Kürt Tiyatro gurubu katıldıkları festivalde Kürt bayrağı altında yarışmak istedi

Kürt Tiyatro gurubu katıldıkları festivalde Kürt bayrağı altında yarışmak istedi

Güney Kürdistanlı tiyatro topluluğu ‘Lêrê’, Tunus’un Kaf kentinde 5. Sicaveniria Uluslararası Sokak Tiyatrosu Festivali’ne katılarak festivalin altın ödülünü kazandı.

Lere Tiyatro Topluluğu, ‘Bilinçliyim’ “Min Şiyarin” adlı eseri ile katıldığı yarışmadan ana ödül olan Altın tiyatro ödülünü aldı.

Uyuşturucuyla ilgili tiyatro Rizgar Faqe tarafından yönetiliyor ve sponsorluğunu Kürdistan Bölgesel Hükümeti Kültür ve Gençlik Bakanlığı tarafından yapılıyor.

Topluluğun yöneticisi  Rizgar Faqe yaptığı açıklamada  yarışmaya Iraklı bir grup olarak katılmayı reddettiklerini ve festivale kendilerini Kürdistan bayrağıyla Kürdistan Bölgesi’nden bir tiyatro grubu olarak karşılamaya zorladıklarını söyledi.

Rızgar Faqe, Festival hazırlık komitesinin başlangıçta Kürdistan bayrağını diğer ülkelerin bayraklarının yanına koymayı reddettiğini, ancak daha sonra  Kürdistan Hükümetinin Çok Taraflı İşler ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Omar Barzanji ve Irak’ın Tunus Büyükelçiliği aracılığıyla bunu komisyona kabul ettirdiklerini de sözlerine ekledi.

5. Sicaveniria Uluslararası Sokak Tiyatroları Festivali, 18 Aralık 2023’te Tunus’un Kaf kentinde başladı. Ödül töreni dün gece yapıldı ve etkinlikler Perşembe günü sona erecek.

Festivale ülkenin yerli gruplarının yanı sıra sekiz Arap ve Avrupa ülkesi daha katılıyor.

Diğer Haberler