Nagehan Akarsel’in katili nerede?

Nagehan Akarsel’in katili nerede? Zeki Çelebi, YNK; Nawenda Lekolinin Politik

PKK Kadın Hareketi Kadrosu Nagehan Akarsel’in öldürülmesinin üzerinden bir yıl geçti. Katil cinayetten birkaç saat sonra Hewler ve Koye asayişlerinin iş birliği ile yakalanmış ve Süleymaniye’ye götürülmüştü. Bir yıl geçmesine rağmen hiç kimse katilden söz etmiyor.

4 Ekim günü Süleymaniye’nin Baxtiyari semtinden PKK’nin kadın çalışmalarında yer alan kadrosu Nagehan Akarsel silahla vurularak öldürülmüştü.  Görgü tanıkları katilin Akarsel’i takip ettiği hatta bir sokak önce katil ile uzaktan selamlaştığı da belirtildi. Yani Akarsel katili tanıyordu.

Katil yakalandığı cinayetten saatler sonra açıklandı. Süleymaniye Asayiş güçleri katilin Kuzey Kürdistanlı olduğunu açıkladılar. 10 Ekim günü ise Amerika’nın Sesi katilin videolu görüntülerini yayınladı ve katilin Akarsel’in hemşerisi olduğunu duyurdu. Habere göre katil Akarsel’i vurduğu için pişmandı. Fakat VOA haberi birkaç saat sonra sildi. Fakat yayınlanan video hala sosyal medyada dolaşımda.

Katil YNK ve PKK’nin elinde

Süleymaniye’deki kaynaklar YNK’nin istihbarat örgütü Zanyari ve PKK’nin istihbarat yapılarının katil ile beraber görüştüğünü belirtiyorlar.  Yani katil hakkında detaylı bilgiler hem YNK’nin hem de PKK’nin elinde var.

İşin ilginç tarafı ise Türk devleti de cinayeti üslendi. Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney “PKK odaklı ve PKK ile iltisaklı odaklar hedeftir” diyerek bir biçimde olayı üslendi.  PKK’nin Süleymaniye’de daha öncede kadroları vuruldu. PKK her fırsatta Kürdistan Bölgesi hükümetini suçlayarak, katillerin açıklanmadığını söyledi. Oysa ki şu ana değin vurulan PKK’liler içinde katili tek yakalanan Akarsel. O katilde YNK’nin bir anlamda PKK’nin elinde.

Buna rağmen katil neden açıklanmaması ise PKK’nin vurulan kadroları hakkındaki şaibeleri ve soru işaretlerini güçlendiriyor.  YNK Türkiye zaten yolunda gitmeyen ilişkilerinin daha da bozulmasını engellemek istiyor, bu nedenle Akarsel’in katili meselesini unutturmak istiyor. PKK ise Akarsel cinayeti ve diğer cinayetlerde ilişkili çevrelerin ayak izlerinin hep PKK’ye gitmesi nedeni ile cinayeti engellemek istiyor.

Katil ve yardım edenler  dışardan değil

Akarsel cinayetinde de hem katil hem de ona yardım eden kişinin ayak izi PKK’nin içine gidiyor.

Tetiği çeken katil PKK’nin Süleymaniye’de faliyet yürüten Mezopotamya işçi Derneği’ne gelip giden biri.  Birçok PKK kadrosu ile restoranlarda görülmüş bir isim ve tanıklara göre Akarsel’i de tanıyor.

Katile yardım eden bir de yerel bir isim var. O da PKK’nin Süleymaniye merkezli çalışan gençlik örgütünün üyesi.

PKK’nin Komeleya Ciwanên Welatparêzên Kurdistanê adlı gençlik yapılanmasında yer alan “Karmend Kemal Nuredin” adlı kişi de olayla ilişkili olarak tutuklandı ve hala akibeti belli değil.   PKK Gençlik çalışanı Nureddin’in PKK’nin istihbarat örgüt NLP (Navenda Lekolinin Politik) adlı yapı ile çalıştığı belirtiliyor.  Yani katiller dışardan değil, PKK’nin içinden.

17 Mayıs 2022 tarihinde vurulan Zeki Çelebi adlı kişinin öldürülmesinde de benzer şaibeler bulunmaktaydı. https://darkamazi.com/archives/1019402

PKK içinden başvurduğumuz kaynaklar PKK’nin Akarsel’in katiline “itiraflarda bulunursa af edileceği” sözünü verdiği belirtiliyor. Aynı kaynaklara göre PKK kendini aklayan ve olayın gerçeğini gizleyen bir videoyu ilerde paylaşacak.

Bir yıldır adı bile saklanan ve unuturulmaya çalışılan katilin bundan sonra yapacağı açıklamaların da obejektif olmayacağı nettir.
Akarsel için kütüphane açan, birçok proje yapan PKK’nin katilin adını açıklamaması da Akarsel cinayeti konusundaki ikiyüzlü tutumun ortaya konmasıdır.

Nagehan Akarsel kimdir?

PKK kullandığı kod adı ile Zilan Anatolya yani Nagehan Akarsel,   Konya doğumlu ve Gazi üniversitesinde öğrenciyken PKK ile tanışıyor. 1997 yılında Yunanistan’da oradan da Kandil’deki Dola Koke kampına giden Akarsel, 2000 yılında Türkiye’ye gönderiliyor. 2001 yılında yakalanıyor ve 12 yıl ceza alıyor.  2006 yılında tahliye oluyor. Kandil’deki PKK kadro eğitiminde bir devre gördükten sonra tekrar Türkiye’ye gidiyor. Burada medya alının da çalışıyor. Hakkında çıkan tutuklama kararından sonra önce Rojava daha sonra da Kandil’e gidiyor.

Diğer Haberler