Amediye: PKK’ye bağlı silahlı güçler Peşmerge’ye saldırdı

Amediye: PKK’ye bağlı silahlı güçler Peşmerge’ye saldırdı

Bugün Amediye yolu üzerindeki PKK’ye bağlı silahlı güçler Kürdistan Bölgesi Peşmerge güçlerine saldırdı.

Bugün Amediye Şeladize ana yolu üzerindeki sabit kontrol noktasında bulanan  Peşmerge güçlerine PKK’ye bağlı bir gurup tarafından ateş açıldı.

PKK güçlerinin alanda yer alan sabit  kontrol yapan güçlere ateş açtığı ve araçla kaçtığı belirtiliyor.

PKK’nin alanda sabit yol kontrolü yapan gücün var olduğunu bildiği halde alana gelmesi ve ateş açması tahrik amaçlı bir provokasyon olabileceği yönünde bilgiler var.

Birkaç gün önce Süleymaniye merkezli yayan yapan YNK yöneticilerine yakın Shar Press adlı medya da “Zirevani Güçleri PKK’ye saldıracak” başlığı ile sahte belge yayınlanmıştı. Zerevani Komutanlığının yaptığı açıklama sonrası yalan haber yapan Shar Pres haberi silmişti. Haberin ve yayınlanan belgenin yalan olmasına rağmen PKK kaynakları aynı haberi sürekli olarak yayınlıyordu.

Darka Mazi konuya ilişkin olarak bir rapor yayınlamış ve Erbil saldırısı sonrası oluşan “ulusal birlik ve Hewler’e sahiplenme” eylemlerinin yarattığı havadan rahatsız olan İran’ın YNK ve PKK’yi harekete geçirdiği belirtilmişti. Ayrıca bahar ayında Gare-Bıradost hattında Peşmerge güçlerine saldırma planı yapan PKK’nin oluşan atmosferden rahatsız olduğu ve süreci proveke eden eylemler yapacağı belirtilmişti.

Bugün ise PKK güçleri Peşmerge güçlerini provoke etmek için alanda ki güçlere ateş açtı.

Diğer Haberler