Bube Eser’in sen eseri “Sapo” okuyucuları ile buluştu

Bube Eser’in sen eseri"Sapo" okuyucuları ile buluştu

Kürt diline önemli katkıları olan Bube Eser’in Sapo adlı kitabı çıktı. Geçtiğimiz aylarda yayınlanan Sapo roman türünde yazılmış bir eser. Yazarın kendisi eserini “siyasi bir roman” olarak değerlendiriyor.
Eser Mardin bölgesinde geçmişte devlet tarafından organize edilen oyunları, siyasi çevrelerin bu oyunlar içindeki rolünü anlatıyor.

Bube Eser 1955 yılında Mardin’in Derika Çiyaye Mazi ilçesinin Xozberiya köyünde doğdu. İlk ve orta öğreniminin Mardin’de bitiren Eser 1975 yılında Ankara’da Ekonomi fakültesine başladı. Aynı yıllarda PDKT’nin üyesi oldu. Üniversite son sınıfta iken siyasi faliyetleri nedeni ile 02.01.1980 yılında iki aylık evli iken tutuklandı.  72 gün boyunca ağır işkenceler gördü, öldü sanılarak dördüncü kattan atıldı fakat yaşadığı ortaya çıktı. 1982 yılında cezaevinden çıktı. 1983 yılında ise isveç’e yerleşti.

Avrupa’da daha çok edebiyat ve düşünsel faaliyetlerle ilgili oldu. Hep Kürtçe yazdı. Evli ve dört çocuk babası Bube Eser’in yayınlanmış pek çok eseri vardır. 8 Bin Barzani’nin katliamını anlattığı Barzan Ağlıyor, Kara Tarih, Gardiyan, Bir yaşam, Yanlış Evlilik, Sino Efendi Oldu adlı kitapları vardır. Kitapları İngilizce, Arapça, Yunanca gibi pek çok dile çevrilmiş ve pek çok ülkede basılmıştır.

Diğer Haberler