PYD’ye bağlı milisler PYK-S üyesini kaçırdı

PYD’ye bağlı milisler PYK-S üyesini kaçırdı

PYD’li silahlı kişiler, Rojava Kürdistan’ın Amude kentinde Kürdistan-Suriye Birlik Partisi PYK-S’nin bölge  komite üyesini kaçırdı.

Yerel özel kaynaklar, 23 Nisan günü PYD’ye bağlı milis güçlerinin  Kürdistan-Suriye Birlik Partisi yerel komitesi üyesi Nasr Jaro’yu Rojava Kürdistanı’nın Amûd kentinden kaçırarak bilinmeyen bir yere götürdüğünü, akıbetinin ise halen bilinmediğini bildirdi.

PYD militanları, 31 Mart 2024’te Rojava Kürdistan’ın Girke Lege kasabası ve Derik kentinde gazetecilere,  ENKS ve Kürdistan-Suriye Demokrat Partisi üyelerine yönelik bir dizi keyfi bir tutuklama başlattı. Şu ana kadar kaçırılan kişilerin akıbeti bilinmiyor.

PYD militanlarının kaçırdığı kişilerin isimleri şöyle:

1- PDK-S’nin Derk Bölge Konseyi üyesi Rakan Ahmed, 31 Mart 2024’te Lek’in Girk şehrinde kaçırıldı ve akıbeti hala bilinmiyor.

2- Girk Lek’te aktivist ve ENKS Yerel Konseyi üyesi olan Marwan Hisên, 1 Nisan 2024’te Girk Lek kasabasında kaçırıldı ve PYD cezaevlerindeki akıbeti hala bilinmiyor.

3- Gazeteci ve PDK-S Bölge Konseyi üyesi Ahmed Sofi, 2/4/2024 tarihinde Derk şehrinde kaçırıldı ve akıbeti hala bilinmiyor.

4- Kürdistan Demokratik Halk Partisi Bölge Komitesi üyesi ve Suriye Kürt Ulusal Konseyi üyesi Hesam Abdullah Dorsin, 1 Nisan 2024’te Derk şehrinde kaçırıldı ve akıbeti hala bilinmiyor.

Diğer Haberler