Kolberlik trajedisi: “Güle Güle Analog” filminde yer alan çocuk İran devleti tarafından vuruldu

Kolberlik trajedisi: “Güle Güle Analog” filminde yer alan çocuk İran devleti tarafından vuruldu Soran Ebdi, Hiwa Eminnejad,

Kolberlik Doğu Kürdistan halkının İran tarafından mahkum edildiği bir trajedidir. İran halkı yoksul ve işsiz bırakarak onları sınır üzerinde sırtları ile veya atlar ile gizli ticarete mahkum ediyor. Her gün başka bir trajedi yaşanıyor. Bu trajedilerden biri de Soran Abdi’nin hayatı.

13 yaşındayken Güle Güle Analog filimindi baş rolde oynayan Soran Abdi bir sinema hayranıydı. Ve hep oyuncu olmak için çaba harcadı. Fakat hayat koşulları ona bu şansı vermedi. Soran Abdi 24 Mart günü Bane sınırında ki Hengecali bölgesinde kolberlik yaparken İran devletinin doğrudan ateşi ile hayatını kaybetti. 22 yaşındaki Soran evliydi ve eşi hamileydi.
Soran Abdi Güle Güle Analog filminde rol almıştı.  Yönetmenliğini Hiwa Eminnejat’ın yaptığı Güle Güle Analog orijinal Kürtçe adı ile Mala Analog (Farwell Analog) filimi Duhok Uluslararası Filim festivalinde en iyi Kürtçe filim ve Avusturalya Festivalinde de ödül aldı.

Filim Doğu ve Güney Kürdistan sınırında Kak Said adlı bir kişinin köyde düğünleri çekmek için eski bir kamera almaya karar vermesi ve  eşinin altınlarını satmasını konu ediniyor.

Filimi şu linkten izleye bilirsiniz:

Diğer Haberler