Erdoğan Rojava’yı yine tehdit etti: Hava operasyonu sadece başlangıç

Erdoğan Rojava'yı yine tehdit etti: Hava operasyonu sadece başlangıç

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rojava’ya yönelik hava saldırılarına ilişkin, “Uçaklarla, toplarla, SİHA’larla yaptığımız operasyonlar sadece başlangıçtır” ifadesini kullanarak, “Bizim için en uygun olan vakitte karadan da teröristlerin tepesine tepesine bineceğiz” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.

Erdoğan, konuşmasında, “Suriye sınırlarıyla ilgili ahitlerimize sadık kaldık. Karşımızdakiler anlaşmanın gereğini yerine getiremiyorsa başımızın çaresine bakma hakkımız doğmuştur” diye konuştu.

Rojava’ya karar operasyonu yapacaklarını belirten Erdoğan, “Uçaklarla, toplarla, SİHA’larla yaptığımız operasyonlar sadece başlangıçtır. Suriye’de kontrolleri altındaki bölgelerden ülkemize herhangi bir tehdit gelmeyeceği güvencesi veren güçlerin sözlerini tutamadıkları anlaşılmıştır. Bizim için en uygun olan vakitte karadan da teröristlerin tepesine tepesine bineceğiz” şeklinde konuştu.

“Suriye’de kontrolleri altındaki bölgelerden ülkemize herhangi bir tehdit gelmeyeceği güvencesi veren güçlerin sözlerini tutamadıkları anlaşılmıştır” ifadesini kullanan  Erdoğan, “Bizim için en uygun olan vakitte karadan da teröristlerin tepesine tepesine bineceğiz.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, “Türkiye’yi hala sinsi yöntemlerle dize getirmeye çalışanlara mesajımız gayet net: Başaramayacaksınız” dedi.

İstiklal’deki saldırıya ilişkin de konuşan Erdoğan, “İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı saldırı failleri ve bağlantılarıyla kısa sürede aydınlatılmıştır. Bombayı koyan terörist ve yardımcı olanlar adalete teslim edilmiştir. En tepeden en aşağıya kadar bu eyleme karışan kim varsa mutlaka bulunacak, hesabı sorulacak” ifadelerini kullandı.

“Uçaklarla, toplarla, SİHA’larla yaptığımız operasyonlar sadece başlangıçtır”

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye artık ülkemize ve milletimize yönelik saldırılara karışan teröristler ile yardım eden herkesi tespit etme, yakalama, cezalandırma gücüne sahiptir. Saldırıyı timsah gözyaşlarıyla kınayanlar, operasyona verdikleri tepkiyle ortaya çıkmıştır.”

Sınır ötesi operasyonlara da değinen Erdoğan “Uçaklarla, toplarla, SİHA’larla yaptığımız operasyonlar sadece başlangıçtır. Hatay’dan Hakkari’ye kadar güney sınırlarımızın tamamını ülkemiz topraklarını saldırı imkanı bırakmayacak şekilde bir güvenlik şeridiyle kapatma kararlılığımız her zamankinden bugün daha güçlüdür.

“En uygun olan vakitte karadan da teröristlerin tepesine tepesine bineceğiz”

Gerçekleştirdiğimiz sınır ötesi harekatlarla bu şeridin bir kısmını oluşturduk. Kalanlarını da Tel Rıfat, Münbiç, Aynel Arap gibi çıban başı yerlerden başlayarak adım adım halledeceğiz. Hava harekatlarımızı kesintisiz sürdürürken, bizim için en uygun olan vakitte karadan da teröristlerin tepesine tepesine bineceğiz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Irak ve Suriye yönetimleri Türkiye’nin harekat yaptığı yerlerden rahatsızlık duymasınlar. Attığımız adımlar Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü de güvence altına alacaktır.

“Bizim kendi başımızın çaresine bakma hakkımız doğmuştur”

Biz yaptığımız her anlaşma gibi Suriye sınırlarımızla ilgili ahitlerimize sadık kaldık. Madem karşımızdakiler kendi sözlerini tutamıyor, bizim kendi başımızın çaresine bakma hakkımız doğmuştur. Bizim her sözümüz gibi bu beyanımızın gerisinde çok somut gerekçeler, inkarı mümkün olmayan hakikatler var.”

“Bizim de kendimize göre bir oyun planımız var”

Türkiye’nin gelişmesinden rahatsızlık duyanların olduğunu belirten Erdoğan “Bunlar ülkemizin küresel krizleri fırsata dönüştürmesinden rahatsızlar. Bunlar Türkiye’nin bölgesel liderliğini güçlendirmesinden rahatsızlar. Ülkemizin maruz kaldığı hangi haksızlığı kazısak altından aynı hazımsızlık çıkıyor. Bunun AB tam üyeliğimizin engellemesinde, ABD ile F-35 krizinde yaşadık.

Bizim de kendimize göre bir oyun planımız var. Türkiye’nin menfaatleri neyi gerektiriyorsa ona göre hareket ediyoruz. En çok da bel altı vuruşlara tevessül edilmesinden üzüntü duyuyoruz. İstanbul’da bomba patlatarak Türkiye’nin canını acıtacaklarını sanıyorlar. Halbuki bilmiyorlar ki biz artık bu safhaları geçeli çok oldu. Sokakları karıştırmak isteyen vandalları bozguna uğratan, darbecileri püskürten, ekonomik tetikçilere eyvallah etmeyen Türkiye’yi sinsi yöntemlerle dize getirmeye çalışanlara mesajımız gayet net: Başaramayacaksınız” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler