların ve işçilerin ekmeğini, geçim kaynaklarını gasp ediyor.”

Şengal Anlaşmasının uygulamaması Duhok ekonomisine zarar veriyor

Musul’un Şengal ilçesinin PKK tarafından işgaline dikkat çeken Ozmani, Erbil ile Bağdat arasında imzalanan Şengal anlaşmasının PKK yüzünden hayata geçirilmediğini belirtti.

Ozmani, şöyle konuştu: “Şengal’deki durum Duhok’u da etkiliyor. Çünkü Şengal’dan kaçan Ezidiler Duhok’ta kalıyor ve onların da çalışmaya ihtiyacı var” dedi.

Duhok’un Çele Çarşısı’nda dükkanları yanan 260 esnafın, yangından sorumlu PKK’lılar hakkında dava açacaklarını belirten Ozmani, taleplerini Kürdistan Bölgesel Yönetimi aracılığıyla Irak hükümetine ileteceklerini söyledi.

Diğer Haberler