Amude’de PYD tarafından kaçırılan Nasır Jaro için eylem yapıldı

Amude’de PYD tarafından kaçırılan Nasır Jaro için eylem yapıldı

Partiya Yekitiya Kurdistan – Suriye  Pazar günü Amude kentinde PYD’nin hukuk dışı baskı ve insan kaçırmalarına karşı bir gösteri düzenledi. Parti örgütünün çağrısı ile yapılan gösteriye parti oyeleri ve demokrat şahsiyetler katıldı. Gösteride PYD’nin kendi milis yapıları ile halk üzerinde kurduğu baskı ortamı ve insan kaçırmalar protesto edildi. Özellikle de PYD’nin 21 Nisan günü yol ortasında kaçırdığı ve akibeti hakkında hiçbir bilgi olmayan Nasır Jaro’nun bırakılması için çağrı yapıldı.

PYD’nin baskısına rağmen halkın katılım gösterdiği eylemde göstericiler Kürdistan bayrağı ve pankartlar açarak PYD’nin kaçırdığı insanların akıbetlerini acıkmasını istediler.  Protestocular ellerinde, aktivistlerin yeri hapishaneler değil; tutuklamaya ve katliama hayır; babam nerede- babamı serbest bırakın, PYD cezaevlerindeki siyasi tutsaklara özgürlük, Nasr Jaro’ya özgürlük, keyfi tutuklamaya hayır,  adam kaçırmaya hayır yazılı pankartlar taşıdılar.

Birlik Partisi Siyasi Yönetim Kurulu Üyesi Zekiya Rasul, o gösteride yazdığı yazıda, Nasr Jaro ile tüm siyasi tutukluların serbest bırakılmasını, aktivist ve siyasetçilerin tutuklanmasını talep etti.

Ne olmuştu?

PYD’ye bağlı milisler Nisan ayında Rojava’da çok sayıda insan kaçırmıştı. Bunlardan birri Nasr Jaro’ydu. Jaro  21 Nisan’da Amûd kırsalındaki köyünden şehir merkezine giderken PYD’liler tarafından kaçırıldı ve o tarihten bu yana da hakkında hiçbir bilgi bulunmuyor.

Kürt Ulusal Konseyi Genel Vakfı, Jaro’nun kaçırılmasını kınayan bir bildiri yayınladı ve uluslararası kuruluşlara ve uluslararası koalisyona bu ihlallerin durdurulması için baskı yapma çağrısında bulundu.

Suriye İnsan Hakları Ağı da bir açıklama yaparak Jaro’nun işkenceye maruz kalmış olabileceğini belirterek insan kaçırmalara son verme çağrısı yaptı.

Diğer Haberler